Monthly Archives: October 2006

popii si libertatea de exprimare

Cum necum, cacanarii aia care conduc BOR, i-au platit pe niste parlamentari sa modifice putin legea cultelor (aia in care zgomotul infernal produs de clopotele bisericii duminica dimineata cand dormi si tu dupa o noapte de clubbing e OK, da zgomotul produs de muzica de la un chef alaturat e daunator) sa faca o mica adaugire in lege, si anume: “În România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase.”, adica mai pe scurt nu mai poti sa zici nimic in public de dumnezei, de cristosi si de alte chestii considerate sfinte de o gasca de expirati c-ai pus-o. Sunt curios ce-o sa scrie gaborii pe amenzi daca se voteaza in parlament imbecilitatea asta de lege: 3 cristosi si 5 dumnezei, 200RON amenda in 48h. Astept cu nerabdare urmatoarea adaugire in care numai biserica hortodoxa e legala in Rromania, restul religiile fiind scoase in afara legii. Pai sa nu-ti vina sa te duci sa-i lasi lu Teoctist o punga cu cacat la usa ?

mari romani

Am urmarit si eu cu un oaresce interes sa vad cum evolueaza jucaria cu mari romani de la TVR. Pe langa faptul ca nu stiu cum s-a facut da intr-o zi au dat topul peste cap si ajuns Stefan cel Mare cel mai mare roman (cu toate ca el era moldovean si nu roman), si surpriza surprizelor a fost ca Ion Antonescu (pe care personal l-am votat de cate ori am avut ocazia si unde am putut) a juns cu un loc sub Richard Wurmbrand. Adica cum dracu a juns un evreu trist sa fie mai bun ca Antonescu ? Si de asemenea cum de l-au facut roman ? Sau in dulcele still de cacat al romaniei, cand s-au prins ei ca voteaza multi pentru Antonescu l-au bagat si pe coaie ala de evreu in top, asa sa nu zica lumea ca suntem antisemiti si au si aranjat topul si-au scos de la ei din burta 40 de mii de voturi pentru ala. Sunt si io curios cand dracu o sa faca vreo televiziune romaneasca un concurs care sa nu fie aranjat. Nu pot decat sa spun ca desi imi producea TVR-ul o mare scarba (si o mare parte e datorata faptului ca ne obloga statul sa platim abonament la un post de televiziune de cacat), acum n-au reusit decat sa-mi mareasca nivelul de scarbire fata de ei. In incheiere n-am decat atat sa spun despre TVR: “Sunteti de cel mai mare cacat”.

Internet Explorer 7

Datorita faptului ca sunt mai curios din fire, si de asemenea din cand in cand trebuie sa mai vizitez site-uri care merge doar pe un anumit browser (bine,merg ele si pe FireFox, da nu chiar cum trebuie) am zis sa fac upgrade la ultima versiune de IE, ca deh… cica sa fiu si io in pas cu tehnologia. Bun, zis si facut, downloadez 14MB de pe internet kit de instalare. Dupa ce se chinuie installerul vreo cateva minute pe acolo imi zice ca nu poa sa puna update-uri pe sistemul de operare si ca trebuie sa ma rebutez, sa ma duc la WindowsUpdate, sa updatez ce e de updatat si sa mai incerc o data. Ma conformez, downloadez vreo 10 update-uri de la ei de pe site, se instaleaza, mai dam un reboot (ca deh…) si intr-un final se pune si maretul soft. Si daca tot am instalat ulimu racnet in materie de browser (dupa cum zice MS) zic si io sa ma dau pe blog sa scriu un post acolo, ca tot n-am mai scris demult. Si surprizaaaaa…. nu merge, adica deschide asa un sfer de pagina si dupa aia pace si prietenie. Am zis ca cine stie… i-o lua mai mult din cine stie ce motive obscure pe care numai programatorii lui le stiu. Dar surpriza in continuare… astept, astept.. si tot astept pana cand nu stiu, ca dupa primele 5 minute mi-a pierit cheful de asteptat si-am renuntat. Pe de alta parte, seamana al dracului de mult cu FireFox, paginile se incarca muuult mai repede fata de IE6. In afara de faza cu blogul, mai e un lucru enervant la el: are sunete la fiecare click prin el, sau la deschiderea unui tab nou. Abia astept sa descopar de unde se pot dezactiva prostiile alea de sunete.

Later edit:

Cre’ca e un glitch in installerul lui IE7, ca activeaza schema de sunete din Windows (chiar daca in Control Panel apare ca dezactivata). Rezolvarea: Activare schema de sunete, apoi dezactivare. Si totul se rezolva.

9/11 – the truth

spam

mult spam, foarte mult spam. nu stiu de ce… da cre’ca am mai mult spam pe blogu asta decat am vizitatatori :( pana mea, deja devine plictisitoare jucaria cu: manage comments -> mark all as spam -> moderate comments. asta ca sa nu mai zic ca am vrut sa pun akismet, insa la mine se incapataneaza sa nu mearga sub nici o forma (api key not valid), desi mi-am facut tzashpe conturi la wordpress.com in disperare de cauza. tentativa de hackuire a lu akismet.php n-a avut succes, asa ca nu stiu daca e de la mine sau e de la ei. asa ca pana ma prind ce psici are o sa mai tot clickui prin blog la starpit spam. trist, foarte trist.

nokia comercial

aici. uber cool. si acu, ca o paranteza, stie careva ce tre sa scriu in xhtml 1.1 stricat ca sa pot pune filme de pe youtube pe blog fara sa se strice validarea de la validator.w3c.org ? (e cam annoying sa nu pot pune filme sau mai stiu io ce chestii trendy pe aici ca hop, “the page is not valid XHTML 1.1 Strict”; bummer). linku de la reclama l-am luat de la boo de pe blog.

Later edit: am gasit cum se rezolva sa pot pune si filme de la youtube.com, si cum sa-mi tin blog-ul valid XHTML 1.1

For whoever cares how:

<object width="425" height="350" data="http://www.youtube.com/v/HeAqzSfF6Cw" type="application/x-shockwave-flash"></object>

killing uptime

Din cauza oamenilor rai care vor VPN-uri, a trebuit sa omor frumusete de uptime ca sa pun kernel nou pe o masina foarte, foarte cuminte:

$ uptime
17:56:14 up 240 days, 7:31, 2 users, load average: 0.00, 0.00, 0.00

you will be missed. RIP