Monthly Archives: January 2011

random stuff

Mi-am spalat masina. Avea cre’ca doua luni de jeg pe ea.

Se pare ca exista asa o sansa oarecare ca la un moment dat sa trebuiasca sa umblu la injectoare. Unul din ele mai pierde contactul din cand in cand cu computerul de bord si d’aia primesc io “Engine fault” pe bord. Fost azi la diagnoza, sters eroarea, daca mai apare o sa vad si io cum arata un injector PD in toata maretia lui.

In Cluj e frig rau. Dimineata la 7-8 era ~ -12 grade Celsius. La pranz s-a mai incalzit. Varia temperatura intre -8.5 si -9 grade.

Caut sa-mi iau geaca. Nu stiu daca e o idee buna sa-mi iau una de ski sau una normala. In acelasi timp nici nu vreau sa dau bani pe ea prea multi. Dar cred ca imi trebuie o geaca de iarna mai putin voluminoasa decat aia pe care o am acum. Am gasit in Polus Center ceva, insa nu ma pot hotari. E rosie cu alb. Si are cam mult alb. Da e de ski. si arata bine. Ma mai gandesc daca sa dau sau nu ~ 300RON pe ea.

Am vazut Green Hornet. Imi pare rau pe banii dati pe el. Si m-a si durut capul de la cacatul de 3D, care a fost degeaba, ca n-a fost nici o faza 3D.

Nu mai simt nevoia sa-mi iau imprimanta. Asa tare. Ca nu mi-a trecut de tot.

comptia security+

Corporatia la care activez cu drag si spor are parte si de o divizie de training IT. Iar divizia are luna viitoare un curs de Comptia Security+. Cursul e bun pentru oameni sa-si formeze o idee despre ce inseamna IT Security, despre cum sa gandesti defensiv cand faci chestii, ce presupune o arhitectura de securitate si alte cele.

Acu, treaba e simpla ca stiu ca mai sunt oameni care-mi citesc blogu: produceti un cursant care sa participe si corporatia va recompenseaza cu o suma de bani. Tot ce trebuie facut e sa zica cel ce vine la curs ca l-a recomandat Xulescu care a citit la mine pe blog.

Help spread the love for computer security :)

la drum

Weekend-ul asta am dat o fuga pana la Cluj ca nu mai fusesem de anu trecut. Am prins o vreme tare cacacioasa. Si la dus si la intors.

La dus am prins ploaie si niste gauri mici pe A1. Am descoperit ca s-au deschis 17km de A1-Sb si nu mai trebuie sa trec prin Sibiu. Intru pe ea la aproape un kilometru de la giratoriul ala de unde se intalnesc drumurile de pe Valea Oltului cu alea de la Fagaras si se iese undeva langa aeroportul din Sibiu unde au trantit un sens giratoriu. Si uite asa economisesc niste timp de pe drum.

Dupa aia a inceput sa ninga marunt cat sa ridice tirurile tot de pe drum si sa-mi arunce mie in parbriz.

A nins cu caruta la Cluj, de doua ori mi-am curatat masina si cred ca de fiecare data am dat jos 5-10cm de zapada.

La intors am plecat pe vreme OK, care s-a stricat pe langa Alba Iulia, dupa aia a fost relativ OK, din pacate ridicau tirurile la apa de pe drum de era kamikaze la depasiri ca si cu stergatoarele mergand mereu nu prea vedeai mare lucru 20-30m cat de lung e un tir.

Pe Dealu Negru m-a urmarit un distrus de turc cu tiru’, la modu ca mergea la 5m in curu meu si cre’ca vroia sa ma depaseasca sau ceva de genul. La un moment dat l-am lasat dupa niste tiruri si il mai vedeam dupa retrovizoare cum incearca sa le depaseasca cu flash-uri and shit.

Pe A1 am prins niste portiuni cu zapada destul de aiurea, simteam ca alunec pe la ~ 100km/h si mai tare de atat n-a mers. Dupa care, dupa ce am trecut pe sub un pod, ca prin minune n-a mai fost zapada, doar apa multa pe drum. A mers de dat 130-140, da redus incet pe la 100 cand depaseam tiruri, ca parca eram sub dus, asa bagau apa pe laturi :(

Aproape de Militari a inceput si masina sa bazaie cu “Engine fault. Garage”. Dupa aia n-a mai dat. Daca mai bazaie si maine o s-o duc la service sa vad ce are. Ultima oara n-a tras suficient de mult aer o data si aia a fost. Acu suspectez acelasi lucru, pentru ca aveam la gheata in fata stransa de la drum grupa mare.

Twitter Weekly Updates for 2011-01-23

  • Afara ninge. Inauntru e cald. Grande latte fierbinte cu un croissant si o briosa. Bliss. #
  • @cristina_crow care to explain yourself, my dear ? #
  • ningeee mult in cluj. maine dimineata cred ca o sa fac asa un efort mai deosebit si o sa ma duc pe jos pana la stabucks. #
  • slanina cu branza si cu paine. yuuuuuuummmmyyyy #
  • http://i.imgur.com/Mb483.jpg via facebook #
  • In life you can shit #
  • #mumu UDP packets have the worst luck. This UDP packet I know couldn't get a job because he had no connections and was completely unreliable #

Powered by Twitter Tools

gaura de ~220RON

Azi am aflat cu stupoare ca statul a decis ca ar fi in interesul cuiva, mai putin al meu, ca pentru PFA-uri, pensia de stat minim asigurata sa fie de 708RON pe luna, iar eu o sa fiu obligat sa contribui cu cel putin 221.60RON pe luna (31.3% din suma asigurata). Si acu io sunt trist, ca de la 3RON/luna acu trebuie sa cotizez o caruta de bani.

Ce nu pricep io ce e asa greu pentru stat sa ma lase pe mine sa decid de vreau sa fac cu banii mei, iar in cazul pensiei sa fac asa un fel de contract intre mine si stat si sa le zic ca io nu le dau nici un ban pe luna la pensie si ei sa fie de acord cu asta, iar in schimb renunt la orice pretentie de pensie cand mi-o veni randul de la stat. Dar nu, statul merge pe principiu ca hai sa luam cat mai mult de la aia care produc ceva si cel mai probabil sa dam la aia care o ard si nu produc nimic, ca deh… trebuie sa ii ajute cineva cu banii de bautura lunara.

Mortii mamii lor de ciorditori imputiti.