interviu

Din cauza ca se apropie cu pasi repezi sfarsitul contractului de lucrat in desert si din cauza ca imi trebuie experienta in interviuri cu firme din europa de vest, m-am apucat sa aplic in stanga si din dreapta.

Ieri am avut interviu cu niste oameni de la o companie mare dintr-o tara mica de tot.

Dupa ce le-am povestit cu ce m-am ocupat eu deasupra timpului, si dupa clarificari pentru clarificari ca sa inteleaga ca in europa de est nu ne e frica sa reparam reteaua cu surubelnita si ciocanul, am trecut peste certificati si am ajuns la training.

Si, surpriza, marea lor problema a fost ca nu am participat la training-uri. Pentru ca pentru ei conteaza foarte mult sa fi participat la cursuri, nu neaparat cat de mult stii, ci ca ai dat cu subsemnatul la curs.

M-a luat complet pe nepregatite treaba asta. Adica deja sunt obisnuit cu ‘esti roman, nu te luam cu scuza ca nu stii sa vorbesti limba noastra’, ‘esti supracalificat si daca te luam poate pleci’ etc.

Cu greu le-am explicat ca invat mai bine daca am produsul in fata, ceva manuale si google, decat sa aud un trainer cum imi recita povesti dintr-o carte. Tot n-au fost convinsi.

Probabil s-ar fi crizat daca le-as fi spus cum am reparat un echipament de vreo $200K cu niste carton pus in carcasa sa faca bine contact niste conectori :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.