217/2015

Ce poate suna mai bine a democratie si libera exprimare decat o lege care sa-ti spuna ce trebuie sa gandesti cu privire la anumite chestii?

Mai nou (sau mai vechi) nu mai ai voie sa ai propriile pareri despre ce chestii “istorice” in afara celor oficiale: Hitler rau, Antonescu rau (ala din ’40, nu imbecilul de azi), Ceausescu rau, Holocaust rau, miscarea legionara rea, si alte asemenea.

Daca ai alte pareri, noua lege zice ca de la 3 luni sau ani pana la vreo 7 ani de parnaie sau amenda, sau cat cacat scrie acolo.

Pe vremea lui Ceausescu, iti luai bulau daca erai de alta parere decat partidul: capitalism rau, americanii rai, blugii rai, muzica vestica rea. A, oops, acum o sa vina sa ma caute militienii gandirii ca am vorbit de Ceausescu. A, wait, de fapt nu, ca n-am zis nimic bun de el.

Acum iti iei bulau daca zici ca a fost bun comunismul. Nu ca atunci, acum e democractic, s-a votat treaba asta, nu s-a dictat. Deci e bine.

Sa mai bagam o fisa: “N-o sa puteti voi varui cat a construit tata”. Sa mai zica lumea ca la ‘jde de ani de la revolutie ca n-a facut Ceausescu lucruri bune. Asa, acu cre’ca am pus-o, sa vina strajerii dreptatii sa ma amendeze sau sa ma arunce in temnita la re-educare ca nu sunt de acord cu ei ca Ceausescu a fost un din ala de a facut genocid sau ce alte crapuri se mai zic astia c’a facut.

Abia astept si o lege prin care 1+1=2.5 sau 3 sau 1 in functie de judetul unde pui intrebarea.

irony

One thought on “217/2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.