Monthly Archives: July 2011

destrabalare

Din categoria ‘cand piticul nu-i acasa, sin face ce vrea in casa’, azi am nimerit din greseala in Auchan. Cu gandul sa iau un bax de apa si ceva de mancare pentru seara.

Cum azi la pranz am fost jmecher si-am mancat doar o ciorba de vacuta si-un iaurt, pe la 6 asa m-a luat o foame din aia de-mi rodea stomacul. Asta in timp ce eram la cumparaturi.

Si uite asa am plecat de acolo cu balsam de rufe, calgon, peste, piept de curcan, cartofi, apa, crackers si tot felul de alte chestii de-am avut doua plase mari pline.

Si ca mi-era mie foameee rau, si singur acasa, am zis ca ce puii mei, si uite asa mi-am facut niste piept de curcan la gratar cu cartofi prajiti si ketchup si piper de’s super umflat acu.

Maine o sa fiu cuminte si-o sa spal, sa compensez destrabalarea din seara asta :))

d'ale piticului

Piticul din dotare face cateodata niste chestii de bash de toata frumusetea. Ca de exemplu, azi dezbateam in masina daca merita sau nu sa-mi iau un elicopter din asta teleghidat de exterior sa ma joc cu el versus alte chestii.

Eu: Cre’ca mai bine ti-as lua o trotineta sa inveti sa-ti tii echilibrul ca dupa aia sa inveti sa mergi pe bicicleta.
Ea: Moa, ce tare, o sa prind muste de la viteza.
… Se gandeste un pic…
Ea: Da ce e trotineta ?
Eu:[facepalm]

!

alcoolic

Sau mai bine zis, cum nu reusesc io sa devin alcoolic.

Acu cateva luni, asa ca tot ma plictiseam si aveam nevoie de un hobby, m-a pocnit ideea: ce-ar fi daca as deveni alcoolic ? sa fiu praf 24/7, sa ma tarasc pe jos si alte combinatii d’astea. Ma gandeam chiar si sa ma apuc de fumat, ca io nu cre’ca exista alcoolici nefumatori.

Asa ca am bagat niste John Daniels intr-o sambata pana am uitat cum ma cheama. Da macar stiu tot ce-am facut, ceea ce e un lucru imbucurator. Din nefericire, a doua zi am condu ~220km ca lupul, ca daca intorceam capul sa ma uit in oglinzi ma luat greata si ameteala. A fost destul de trist, da am supravietuit si am ajuns sa bag niste ciorba de vacuta sa-mi revin asa un pic.

Dupa aia intr-o miercuri am incercat niste bere cu shot-uri de tequilla, da fiind noapte de munca, n-am exagerat si doar m-a durut capul de la bere.

Vineri am avut o intalnire de gradul IV cu John Daniels, Johnny Walker si Red Bull. Am cedat si tehnic vorbind am fost la doi pasi sa borasc in Cehia. Noroc ca m-am oprit la timp, ca cine stie ce se intampla. Si am si bagat un trabuc de control :)

Eh, dupa toate astea si raul ce s-a cuvenit de dupa, am ajuns io la concluzia ca anul asta nu mai beau. Si cel mai probabil o sa-mi inchei in mod rusinos cariera de betivan hardcore.

Acu trebuie sa ma gandesc la un alt hobby :( Si asa promitator parea asta…

[geek stuff] juniper VC cu 2 membri

Ca tot nu mai scrisesem nimic de ceva vreme, asa mai interesant sa zic, azi m-am apucat cu drag si spor sa crosetez la un mic norisor dupa ce saptamana trecuta am pus echipamente in rack si ajutat de un coleg de la alt departament l-am facut gigea de frumos cu cabluri trase ca la carte.

toata seara mi-am batut capul cu un setup de tip Virtual Chasis cu 2 switch-uri ethernet EX4200 de la Juniper. VC care se incapatana atunci cand restartam unul din switch-uri, ala ramas de capul lui trecea in mod Line Card (LC) si cucu forwarding. dupa vreo 2 factory reset si ceva google-fu, am ajuns la no-split-detection care se pare ca este ceva fix facut pentru atunci cand ai doar doua switch-uri intr-un VC.

Asa ca, daca exista setup in care intr-un VC sunt maxim 2 switch-uri, se activeaza frumos no-split-detection si uite asa totul merge cum trebuie cand unul din switch-uri se duce pe campii, e rebootat si alte cele chestii mai nasoale de se pot intampla.

root@sw> show configuration virtual-chassis

no-split-detection;

member 0 {

mastership-priority 255;

}

member 1 {

mastership-priority 255;

}

mastership-priority se pune pe 255 sa ne asiguram ca cele 2 switch-uri se vor uni ca un Master RE si un Backup RE si for putea face takeover cand e cazul.