16 noiembrie 2014

Aseara am iesit in Piata Universitatii pe la 9 jumate asa sa vad care e pulsul.

In troleu era o tanti care era tare nemultumita ca se voteaza intre Ponta si Iohannis. Zicea ca trebuie un roman in fruntea tarii, nu un strain. Dupa aia a vazut un afis cu Oprescu care il promova pe Ponta si a inceput “Uite, pana si domnul Oprescu care este om serios, bucurestean, il sustine pe domnul Ponta”. Dupa aia a zis niste chestii care m-au uimit decat de ne-normale erau: “Nu trebuie sa voteze lumea cu neamtul. Nemtii sunt sadici, te pun sa muncesti. Daca au copii la 18 ani ii dau afara din casa si ii trimit la munca. Nu ca noi sa facem totul pentru copii”.

Cand am ajuns era foarte putina lume si o tanti care tipa ca “Nicusor Ceausescu e comisar sef la sectia 11 de politie si ca i-o trage lui Antonia care e parte din nustiuce ce familie.” Perseverenta tanti, cum vedea pe careva ca pare ca se uita in directia ei se duce sa-si spuna povestea.

Pe strada era o masina de la RTV cu un sofer inauntru cuminte care mai era intrebat din cand in cand de oamenii de acolo daca nu-i e asa sila un pic sa lucreze pentru aia.

Pe la 10 jumate asa s-au anuntat din gura in gura rezultatele partiale si Iohannis era presedinte. N-as putea sa descriu bucuria generala de acolo cand s-a aflat rezultatul.

Intre timp se scanda(u):

  • PSD, ciuma rosie!
  • Antena3, niste derbedei!
  • DNA, ia-l si pe Ponta!
  • Afara, afara cu Ponta din tara!
  • Klaus, Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!
  • Versuri din imnul Romaniei
  • Jos comunismul!
  • Diverse la adresa lui Ponta, Tariceanu (n-am retinut rimele). In principiu indemnuri de a se duce toti din PSD & Co. la Jilava.

Am dat de un om cu masina si am luat-o spre Piata Victoriei unde se zvonea ca e loc de demonstratie. Pe Lascar Catargiu veneau oameni dinspre Victoriei. La inceput doar pe sensul de mers dinspre Victoriei, dar un pic mai incolo si sensul celalalt s-a umplut si toate masinile s-au oprit sa nu se ciocneasca cu lumea de pe strada.

Toti erau bucurosi ca a iesit Iohannis si ca a pierdut Ponta. Toate scandarile erau impotriva lui Ponta, PSD si Antena3. Astia din urma erau huiduiti ca si in ultimul ceas ii dadeau inainte cu dezinformarea. E prima oara cand am vazut o mare de lume bucuroasa, pe tot bulevardul pe ambele sensuri de circulatie.

Am ajuns inapoi in Piata Universitatii unde deja ajunsese coloane de manifestanti din Victoriei (ca am stat ceva cu masina pana ne-am eliberat).

Scandarile impotriva PSD si a Antenei3 s-au intetit si se repetau des. Semn ca Ponta a reusit sa uneasca pe toti impotriva lui si a trompetelor de televiziuni folosite la propaganda.

Vorba ca vine Klaus Iohannis in Piata Universitatii ca facut ca toata lumea sa se imbulzeasca spre locul unde au tras niste masini. Am avut noroc ca eram relativ aproape si a reusit sa ajung la vreo 2 metri asa de Iohannis sa-l filmez.

Filmuletul este aici: https://www.youtube.com/watch?v=SvwcPv5KY_E.

Cum a aparut, lumea a inceput sa scandeze “Klaus, Klaus, l-ai batut pe Mickey Mouse”. Era o stare euforica greu de descris, cu atata lumea fericita ca PSD-ul cu toti mortii, fraudele si ce-a mai fost tot n-au reusit sa fure cat s-a votat pe bune.

Ce m-a bucurat nespsus: faptul ca desi suntem un popor cu destul de multe predjucati cand vine vorba de rasa si religie, s-a trecut peste toatea astea si s-a votat masiv Iohannis si pentru democratie. S-a votat omul si nu partidul.

Am stat pana a plecat, am mai facut niste poze si dupa aia am luat-o catinel spre casa.

Mi-a placut ce-am vazut in Piata Universitatii si sa fie intr-un ceas bun!

One thought on “16 noiembrie 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.