Monthly Archives: July 2012

somon

M-am apucat iar de dieta, ca mi se umflase burdihanul si nu imi mai statea bine in blugi skinny.

Astia p’aci mananca hering, da dupa prima experienta parca nu-mi mai vine sa halesc. Asa ca m-am pus pe halit somon. Si dupa ceva cercetari, mi-am dat seama ca somonul de-l haleam nu era d’ala care trebuie.

Exista doua tipuri de somon: ala din Atlantic si ala din Pacific.

99% din ala din Atlantic provine din crescatorii. Si pentru ca somonul ala nu face nici un fel de miscare, ii dau mancare cu coloranti astfel incat sa aiba dupa aia carnea culoarea care trebuie la servire.

Ala din Pacific, aproape in totalitate e prins la liber. Si are carnea culoarea care trebuie. mai ales ala de Alaska.

Asa ca, m-am apucat de cautat prin magazine somon adevarat, si am gasit wild salmon din Alaska. Prins cum trebuie. Dupa vreo 3 supermarket-uri, ca nu il gasesti chiar pe toate drumurile.

Si chiar are alt gust, mai plin parca, e mai bun, mai nustiucum sa zic, da chiar e diferenta intre somonul crescut obez in crescatorii si ala de-a zburdat liber in rauri.

De altfel, exista si diferente de pret, ca asta naturalu e cam cu un euro mai scump la suta de grame.

Morala e ca somonul care are ca sursa acvacultura e din ala fals (Scotia, Norvegia si restul de tari nordice, si cam aproape tot ce are treaba cu oceanul Atlantic).

biciclind

Sambata a fost vreme frumoasa, asa ca am luat-o la plimbarea cu bicicleta. Scopul a fost unul simplu: sa mergem in Haga. Si am mers.

Drumul de biciclete e in mare parte paralel cu drumurile expres sau autostrazile. Din ce am observat, daca vreau, pot sa ajung oriunde in tara cu bicicleta pe trasee dedicate si marcate.

Din Leiden pana in Haga sunt cam 17km. Mie mi-a dat un pic cu virgula la dus ca m-am incurcat intr-un giratoriu si cred ca am mai adaugat 1-2km la dus. Dupa ce m-am prins de treaba, m-am pus pe mers si am ajuns dupa semne pana in centrul orasului, unde am lasat bicicletele si ne-am plimbat un pic pe la shopping dupa care am bagat niste mancare asiatica, servita de asiatici.

La intoarcere am nimerit un drum mai forestier asa si vreo 2-3 kilometri am mers prin padure, care a fost foarte misto. Dupa aia iar pe langa sosea.

Dupa ce am intrat in Leiden, am taiat-o spre Warmond ca e si pe acolo un drum misto de biciclete pe langa niste canale foarte late, cu zone dedicate pentru relaxare. Pe aici am grabit-o un pic ca se pusese un pic de ploaie mocaneasca.

Acu ma doar picioarele. Am bagat 40+ km de invartit cu bicicleta. Pana in Haga fac cam o ora cu bicicleta.

cred ca la urmatoarea vizita, daca prind vreme buna, o sa incerc sa vedem daca ne duc picioarele sa pedalam pana in Amsterdam, ca sunt vreo ~35km. Macar one-way, ca la intoarcere exista optiunea de a lua trenul (care are vagoane cu loc dedicat pentru biciclete).

E prea jmechera treaba asta cu bicicletele pe aici. Au oamenii astia aici piste mai bune de biciclete (care nu, nu sunt desenate pe trotuare) decat avem noi strazi :(

Cred ce-a fost cel mai misto a fost faptul ca au fost cam 20 de grade si n-am transpirat deloc, a fost o placere sa pedalez agale.

random stuff

  • Am continuat cu dusul la sala. Trag de fiare. Sa vedem cat o dura pana apar si ceva patratele. 
  • Merg pe bicicleta. Alaltaieri cre’ca am facut 20km, ca am vrut sa ma duc undeva si m-am ratacit si am ajuns la mare. Dupa care a trebuit sa ma intorc.
  • luni si marti la pranz am bagat somon. ca cica e bun. cantarul de la sala arata in minus pe zi ce trece.
  • am descoperit la Albert Heijn o chestie care se cheama “Steam 4 Taste”. E mancare facuta (peste, pui, legume etc) care se pune la microunde pentru 5-8 minute si dupa aia tocmai buna de mancat. Am bagat niste Andaluzian Fish si Ratatouille cu putin pui.
  • Azi descoperit un magazin de unde pot sa-mi cumparat caracatita deja pregatita. trebuie doar s-o incalzez. Si bami (un fel de scoici cu creveti si tu ceva taietei + legume). aproximativ 9 eur o masa (5.50 caracatita, restul garnitura).
  • M-am apucat de baut vin in cantitati limitate. de alaltarieri. 50-100ml la masa. Au la un magazin dedicat de bauturi aici un Pinot Noir foarte aromat.
  • Am flat ca un Grande Latte si un Skinny Blueberry Muffin au impreuna aproape 500kcal. Jumate din caloriile de tre sa le bag io in mine sa dau burdihanul jos. Noroc cu mersul la sala si pe bicicleta, ca pot sa bag in mine cam ~1300-1400kcal pe zi si sa tot dau jos cate ceva.
  • Sunt curios daca o sa mai fie ceva de gasit in tara cand m-oi intoarce la ce cacat au facut aia de la USL intr-o saptamana.

la sala

Sambata mi-am facut abonament la SportCity, cu incepere de duminica si azi e doua zi cand am fost acolo. Planul e sa bag zilnic cel putin o ora de sala care include: mers pe banda, bicicleta, chestie din aia ca un fel de stepper cu padele pentru maini si facut abdomene, tras de muschi si ce aparate mai au oamenii aia.

Aparatele de tras de muschi sunt foarte misto: sunt electronice si iti setezi din butoane, cu precizie la kg, cat vrei sa tragi si dupa aia iti spune aparatul pana unde si cum sa tragi sa fie bine. foarte tare treaba.

Daca ma tine duda asta aici, intentionez sa continui in .ro cand ma intorc sa ma duc la sala, ca am una la 5min de mers pe jos de mine. la care nu m-am dus din lene.

A trebuit sa ma fac prastie, sa ma sui sa dansez pe bar sa-mi dau seama ca tre sa dau burta jos si sa pun niste muschiuleti in loc :))

Azi am mancat peste si salata si putina ciocolata, ca am citit ca aia nu se depune :)) Plus starbucks-ul si briosa de rigoare dimineata la 7.