Monthly Archives: December 2010

cumparaturi de craciun la masinuta

Inainte de Craciun mi s-a aprins beculetul pe bord cum ca ar fi cazul sa-mi schimb placutele de frana. L-am lasat in pace pana ieri cand am avut treaba prin oras si m-am dus la PBN sa-mi fac programare  de schimbare de placute. La 7 fara un pic eram de dimineata la fata locului pregatit de niste asteptat si dupa aia de dat talpa, infipt piciorul in frane, dat talpa, infipt piciorul in frane ca sa se rodeze repede placutele noi.

Surpriza, la masuratoare s-a constatat faptul ca trebuie schimbate si discurile de frana ca ajunsesera la limita minima de toceala. Zic am belito, ca nu-s ieftine. Si am avut dreptate, 2 discuri fata ventilate + 2 discuri spate neventilate 1250RON scurt + manopera.

Pentru ca mie imi place sa-mi arate masina bine, am schimbat si manerele interioare de usi sa stiu o treaba, acu trebuie sa le schimb si pe alea de pe spate ca se vad cam aiurea fata de astea noi.

Si uite asa am cumparat io azi chestii de ~2400RON pentru masinuta. Inca am impresia ca nu franeaza chiar fix, da cum e ud pe jos nu prea pot sa-mi dau seama daca e de la discuri noi + placute noi sau de la drum.

In ianuarie cred ca o sa primeasca si schimbator de viteze nou ca asta s-a tocit putin si arata un pic naspa in fata. Vroiam sa pun si volan de piele de la mama lui, da 2000RON pe el inca nu’s dispus sa dau acum. Desi mi-ar placea tare mult, pentru ca se simte foarte bine la mana.

la oftalmolog

Azi m-am dus si eu la control la doctor de ochi. Din curiozitate mai mult si pentru ca era si piticul din dotare programat la un control la ochean.

Partea buna e ca n-am nimic exagerat si nu trebuie sa-mi pun ochelari decat teoretic pe la vreo 50 de ani asa. Partea proasta e ca o sa ma tot doara creierii daca stau mult benoclat in calculator si ca trebuie sa fac pauze regulate si sa ma duc sa ma uit la alte chestii ca sa-mi odihnesc ochii.

Mi s-au bagat luminite in ochi, mi s-a uitat tanti doctora cu niste aparate in ochi, m-am uitat cu niste lentile la niste litere, mi-a explicat cum imi relaxez vederea etc. Acu sa vedem ce rezultate o sa am la urmatorul control la anul in decembrie.

Primul control adevarat la ochi in aproape 20 de ani. Alea de medicina muncii nu se pun ca’s facute la foc rapid si sunt superficiale.

failure

Design failure: If your product or service is misdesigned, then people don’t understand it, don’t purchase it, or may even harm themselves when they don’t use it, and you have failed.

Failure of opportunity: If your assets are poorly deployed, ignored or decaying, it’s as if you are destroying them and you have failed.

Failure of trust: If you waste stakeholder’s good will and respect by taking shortcuts in exchange for short-term profits you have failed.

Failure of will: If your orgznization prematurely abandons important work because of internal resistance or a temporary delay in market adoption, you have failed.

Failure of priorities: If your management team chooses to focus on work that doesn’t create value, that’s like sending cash to your competitors and you have failed.

Failure to quit: If your organization sticks with a mediocre idea, facility or team too long because it lacks the guts to create something better, you have failed.

Failure of respect: If you succeed without  without treating your people, your customers and your resources with respect and honesty you have failed.

The most self-referential for of failure is the failure to see when you’re failing.

xacti

Anul asta a venit Mos Craciun cu surpriza maaare pentru mine: o camera video Sanyo Xacti.

Stie 1920×1080 inregistrare, are stabilizare de imagine si e mica si compacta. Filmele teoretic le codeaza direct h.264. Acu incerc sa conving piticul din dotare sa facem un “sex tape” pentru atunci cand o sa fim faimosi sa-l scapam din greseala la ziar :))

random stuff de final de an

Se termina anul, am doua saptamani de concediu in care sa ma gandesc ce-o sa fac la anul, cum trebuie sa abordez ideile, problemele si ce-o mai aparea.

M-am apucat sa ma imbrac frumos pe la birou. Parca ma simt altfel. Un nou eu. Inca nu m-am prins de ce. Da sentimentul e misto.

Am ajuns pe la 79.3kg de la 87.2 – acu bag tot felul de crapuri in mine, incerc sa le mai balansez ca din Ianuarie ma apuc din nou de dieta sa ajung la cele 75kg pe care mi le doresc. Si dupa aia sa bag o shaorma de la Genin. D’aia mare cu de toate. Putin picanta. Cu un ayran.

Sper ca pana trece anul sa am ocazia sa ma fac pulbere de beat. E o dorinta de am avut-o tot anul si n-am reusit sa mi-o satisfac. Vreau sa fiu asa de pulbere incat nici sa ma misc in pat sa borasc sa nu pot. Mi-am cumparat o sticla de Jack si doua cartoane de Redbull. Pana acu am mai baut doar Redbull, whisky-ul e la frigider ca nu-mi place la temperatura camerei.

Cauciucurile mele de iarna au tendinta sa alunece pe ici pe colo ca se aprinde becul de ASR in bord ca pomu de craciun. Inca ma gandesc daca sa investesc sau nu vreo 2000RON sa schimb caucicurile si jantele cu unele noi.

M-am apucat sa ma uit la Lie to me si mi se pare bestial. Astept sa vad sezonul doi.

Managementul nu e ca in filme la fel cum iarna nu-i ca vara. Da nu crezi asta pana nu inveti pe pielea ta. Si pana nu vezi ca-ti mai ies cateva firicele de par alb pe ici pe colo.

O sa iau piticul de-o aripa si-o sa facem un blitzkrieg de dus pe la casile fiecaruia in mai putin de 24-36 de ore. E plictisitor acasa.

Mi-e somn. Ma trezesc la 6. Din cauza de trafic.

Vreau sa vad si eu un film din ala de actiune care sa ma prinda asa tare 90-120 minute de sa nu-mi vina sa ma duc la buda.

Mai am idei, da acu mi-e somn.

popii colindatori

Azi am facut o mega criza de nervi din cauza unor muist de popi wannabe colindatori. La modul ca stateam io asa linistit intr-o sala de curs explicand la niste oameni cine e NAT-ul si ce vrea el de le noi cand pe hol zarva mare de colindatori. Zic hai ca poate ii da careva fara repede si sa-mi continui ideile. Da de unde, ca au inceput sa dea din bosogi de parca erau porci la taiere cand au ajuns in dreptul salii de curs. astept un pic in ideea ca termina de grohait si pleaca. da de unde, baga o inalta joasa din aia de zici ca pula mea isi da duhu. Ies la ei si le zic sa taca din gura ca am treaba si ca ma deranjeaza cu cantatul lor. Nesimtitii dracu grohai de zor in timp ce se uitau la mine mirati ca si cum io eram ala nebunul. Zbier o data la ei sa taca in mortii lor, astia si mai vanjos cu cantatul de parca erau la concurs care zbiara mai tare. Mi-am bagat putin pula prin gurile lor de baritoni si le-am zis ca’s nesimtiti si m-am dus in treaba mea.

Da in mortii lor, unii oameni mai au si treaba, nu stau sa asculte diversi cacati din astia de popi zbierand cat ii tin bosogii prin corporatie. Mama cati draci mi-au facut muistii dracu.

random stuff

Humanitas scoate un e-book reader de capul lor care va costa 639RON, iar magazinul lor de e-book-uri are halucinanta suma de 20 de carti in format electronic. Site-ul Humanitas digital nu exista, desi lansarea teoretic s-a facut vinerea trecuta. Business autohton de mare calibru.

Basescu deplange publicarea informatiilor secrete via WikiLeaks. Cine stie, poate ii e frica ca scriu acolo americanii de el ca intr-adevar a fost securist si ii e frica sa fie dat in gat. Sau nu. Adica sa nu-i fie frica. Asta in timp ce a devenit prieten cu tiganii pe care ii cocoloseste ca vai, cum adica sa le zicem pe nume: tigani.