Monthly Archives: December 2011

otp – ams

Sambata am taiat-o spre Amsterdam.

Lasat masina in parcare la munca, chemat taxi. Venit unu care vorbea singur si era trist ca inainte de Craciun nu prea e lume pe strada si ca nu a avut curse. M-a lasat la Otopeni, i-am lasat 2RON spaga si vorbea singur ca mai vreau un 1RON (unul, da?) ca a fost mai mult da ca e OK si ca nu trebuie neaparat.

Facut drop off la bagaje si dus spre controlul de securitate. Acolo a bipait rahatul ala de detector de metale si astia de la aeroport n-au detectoare din alea portabile, asa ca te pipaie un pic sa vada daca n-ai o bomba bagata in cur. Dupa controlul pasapoartelor cand sa ma duc in terminal se ridica unul de la un birou sa ma intrebe ca de ce nu dau pasaportul la control. Ii zica ca l-am dat da se uita ciudat la mine, se duce pana la cabina si catre ala din cabina “de ce nu zici ma ca esti aici, ca era sa-l arestez pe domnul ?” WTF ?

Zborul a fost oki-doki, mancare buna, loc liber in stanga, temperatura placuta, mai c’as fi dormit.

Pe Schiphol la control pasapoarte gigi care l-a controlat pe al meu s-a tot uitat c-o lupa la el si a zis ca mai trebuie un second check, m-am intors din drum si am mai stat vreo 10-15 min pana s-au uitat la pasaport si la buletin. Mi le-au dat inapoi si ca totul e OK si ca n-a fost nici o problema. Probabil doar ala paranoic de la pasapoarte.

Gresit un pic trenul, ajuns in Haga, intors de acolo unde trebuia.

The end.

cool stuff cu vmware

Acu cateva luni ma laudam ca mi-am tras setup cu VMware, SAN cu Fiber Channel, switch-uri si conexiuni redundante.

Eh, acu vreo 3 saptamani a venit vremea sa fac si io upgrade la VMware 5. Si ca orice om care nu simte neaparat sa programeze ferestre de mentenanta, am inceput upgrade-ul asa in mijlocul zilei ca sa termin pana la 4 sa ma car acasa.

Setup-ul curent e cumva de genul N+1 in sensul ca workload-ul de pe o masina poate fi mutat pe altele si poate fi oprita pentru mentenanta.

Drept urmare, m-am apucat si eu folosind VMware Update Manager sa dau update pe rand la masini, iar de partea de workload migration si toate cele s-a ocupat VMware. A mers foarte bine toata distractia, singurul catch a fost ca a trebuit sa stau pe iLO cu geana pe consola sa dau un Enter la un moment dat.

La 4 m-am tirat acasa, toate jucariile mergeau cum trebuie, fara nici o problema, iar userii n-au stiut ca lucruri importante se intampla :)

 

bfd si junos 11.1 pe ex4200 in virtual chasis

Distributed periodic packet management (PPM) of Bidirectional Forwarding Detection (BFD) protocol traffic is not supported for virtual routing instances. As a workaround, use the centralized PPM model by disabling distributed PPM with the command set routing-options ppm no-delegate-processing. [PR/580774: This is a known software limitation.]

…sau cum sa-ti futi juma de sambata intrebandu-te de ce nu merge BFD-ul intre un stack de EX-uri si doua routere, iar intre cele doua routere merge :(