Monthly Archives: November 2011

aventuri in casa noua

Dupa ce m-am mutat asa partial cu haine si chestii, m-am pus pe mobilat restul de casa.

Pentru ca e garsoniera, am zis sa mai produc loc si sa-mi iau un pat suspendat si sub el sa-mi fac birou. M-am dus la IKEA, uitat de pat, intrebat de caracteristici si ajung la concluzia ca n-o sa ma tina pe mine si pe piticul din dotare. Asa ca imi vine o idee geniala: sa rog pe cineva, adica pe tatal din dotare sa-mi produca unul. Il chem incoa, il duc la IKEA, ii arat ce si cum, dupa vreo 2 saptamani asa se prezinta inapoi cu pat nou, il monteaza, il verific si io ca e rezistent si poate tine si-un elefant mai mic asa si ma declar fericit. Mai putin faptul ca era proaspat vopsit. Si mirosul nu disparea. Si dupa niste verificari asa nici nu avea sa dispara in urmatoarea perioada de timp.

Ca sa scap de miros m-am apucat de cautat pe google, gasit niste sfaturi, bagat niste bani in tot felul de prostii, rezultat zero. Asa ca sambata mi-am bagat pula in el de pat, m-am dus in IKEA, am cumparat unul nou, l-am demontat pe asta vechi si l-am dat la cine m-a ajutat sa-l demontez (avea curte unde sa-l tina la uscat pana la primavara) si am montat pat nou. Nu e suspendat, dar are o caracteristica minunata: NU pute a vopsea.

N-am decat sa zic ca a fost un experiment nereusit, lectie invatata, si asta e. Next.

Cu ocazia cumpararii patului mi-am cumparat si-un birou pe care sa-mi pun laptopul si poate, poate, poate o sa termin si io de facut robotelul ala cu Arduino de l-am abandonat anul trecut. Mi-e cam tarsala asa sa renunt ca am bagat si acolo in piese o caruta de bani.

Acu aproape ca am montat cam tot ce aveam prin casa de montat si trebuie sa incep sa-mi fac curaj sa fac curat, ca sa moara tzaca daca nu am o caruta de lucruri de aruncat.

Ieri m-am dus si mi-am cumparat si lenjerie de pat + pilota ca aveam impresia ca aia “veche” putea si am aruncat-o si pe aia. Acum am pat negru, cu lenjerie neagra de pat. Arata absolut bestial. Azi-noapte am dormit asa bine, ca nu mai putea nimic pe nicaieri.

Acu trebuie sa-mi aduc aminte cum se calca, ca deh, am zis io sa fiu jemecher si sa-mi iau multe camasi, sa am sa ma imbrac gigea pentru munca. Acu am belit-o, ca trebuie sa le calc :(( Scratch that, cred ca exista o rezolvare si la asta.

Mai am sa scap de ligheanul de l-am cumparat sa scap de miros si cateva alte chestii si pot sa ma declar mutat cum trebuie.

wireless stuff

Saptamana asta mi-am facut update la BIOS la laptop si la driverele de la placa video (ca si summary).

Surpriza extraordinar de placuta este ca acum wireless-ul la download-uri merge cu ~100Mbps.

Testat cu wget pe windows, ajung la rate de download de 10-12MegaBytes/secunda. Este incredibil, de parca as fi pe fir.

In mod normal mai mult de 5-6MegaBytes/secunda nu sareau downloadurile.

Nu stiu exact ce-au facut oamenii de la Dell, da le multumesc pentru marirea de performante.