Monthly Archives: December 2006

jack schitt

politically correct party

Ca tot e sezonul asta cu sarbatorile de iarna si cu party-urile prin firme, pentru cei care se simt politically correct si probabil se simt ofensati de lucurile firest… mai jos e un model de invitatie la party-ul anual al firmei:

WARNING: You are herein invited to attend a Holiday Party. Should you choose to attend this event, you are herein advised that you do so at your own peril. Food served may be manufactured in factories that may contain machinery that may have touched peanuts. In the absence of any coherent party-based sexual-harassment policy, you are warned that any hugging/touching/casual flirting/wine-stem fondling/hair tossing/breast gazing/butt grabbing will be deemed actionable at law. All guests must maintain a 5-foot distance from all others at all times (spouses included). Appropriate topics for conversation are: work; sports; light political banter; reality-television shows. Any unapproved conversational topics shall be cleared in advance by the Human Resources department. All dance moves shall be preapproved by the HR department. Seminars on these moves shall be conducted twice daily in the small conference room on the second floor between now and the day of the party. All closets, conference rooms, restrooms, and other possible areas of sexual misconduct are to be padlocked for the duration of the event. Small children are to be chaperoned at all times. Any child found playing or otherwise conducting himself in a childlike manner will be summarily removed from the premises. Should you or your partner feel at any point during the party that you have been sexually harassed, socially discomfited, religiously proselytized, or otherwise made to feel uneasy in any way, a team of HR lawyers will be made available to you immediately. Do not minimize your feelings or wait a few days to see if the bad feeling blows over. Prompt attention to any social discomfort is critical to eradicating it in the workplace. Once again, we wish you and yours a very happy holiday season, and hope to make this year’s office party the best ever.

© slate.com.

condamnarea comunismului

Azi in fata Parlamentului, presedintele Basescu a condamnat in mod oficial comunismul. Un lucru care cel mai probabil trebuia facut in decembrie ’89 si nu dupa 17 ani de la Revolutie. Nici unul din presedintii de pana acum nu s-au obosit sa condamne acest lucru. Adica pe Ilici sa zicem ca-l intelegem ca nu l-a condamnat ca doar a fost un membru PCR devotat. Pe Milica… probabil in cativa ani o sa-l uite istoria si sper sa nu se uite greseala facuta in ’96 cand l-a votat tot poporul ca sa aduca schimbarea… in foarte, foarte rau. A trebuit sa vina in 2004 unu ca Basescu, care se pare ca are idei putin si fixe :) ca sa faca acest gest simbolic.

teaching others

Din cand in cand, job-ul meu presupune sa le lecturez si altora despre cum sta treaba asta cu computerele, cum e cu sistemele de operare, cum se configureaza si cum se administreaza unele dintre ele. De asemenea, tot din cand in cand, oamenii care vin sa invete aceste lucruri sunt mai mult sau mai putin pe langa tematica cursului. Si cand zic mai mult sau mai putin vreau de fapt sa zic ca unora li se pare extrem de dificil sa tasteze intr-un command prompt niste comenzi pe care la vad in fata lor pe un ecran de proiectie, sau sa scrie intr-un fisier 4-5 linii pe care de asemenea le vad in fata lor. Asta ar fi una, a doua, “nu merge comanda”. Normal ca nu merge, cand scrii complet pe langa. Mai exista si categoria celor care se jura ca ai au scris perfect intr-un fisier de configurare dar aplicatia are ceva cu ei si nu vrea sa porneasca, sa nu mai zic ca unele aplicatii iti spun exact linia la care ai eroare si cu toate astea… tot n-o vad, si cand zic n-o vad vreau sa spun ca exista 2 aspecte: refuza sa bage in seama erorile pe care le da aplicatia (ca e pana lor, e aplicatia defecta de da erori…), si refuza sa creada ca se poate sa fie din vina lor.
Si uite asa iti petreci cateva zile pe saptamana incercand sa stai cat se poate de calm si de zambitor, si sa te abtii sa le spargi capul cu primul obiect contondent care-ti este la indemana, in speta masa pe care sa afla monitorul, tastatura si mouse-ul.

Goose-fraba…

apdeit

Long time, no write. So here goes:

  • Updatat WordPress la versiunea 2.0.5 (da, stiu ca destul de tarziu, da ata e)
  • Updatat tema la versiunea 2.0 (dupa ce mi-am batut capu vreo 2-3 ore neintelegand de ce nu merge ca sa-mi dau seama dupa aia c’am fost io chior si nu citeam cu atentie ce scria intr-un fisier 2 linii mai sus)
  • Updatat pluginurile la ultimele versiuni pe care le-am gasit, disablat pe unele, adaugat altele noi, in special plugin-uri pentru spam ca ma dispera spamu de pe blog

Mai am de fixat una alta la tema ca sa pot pune si eu si poze mai mici pe blog si sa nu ma mai trezesc cu textu pus aiurea pe langa poze si sa strice si posturile anterioare. Cre’ca e cazul sa incep sa-mi readuc aminte cum e cu HTML si cu alte elemente de web design.