Monthly Archives: April 2012

kinder

Zilele astea, plimbandu-ma de nebun prin oras cu masina dupa vreo luna si o saptamana de stat pe bara, am ajuns io asa de capu meu la concluzia ca vreau sa am si io un kinder.

Asa ca in seara asta (adica duminica) am convocat piticul din dotare la o conferinta de familie pe Skype si i-am expus gandirea mea. Acu am un pitic fericit ca o sa aiba kinder :) deja cred ca se impacase cu ideea ca o sa aiba doar pisic, da acu o sa aiba si pisic si kinder.

Mergand io asa prin oras si gandidu-ma la una si la alta, mi-a trecut prin cap un gand aproape infricosator: cine o sa-mi duca mai departe awesomeness-ul ? Nu ma pot termina asa brusc cum am inceput. Trebuie sa existe o continuare, o noua versiune a mea, ca un de release nou si mult imbunatatit. Like, more awesome, desi asta e greu de conceput.

Conform concluziilor sedintei de familie din aceasta seara, o sa am kinder undeva in mai-iunie 2014 si o sa fie in zodia Gemeni :) Tre sa fie la fel ca tas’u ca altfel nu se poate si pe asta tre s-o nimerec bine ca nu e ca si cum pot sa-l dau inapoi sa zic ca vreau altul :)) Acum daca m-as prinde cum fac io sa iasa fata ar si mai cool, da asta cred ca e topic pentru o alta sedinta.

Unfuckingbelieveable, mi-a dat prin cap si ideea de a avea copchil. Nu neaparat asta ci faptul ca’s dispus sa am grija de copchil. Scary. Cred ca incep de devin uman :((

flying like a boss

Vineri cand imi faceam check-in online pentru zborul de intors in .ro am avut posibilitatea sa-mi fac upgrade la business class. Si pentru 44EUR am zis ca de ce nu, ca nu e ca si cand zbor toata ziua.

Eh, platit, facut check-in, ales loc, plecat la aeroport. Si acolo a inceput jmecheria: baggage drop-off la birou personalizat, a durat vreun minut-doua toata treaba: aratat telefonul la tanti de acolo, scanat QR Code, primit tag de bagaj si dus am fost. La verificat pasapoarte am ocolit o dictai coada de parca se dadea ceva moca in alte tari, asa era coada de mare. La security check am intrat printre primii la trecut prin detectoare de metale si alte dude de se fac astia ca ne verifica.

Priority boarding in avion, gasit loc sa-mi pun rucksack-ul si geaca, stat pe scaun, intins picioarele (ai loc aici), dat drumu la casti si am asteptat decolarea, care s-a facut frumos, dupa aia a inceput iar jmecheria: baut vin in pahare de sticla, cu apa langa asa cum se cuvine, dupa o vreme au venit prosoape fierbinti sa ne stergem pe maini inainte de masa. Masa a venit cu aperitiv, salata, platou de branzeturi, fel prinicipal. Desert n-a fost, da nu stiu de ce. O stewardeza dedicata la 8 oameni cati am fost la business class :)

La luat bagaje, bagajul meu a fost printre primele, nici macar n-a trebuit sa astept, ca pana am ajuns io de la poarta la bagaje l-am ginit pe banda si l-am luat.

Da, am luat meniul cu mine :)

Avand in vedere experianta foarte misto cu fast lane-ul, ma gandesc sa-mi fac socoteala daca merita sa dau 500EUR sa imi fac upgrade la Silver sa pot sa folosesc aceasta capabilitate mereu, ca prea e misto.

knoppers si romania

Cam de asta iarna asa de cand aveam masina lasata in parcare la firma, dimineata veam la munca cu un coleg binevoitor care trecea sa ma ia si pe mine (stand destul de aproape).

Si colegul dimineata se oprea/opreste in Billa la luat haleu pentru micul dejun si eventual pranz. si imi luam si eu, ca deh, uitam destul de des sa-mi iau iaurt de acasa pentru masa de dimineata.

Anyway, astia in Billa vand niste napolitane foarte misto numite Knoppers. Sunt super, super bune. Am devenit oarecum semi-dependent asa.

Eh, o napolitana de 25 de grame costa 1.9RON. Si cum dintr-una nu te saturi… iei cel putin doua si asta inseamna destul de multi bani pentru napolitane.

Pe aici pe unde sunt io acum, adica in Leiden, nu am Billa, da in schimb am un alt tip de magazine numit Albert Heijn. Si surpriza, am gasit si aici Knoppers.

Ce mi s-a parut interesant si oarecum neplacut comparat cu Romania e faptul ca nu pot cumpara o singura napolitana, si minim 5, ca asa vin la pachet. Da de fapt nu asta e neplacut, ci pretul: 5 napolitane costa 0.90EUR, iar in .ro, o napolitana costa ~0.45EUR, adica 2.25EUR pe 5 napolitane. Unfuckingbelieveable.

de prin olanda

  • Burger Bar ruleaza
  • Am cumparat bicicleta. Cea mai ieftina din magazin. Dupa care am abuzat piticul sa invete sa mearga pe ea. Si progreseaza foarte bine. Asta cand nu se sperie de masinile de pe strada.
  • E incredibila treaba asta cu bicicletele, ai prioritate (in mare parte) fata de masini, ai echivalentul strazilor cu cate doua benzi pe sens ca si piste de biciclete. Am zis ca ai prioritate ? Trebuie doar sa ridici mana sa semnalizezi ca schimbi directia si daca e o masina in spatele tau se opreste sa te lase sa faci stanga de exemplu. Si autobuzele merg in acelasi ritm cu biciclistii cand strazile se ingusteaza si nu pot depasi.
  • E mai usor sa gasesc sa cumpar iarba in oras decat sa gasesc un magazin care sa vanda caciuli.
  • Am Starbucks la 5min de mers cu bicicleta sau 10min de mers pe jos. Latte in fiecare dimineata. Si briosa cu afine. Ce-ti poti dori mai mult ?
  • Ca si strain, daca n-ai acte de rezidenta, nu poti sa faci nimic. Am incercat sa-mi deschid un cont in banca si oha. Nexam echivalentul de CNP, nexam cont in banca. Ocazie cu care am descoperit ca trebuie sa-mi produc un nou certificat de nastere in format nou. Alta distractie.
  • Leiden e un oras mare, de cand cu bicicleta m-am plimbat ceva mai mult decat prin centru adica dus la cafea, mancare si inapoi.
  • Am vazut o rata cum era ajutata de ratoi sa-si faca cuib in timp ce clocea. Foarte simpatica toata treaba, cum aducea ratoiul chestii sa poata sa-si construiasca mai bine cuibul.
  • Chestii interesante aflate la un tur al orasului:
    • Olandezii nu aveau numere la case, si ca sa poate ajunge lumea la adresa corecta, fiecare isi impodobea casa intr-un mod unic. Asta a tinut pana cand i-a invadat Napoleon si le-a pus numere pe case.
    • In Leiden exista cel mai vechi observator astronomic din lume. De asemenea exista si cea mai veche gradina botanica din lume.
  • N-au bucatarie. Sa halesti o supa e ceva rar. Toata lumea baga fast food la greu. Sau daca ai cascaval, te duci la restaurante argentiniene.
  • Aici se fabrica Hoegaarden :) My preciousss :))
  • Ma termina clima. Ca nu mi-am luat haine groase. Bate cam mereu vantul. Si ploua mai mereu. Cateodata doar dusuri scurte. De dimineata m-a prins grindina pe bicicleta. Noroc ca n-a tinut mult.

cu barca prin leiden

Duminica, dupa ce m-am trezit ca boierul mai tarziu, am luat piticul de-o aripa si ne-am dus la Stabucks la cafea si mic dejun. dupa aia, ne-am mai invartit un pic prin oras si mi-au cazut ochii pe faptul ca era deschis la plimbare cu vaporasul pe canale, la turul oficial al orasului. si ne-am dus si noi.

Ocazie cu care am aflat ca Leiden e foarte mare, are muulte, muulte canale si inca alte cateva chestii: cel mai vechi observator astronomic din lume si cea mai veche gradina botanica din lume. si pozele, vorba unei cunostinte: pics or it didn’t happen.

no images were found

hering cu ceapa

Azi am iesit sa ma plimb prin oras ca eram asa un pic plictisiti de stat prin casa. Ne-am plimbat putin prin centru unde sambata si duminica se creeaza pe marginea strazilor o mare piata volanta unde se vand tot felul de chestii.

Si plimbandu-ne noi asa am dat de vanzatorii de peste si am vazut la unii ca mancau hering si am zis sa vad si io cum e sa mananci. asa ca am luat doi pesti, ceapa taiata marunt peste ei si am strambat un pic din nas prima oara ca nu stiam ce gust o sa aiba. Si a avut gust bun. carnea aia de hering proaspat se topeste in gura, iar ceapa ii ia din gretosenie. care se simte doar daca tii pestele mult in gura. heringul asta cu ceapa se mananca la fel cam cum se bea tequilla: il dai repede pe gat.

job search

De cateva luni am inceput sa-mi caut job in alta tara, mai precis Olanda. Motivul e simplu: piticul din dotare e acolo. Ce-am observat pana acum:

  • nu prea te suna lumea cand ai domiciliul in Romania. Cum am dat adresa de Olanda, au inceput sa ma bage in seama.
  • pana acum nu prea am dat de companii care sa vrea doar vorbitori de engleza
  • sunt oarecum enervat ca am primit numai rejecturi pana acum. Zic oarecum pentru ca majoritatea au fost pentru limba sau din cauza de supracalificare pentru job-urile aplicate.

In rest am devenit frequent flyer pe KLM, ca e cea mai scurta varianta OTP-AMS si retur.