improvizatie (6)

Asta seara am dat-o in cantat. Eu mai putin ca am supt-o cu cea mai mare gratie la toate exercitiile. Da la modul ala cu furtunul de pompieri.

Primul exercitiu s-a numit cantec in patru. Adica se iau 4 gigei, se pun pe scena si fiecaruia i se da o propozitie. Improvizatorul trebuie sa faca o strofa care sa contina si propozitia aia, sa bage si un refren si sa paseze la urmatorul care trebuie cumva sa mentina linia melodica, sa foloseasca propozitia pe care a primit-o si tot asa. Ailalti mai canta cand e vorba de refren.

Al doilea a fost (cred) ceva cu rima in care tot patru pe scena si pe o muzica gen “Irish drinking games”, sa inceapa sa cante un cantecel si sa paseze cantatul de la unul la altul. Rima se face intre al doilea si al treila. Daca merge, se schimba intre ei pana cand fiecare trece prin fiecare pozitie. Pe asta l-am ratat ca eram la buda.

Dupa aia a fost unul care se numea Mondovision, ceva gen Eurovision in care fiecarui improvizator i se asigna o tara si trebuia sa faca o “melodie” cu cuvinte din tara respectiva, dar folosind cuvinte inventate care sa sune ca si limba aia. Cred ca se cheama gramalot sau ceva similar treaba asta. Eu am avut Franta si ar fi trebuit sa cant ceva sa sune frantuzesc. Ar fi trebuit, ca abia intr-un final mi-a iesit dupa multe scremeri un Frere Jaque trist (ca asa era muzica). N-am fost capabil sa fac o linie melodica folosind cuvinte aleatoare. Partea logica din cap a dat kernel panic cand am incercat catusi de putin asta. Ma gandesc ca data viitoare sa vin deja trosnit cu niste alcool si poate adorm logica si las cretivitatea sa se desfasoare (mama ce jmecher a sunat asta).

Dupa aia, ultimul exercitiu, s-a numit Hit, si trei improvizatori se urca pe scena ca si cum ar fi parte dintr-o formatie. Fiecare primeste un nume de melodie si trebuie sa faca niste versuri care sa contina si numele melodiei. Fiecare improvizator joaca pe rand rolul de solist si aialalti doi, trebuie sa se miste oarecum sincron cu el astfel incat din publica sa para ca ei sunt chiar o formatie care a mai cantat impreuna.

Asta de azi pentru mine a fost nasol ca ureche muzicala n-am, iar cantatul nu e chiar punctul meu forte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.