furiosa

Misto, chiar misto. Mai putin violent ca Fury Road, da fiind un fel de prequel, imi inchipui ca inca nu se prinsesera aia cum sa fie violenti cum trebuie in apocalipsa. Ar merge un film si cu Immortan Joe, ca voce are. Singura nedumerire e de ce i-au pus nas lu’ Chris Hemsworth.

coldplay

Am primit anu’ trecut bilete la Coldplay. Ca speram ca o sa cante Viva la vida. Dupa ce au cantat si altele pe care le stiam si nu stiam ca’s ale lor, am inceput sa ma gandesc ca mie poate imi place Coldplay.

A fost dragut, dar putea sa fie si mai bine:

  • Juma de concert s-a auzit ca un cur. Careva a dat inaltele pana in cer si vocea artistilor nu se mai auzea. Pe Emaa am auzit-o cat de cat ok, Maisie aia a cantat pentru ea.
  • Pe la jumatatea lui Viva la vida au nimerit sunetul.
  • Le-a venit ideea geniala sa aduca un talent local pe scena, sub forma unui manelist care a inceput sa behaie “o manea reinterpretata”.
  • Nu stiu despre ce a fost maneaua ca a fost fluierat aproape instant cand s-a prins lumea ce intentioneaza sa cante si s-a terminat huiduitul cand s-a terminat behaiala.
  • au avut niste artificii micute la sfarsit.

Overall, a fost okish, putea fi mult mai bine fara manele.

muie ing

Din categoria ca nu mai haterisem de ceva vreme: azi le urez imbecililor de la ING toata muia din lume. Sa vina toata la ei.

La fiecare update de OS sau de aplicatie, muia lor de aplicatie de ING Business ma intampina cu “bine ai venit utilizatorule nou, hai sa te inregistrezi”. Si pe langa faptul ca trebuie sa-mi aduc aminte parola de la site-ul lor basit, face MFA cu SMS, de parca suntem in 2010. Si cu mail. Imi da mail sa-mi trimita cod. Doua coduri. Toate codurile.

Si suge maxim cand ma trezesc sa nu fiu in Romania. Ca scoate SIM, pune SIM de .ro, uita-te la cer sa fie planetele aliniate cum trebuie, sa vina SMS-ul pulii, ca nici cu aia de la VF nu mi-e rusine. Ca vin SMS-urile precum castigurile la loz in plic.

Si ma intrebam asa schimband SIM-uri si injurand: oare cat mortii lor de greu le e sa faca o aplicație care sa nu suga mai tare ca o thailandeza de la un blowjob bar? Ca iti trebuie un talent deosebit sa ajungi la nivelul asta de supt.

azure cli sdk

Un post mic cu hatereala. Ca astia de la Microsoft cred ca au un KPI pe undeva in care produs cu produs trebuie sa demonstreze un nivel variabil de retardare.

Eh, am avut de automatizat o chestie simpla: rotitul de certificate digitale pentru Entra Domain Services, au cum era cunoscut de mai demult: LDAP-ul din Azure AD.

Eh, te-ai astepta in era asta a cloud-ului sa existe pe undeva un API in care sa faci post la certificat/cheie si sa actualizeze lucrurile in spate. E, Microsoft in inteligenta lor n-au un API pentru asta, da in schimb au pentru toate pisaturile lumii.

Dupa multe cautari, am ajuns la azure-cli SDK, care ce sa vezi, e scris in Python. Zic mama m-am scos, fac doua trei call-uri acolo si aia e. Dar nu, ca iar, in inteligenta astora, nu poti apela o biblioteca direct – cel putin aia de AD. Nu, poti apela din Python un get_default_cli() la care ii pasezi o lista de argumente, ca si cum ai rula az (ca asa se cheama binarul) de mana, insa poti accesa rezultele din Python. Mno, zic hai ca aia e, macar pot s-o fac programatic cat de cat.

Repo-ul asta exista in PIP, si din ce-am gasit pe net, pip install az-cli ar rezolva problema. Si o rezolva, 872MB mai incolo. Ca downloadeaza absolut toate pachetele vietii. Vrei nu vrei, ai si management de containere, si baze de date si toate prostiile lumii de chestii de exista in Azure. Mai putin modulul de AD, care se instaleaza ca extensie separata… si dupa multe sapaturi, de fapt ruleaza in spate un pip install $ceva, ca nu stiu ce. Cum am aflat asta, pai intrebandu-ma de ce toate astea puse in Docker nasc un container de 1.4GB pentru a roti un certificat.

Si am zis sa optimizez lucrurile si sa sterg pip si ce-o mai fi dupa. Dar ce sa vezi, crapa pisatul, ca in aia 872MB nu are tot ce-i trebuie, are si pe langa dependinte. Ca vorba aia acu un hard disc e mega ieftin.

Anyway, 1.42GB sa rotesc un certificat… fmm Microsoft.

dune: ii

Mega mega mega pizdetz filmul asta. L-am bagat la cinema-ul care trebuie, locurile care trebuie. Ne-bu-ni-e. Si Javier Bardem care da cu credinta…

Overall sper ca partea a treia sa fie si mai jmechera ca asta, cum si asta a fost si mai jmechera ca prima.

hpe idiocy

Una din firmele mele de idioti favorita este HPE. Ca da, dupa ce lucrezi mult in industria asta ai si firme favorite care’s pline de cretini ca stii la ce sa te astepti :)

Anyway. Cautam un update de firmware pentru un switch, si de candva de anul trecut nu mai este la liber portalul de unde downloadezi software. No biggie, facem cont, downloadam si uitam de el.

Sa nu faca lumea conturi aiurea, te pune sa validezi adresa de mail. Primesti mail, dai click pe link, adresa de email validata, te loghez in contul nou creat.

Ce crezi ca se intampla dupa ce te loghezi in nou cont? Pai te pune sa validezi adresa de mail. Cum? Pai iti dai un mail cu un link pe care sa dai click. Sa fie ei super siguri ca aia e adresa de mail. Ca validarea de la crearea contului nu era suficient de buna.

Trecem peste, tre sa scriu si date de firma. Cineva de la ei a vrut sa fie inteligent(a) si a zis “ba sa vezi jmecherie, tu scrii doar numele firmei si completam noi daca stim informatiile despre adresa, cod postal etc. si tu ne zici daca’s bune si le salvam”. Si fix asa a fost, au gasit adresa corporatiei, au autocompletat acolo lucuri si am dat Next. Am mai scris niste alte info, am dat Finish si a aparut o semi-eroare care trebuie remediata. Dau click pe link-ul spre eroare, si imi zice ca nu e bun codul postal pe care ei l-au pus acolo. Ca are caractere in plus. Pe care ei le-au pus acolo. Am corectat ce era de corectat si s-a inverzit campul ala. Semn ca e totul bine.

Intr-un final am ajuns la pagina de ma interesa, aia cu downloade de firmware. Am bagat PN la switch si primul rezultat e un firmware din 2014. Sortarea rezultatelor era “Most relevant”. Cum s-a gandit cineva ca un firmware vechi de aproape 10 ani e cel mai relevant rezultat…

Dar macar n-am fost dezamagit de cat de cretini au ramas. So yey! Cumva.

Lamulteani!