ticketland strikes back

Ma bucuram acu cateva luni c-am scapat din TicketLand.

Eh, unele bucurii dureaza putin. Acu am nimerit in tata ticketlandului. Orice se face numai cu tichete, pentru ca altfel nu e bine. Si ca sa fie treaba complicata, unele cerinte se rezolva cu tichete, altele cu work ordere.

TIchetul e simplu: scriu acolo ce vreau, caut juma de ora ca prostu pana ma prind cine de ce e raspunzator, ca nu-s deloc intuitive chestiile si au sens doar pentru aia care au cel putin 1-2 ani vechime pe plantatie, si stau dupa el pana e rezolvat. Pentru ca nimeni nu stie nimic, fac tichet sa aflu in ce switch e infipt un echipament. Dupa aia unul prin care trebuie trase cabluri daca e nevoie, dupa aia unul prin care verific ca au fost trase. Si nu, nu pot face unul mare de tot cu tot ce vreau. Si mereu e o echipa undeva care face stuff, un comitet :))

Work Orderul e mai complicat si dureaza cam 45-60min pana ajung sa completez toate campurile din el, cu task-uri si mortii lor:

  • Cum arata stuff-ul inainte de lucrare
  • Cum o sa arate stuff-ul dupa lucrare
  • Ce trebuie facut la lucrare (si aici scriu cu liniuta ca la prosti si sa dea dracii sa am un typo sau ceva gresit ca am supt-o, rollback si trebuie sa facut alt WO)
  • Se programeaza cu 7 zile inainte, trece prin CAB
  • Trebuie justificat, mangaiat si batut pe spate sa ragaie
  • Scuipat sa nu fie deocheat intre timp pana la aplicare si in timpul operatiunii

Pe langa asteea de mai sus care sa zic sunt mai importante, trebuie completate jdemii de alte campuri care dureaza o vesnicie ca au dependinte peste dependinte.

Ieri am facut unul sa se dea click pe un checkbox, sa fie trecuta din Disabled in Enabled o setare. Ce a trebuit sa scriu, and I am shitting you not, in WO:

  • Cum arata stuff-ul inainte de lucrare: Checkbox-ul nu este checked.
  • Cum arata stuff-ul dupa lucrare: Checkbox-ul este checked.
  • Ce trebuie facut (in mare asta inseamna task-urile din WO): ne ducem pana la checkbox, care se cheama XXX si da click pe el sa fie checked.
  • Cum verificam: Ne uitam ca este checked checkbox-ul respectiv.

Acu ca ma gandesc mai bine, n-am scris in WO ca dupa aia trebuie apasat si butonul numit “Apply settings”… o sa vad daca o sa mi-l puna in aplicare aia e la OPS sau nu.

Si la oameni li se pare perfect normal.

One thought on “ticketland strikes back

  1. Tu sa fii sănătos! Asta e a patra săptămână de când sa îmi fie aprobata o schimbare de cheie de regiștrii. Și știi de ce?! Chiar dacă toți flăcăii ce răspund de DNS au zis DA, nu am confirmarea Microsoft. Ooooooo, da’ i-am întrebat și pe ei, doar ca nu se hotărăsc încă dacă definiția TTL e cea pe care am menționat-o eu, din KB-ul lor, citat de mine, sau alta :))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.