Monthly Archives: April 2014

random stuff

  • Astia de la munca cauta pe cineva sa se ocupe de security governance, care in mare inseamna scris politici de securitate si chestii similare. La ultimul interviu (de care stiu) eu au dat de unul care a zis ca nu-i place sa scrie politici, dar poate angaja o firma sa scrie politici pentru el, iar el doar sa-i ghideze.
  • Am scapat de vorbit in sedinte. Se pare ca modul in care expun eu lucrurile panicheaza pe toata lumea si e mai bine sa tac. Ca sa-l citez pe sef’miu: you’re too much of a geek sometimes.
  • Am reusit sa scap de rahatul de BlackBerry Q10 si am acu un Q5 care mai ca arata a telefon. Din pacate nu merge mailul pe el. Si au facut astia de la IT tichete peste tichete la carrier, la BB la morti si raniti. Si ma suna aia de la carrier sa ma intrebe daca merge, io le zic ca nu, si au procedura cand incheie apelul sa intrebe “can we help you with anything else” si io le zic “yes, i need you to make my e-mail work”. Si ii frustreaza maxim asta, ca “yes, sir, we are trying very hard”. Try harder!
  • Mai acu vreo 3 saptamani asa mi-a facut sef’miu panarama ca se plange lumea de mine ca ma port urat cu vendorii. Se pare ca e obligatoriu sa ma port frumos cu ei si daca sunt complet retardati. Company policy sau ceva de genul.
  • Am un nigerian care tre sa implementeze un SIEM, si dupa cateva chestii facute cu el am ajuns la concluzia ca un melc ar gandi mai repede ca el.
  • Ca tot sunt la capitolul SIEM, gigelul de la comercial de la vendor e mega cocalar: vine cu camasa desfacuta sa i se vada pieptul, blugi peticiti, catarama mare aurie, ochelari de soare din aia mari si atitudine de manelist.
  • In Windows .bat files, daca vrei sa apelezi un .bat dintr-un alt .bat trebuie sa-l apelezi cu “call aldoilea.bat”, altfel shit happens.
  • Reactia colegului grec cand i-am aratat ca in Romania ai 1Gbps de internet la 14EUR/luna a fost “but you’re poor”. Acu cand mai zice ceva de Romania (chestii adevarate) ii raspund cu “well, at least we have fast and dirt cheap internet”. El e ofticat ca plateste 30EUR/luna pentru 10Mbps ADSL cu vreo 1-2Mbps upload.

/verysilent

La munca si-au cumparat astia o aplicatie care colecteaza loguri, face niste magie cu ele si dupa aia scoate rapoarte.

Ca sa colecteze logurile, de pe niste tipuri de masini are un agent care se instaleaza pe masina si trimite logurile la o masina de le agrega.

Eh, agentul asta nu se instaleaza cu click-click next -> yes to all -> yes, i am sure -> install. E mai altfel si trebuie instalat command line: setup.exe /parametru1 /parametru2.

Si unul din parametrii astia e /VERYSILENT. N-am bagat de seama ca n-am facut io instalarea, insa pe desktop am gasit un notepad cu linia de comanda de au dat-o gigeii la instalare.

Si cum ma uitam io asa la linia aia de comanda m-a bufnit rasul prin birou, si io am un ras asa mai zglobiu. Si se uitau toti la mine, ca “ce are romanu”.

Nu puteam decat sa ma gandesc la Elmer Fudd: “Shhhh! Be vewy, vewy quiet. I’m huntin’ wabbits”.

/verysilent

interviu

Din cauza ca se apropie cu pasi repezi sfarsitul contractului de lucrat in desert si din cauza ca imi trebuie experienta in interviuri cu firme din europa de vest, m-am apucat sa aplic in stanga si din dreapta.

Ieri am avut interviu cu niste oameni de la o companie mare dintr-o tara mica de tot.

Dupa ce le-am povestit cu ce m-am ocupat eu deasupra timpului, si dupa clarificari pentru clarificari ca sa inteleaga ca in europa de est nu ne e frica sa reparam reteaua cu surubelnita si ciocanul, am trecut peste certificati si am ajuns la training.

Si, surpriza, marea lor problema a fost ca nu am participat la training-uri. Pentru ca pentru ei conteaza foarte mult sa fi participat la cursuri, nu neaparat cat de mult stii, ci ca ai dat cu subsemnatul la curs.

M-a luat complet pe nepregatite treaba asta. Adica deja sunt obisnuit cu ‘esti roman, nu te luam cu scuza ca nu stii sa vorbesti limba noastra’, ‘esti supracalificat si daca te luam poate pleci’ etc.

Cu greu le-am explicat ca invat mai bine daca am produsul in fata, ceva manuale si google, decat sa aud un trainer cum imi recita povesti dintr-o carte. Tot n-au fost convinsi.

Probabil s-ar fi crizat daca le-as fi spus cum am reparat un echipament de vreo $200K cu niste carton pus in carcasa sa faca bine contact niste conectori :)