Monthly Archives: July 2006

vruuuuum / 2 Mai

Dupa un weekend de jucat Need for Speed si injurat in draci pe Eurial c-au fost mui cu vama, in sfarsit mi-a luat masina acum o saptamana. Si marti am plecat in concediu de 3-4 zile sa dorm pe undeva, si cum tot e la moda sa te duci vara la mare, m-am pus si io in noua masina si tzopa-tzope spre mare. Fiind in rodaj, scria in cartea tehnica ca mai mult de 135 km/h nu e voie (si oricum, cu carnetu luat de 2 luni nu ma tine mai mult de 140, si desi zice lumea ca mai am tendinte sinucigase, nu simt chiar atat de rau nevoia de-a face chestii extreme), asa ca am setat cruise controlul la 130 si am zburdat ca mieluselu pe A2 pana la Cernavoda si de acolo incet-incet spre Constanta, apoi se Mangalia si imediat a aprut si 2 Mai. Am descoperit 2 chestii misto legate de masini: sa ai un GPS pe masina cand esti intr-un oras pe care nu-l stii e mana cereasca (ca sa nu zic ca hartile de pe GPS era putin mai vechi si am nimerit pe-o strada care fata de ce stia GPS-ul era acum sens unic, da macar stie sa refaca repejor traseul pe rute ocolitoare), al doilea lucru misto este cruise control, nu stai pana obosesti cu picioru infipt in acceleratie, sa te trezesti ca daca iti mai amorteste putin incepi incet incet sa nu mai tii apasat constant pe acceleratie, si ori accelerezi, ori decelerezi… asa cu jucarioara asta trebe sa fii doar atent la trafic si la tinut directia.
Ca orice om care se duce in concediu la mare, te astepti sa stai la plaja toata ziua, sa mai bei o bere, doua, trei…. hai patru. Da nu, io acu am fost Canuta om sucit, si m-am dus la mare si-am dormit; nu pe plaja ci in camera. in total, in cate zile am stat prin 2 mai, nu cre’ca am prins cap coada o zi de plaja (aka de la 8 la 12 si de la 16 la 20). No, m-am simtit incredibil de obosit (nu ca acu m-as simti mai odihnit, da de, ia-te si pleaca de la mare sambata dimineata la 7:30 spre Bucuresti) si pentru cateva zile am fost aproape complet detasat de ce munci. Speaking of, cateodata imi vine sa-mi iau lumea in cap si sa ma duc (nu stiu unde, da sa ma duc) si sa nu mai aud de munci, de proiecte, de draci si alte lucruri. Da mereu imi aduc aminte c-am facturi de platit si-mi trece repede plecatu in lume (poate cand oi castiga la loto o sa fac asta).
Revenind la masina (ca o luna de asteptare mi s-a parut taaaaare muuuult) am mici probleme, ca tot soferul incepator: am impresia ca n-am loc sa ma parchez si cand ma dau jos din masina vad ca e loc garla. cu toate ca masina poate, inca nu mi-am format tupeul de Bucuresti cu schimbat banda si sa semnalizez dupa, am impresia ca masinile sunt mult mai aproape de mine decat par (asta mi se intampla cel mai des la parcatul cu spatele)
Hopefully, pe undeva prin august mai prind fro saptamana pe undeva. Si ca sa dorm si mai bine, mi-as dori tare mult sa nu trebuiasca sa tin telefoanele deschise (ca nu stiu cum dracu se face, da suna de te iau toti dracii fix cand esti in concediu).

la nuit des publivores

ce-am aflat aseara la acest eveniment:

– imnul national e o manea, ca doar se vorbeste despre dusmani si valoare
– nimeni nu stie ce dracu e ala bifidus esensis din iaurturile danone
– “tati, iar ai trecut de scoala ; – da stiu, iar n-au tinut franele, doar e dacie”
– romanii se trag din traian si decebal
– cea mai invatata poezie la gradinita este catelus cu parul cret
–  orange are 500 de milioane de abonati in toata lumea
– reclamele romanesti sug

cand imi mai aduc aminte mai adaug.
parazitii fac concerte misto, da tot vreau sa ma duc la unu de la mafia (sunt convins c-o sa fie mult mai misto)

eurial si masinile

Sa nu va luati niciodata o masina prin leasing de la Eurial. Muistii astia n-au fost in stare 3 zile sa faca niste declaratii vamale pentru cateva masini… “da, sigur, livrarea pe 28…. aaa, pai e o problema cu vama, veniti maine…. pai sa vedeti ca tot e o problema… va sunam noi cand s-a rezolvat”. si din cauza muistilor de la Eurial stau io in weekend-ul asta sa ma uit la cer ca n-au fost in stare sa-mi livreze masina. Le doresc un faliment incet si dureros.