Monthly Archives: June 2006

turcia

De ce e bine sa te duci in Turcia pe litoral:

– preturi decente la hoteluri (130EUR/noapte 5 stele vs 67EUR 3 stele in Romania, iar daca te duci prin agentii de turism pretul ajunge pe undeva pe la ~100EUR) si personal super amabil
– conditii incredibil de bune
– “All Inclusive” rulez
– securitate (fiecare hotel are propriul personal de paza) (de ex: mi-am lasat aparatul foto si telefonul pe masa la restaurant, si dupa 2 ore erau fix in aceeasi pozitie in care le lasasem)
– apa curata si calda in piscina (cre’ca nici apa de o da ApaNova la robinet nu e asa curata)
– plaje curate si pazite

Ce nu ruleaza asa mult: costul deplasarii cu avionul (~450EUR/persoana, posibil ca agentiile de turism sa scoata preturi mai bune)

presentation skills

pentru prima oara in viata mea de muncitor calificat m-a trimis si pe mine intreprinderea la un curs de pregatire. a fost primul training la care am fost pe post de student. am stat, am ascultat, mi-am dat cu parerea. nu pot sa zic decat ca am inceput cu stangu, da la modu cel mai nasol (eu in locul celor care au tinut cursul, probabil ca din prima zi imi dadeam doua picioare in cap la cate chestii nelalocul lor am scris in formularul de pre-assesment).

cursul in sine a fost super misto (contrar mindset-ului meu, a fost exact la 180 de grade fata de ce ma asteptam sa fie). am invatat despre cum ar trebui sa tin o prezentare profesionala (lucru care se pare ca implica muuuuult mai multe lucruri decat imi imaginam eu), cum sa ma comport in fata audientei din punct de vedere al body language-ului, din punct de vedere al dictiei (si aici am o mare problema, pot sa vorbesc foarte mult, insa fara nici o inflexiune in voce, aproape mecanic… sper sa gasesc o metoda prin care sa scap de asta, ori dupa ce termin eu prezentarile, sala o sa sforaie, sau o sa ma bata pentru ca-i plictisesc prea rau), al exprimarii (cum sa transmiti anumite sentimente spre auditoriu, ce-ai vrea ei sa simta dupa o prezentare – unde iar am o maaaaaare problema, nu transmit nimic, da nimic, ramane omu la fel cum a venit – stie ce face produsul pe care l-am prezentat. atat).
desi nu vreau sa recunosc, nu ma simt deloc bine cand sunt pus brusc in situatii noi, sa vorbesc despre lucrui pe care nu le cunosc. iar acest lucru se observa foarte repede atunci cand termin de vorbit despre un domeniu in care nu am cunostinte suficiente (sa descriu caracteristicile unor telefoane mobile) si raspund foarte defensiv la intrebari (s-ar putea, trebuie sa verific etc), si pe masura ce simt ca intrebarile sunt ostile tind foarte mult sa raspund exact cu aceeasi moneda (ceea ce nu e chiar cea mai buna optiune in acest context).

de asemenea, am mai invatat un lucru foarte important (insa destul de greu de pus in practica la inceput): cum sa te feresti de intrebari cu continut incarcat, de intrebari in 2 sau 3 pasi, intrebari in care am de ales intre 2 optiuni insa nici un favorbila mie etc. recunosc, pana acum mi-am furat-o grupa mare in asemenea situatii, acum sa vad cum pot face sa ma “apar” de acest gen de intreabri.

astea’s lucrurile cu care am ramas in cap dupa acest curs. astept sa se sedimenteze cum trebuie lucrurile in capu’ meu, si cred ca o sa revin cu o partea a doua la ce-am scris acum.

bull

rabdarea indelungata nu e cel mai tare punct la mine, de cand am aflat cam pe ce data o sa posed si io masinuta, pana acum am avut un vis nasol; like cat de nervos poti sa fii incat sa te duci sa dai cu masina intr-un stalp in mod repetat pe motiv ca ti-a venit cu volan pe dreapta ?

pe de alta parte, oare de ce cauta oamnii la mine pe blog “poze urate cu rapid” ?