Monthly Archives: February 2008

cura, day one

So. Trecu si prima zi de mancat sanatos. Exceptand faptul ca nu-mi place ardeiul gras nesarat, nu e chiar rau, as putea zice ca e chiar ok si nici nu simt ca mor de foame, desi teoretic doata dieta asta are doar 1500 kcal pe zi.

Branzica de casa rulez, eu asteptandu-ma sa suga ingrozitor.

la cura

Azi am fost la consult la nutritionist si dupa ce i-am explicat io la tanti aia ce vreau si cam ce-mi place sa mananc asa, am primit dieta pentru mic dejun, pranz cina si vreo doua pauze intermediare timp de o luna in care teoretic ar trebui sa dau jos vreo 8 kile.

Spre surprinderea mea, se pare ca nu e asa valabila jucaria ca sa ai greutate cati centimetri peste un metru ai. Io ca si inaltime sunt pe undeva pe la 173 cm si imi facusem io socoteala cavreo 73 de kile ar fi bine, da’ tanti doctora dupa ce s-a uitat asa la mine a ajuns la concluzia ca bine pentru mine ar fi vreo 70 de kile.

Acu am ca target intr-o luna sa ajung la 74 de kile daca ma tin de cura. Trecand peste faptul ca probabil la inceput o sa plang de foame pe la birou, io sper sa-mi iasa jucaria cu slabitul ca nustiu cum dracu, da numai pe burta s-a pus :(( Slab si cu burta, barbatul ideal =))

Pentru cine e curios, io am 173cm si vreo 81.5 kile (1.5kg le-am pus in mai putin de-o luna, cred io ca vreo 2 saptamani asa manancad preponderent seara de la mec si din cand in cand alternand cu shaorme, tot seara, ca deh… sa se aseze bine in stomac pana dimineata) si am primit urmatorul regim (care nu pare a fi sub NDA):

Mic dejun (ora 8:00):

– 3 felii de sunca de pui (50g) sau un ou fiert tare
– branza proaspata de vaci sau cas (50g)
– castravete, rosie, ardei gras
– doua felii de paine de secara
– ceai sau cafea (care poate fi indulcita cu zahar brun)

Gustare (ora 10:00):

– mere sau kiwi sau grapefruit sau mandarine sau ananas sau portocale sau pomelo (250g) sau o banana

Pranz (13:00 – 14:00):

– branza de casa sau Fagaras (200g)
– iaurt sau Sana(200g)
– o felie de paine de secara
– ceai de plante (in cazul meu ceai de musetel ca d’ala am io la birou)

Gustare (16:00):

– mere sau mandarine sau kiwi sau grapefruit sau portocale sau pomelo (250g)

Cina (18:30 – 19:30)

– Sana (200g)
– salata greceasca: salata verde, masline (6 bucati), branza nesarata (50g), pui (100g, poate fi de la rotisor), rosie, castravete, ceapa verde, lamaie, ulei de masline
– ceai antiadipos

Acu stau io si ma gandesc ca mai nasol o sa fie in weekend, ca’s obisnuit sa doooorm muuuuult. De asemenea, observati sau-l ala, ca e exclusiv. Fructele nu trebuie combinate.

Ah, cu ocazia asta mi-am luat cantar electronic de cantareste la gram chestii si blender, ca m-am gandit io ca mai bine imi blenduiesc fructele din timpul zilei dimineata sau de cu seara si la birou le beau ca pe suc cand o fi momentul. Mai nasol cu regimul asta o sa fie atunci cand mai am deplasari si nu pot sa car dupa mine sticlute si recipiente de mancaruri pentru toate pauzele astea.

Astea fiind zise, mai am 2 beri, ma duc sa bag o shaorma, care o s-o spal dupa cu berile alea, ca dracu stie cand mai pup io o bere.

tic

De prin clasa a doua asa am prins un tic, si anume rosul unghiilor. Boala grea jucaria asta cu unghiile… faceam ce facem si hop top mai nivelam o unghie. Si cum vremea trece si io mai cresc asa, am ajuns io la concluzia c’ar fi cazul sa incetez acest sport relativ nasol pentru sanatatea unghiilor mele. Si uite asa incetul cu incetul mai ca m-am potolit. Azi am fost in Cora si printre altele mi-am luat si…. o pila de unghii. C’am observat io ca daca mi se agata unghiile de haine am asa o pornire sa le rod sa nu se mai agate… si le pot roade de tot :( Si acu am pila. Sunt curios cum o fi la birou sa stau asa tacticos sa-mi pilesc cate o unghie… ca se agata :))

Si de aici pana a ma duce sa-mi fac manichiura la un salon nu mai e mult, ca tot ma indeamna colegele de birou ca e trendy :)

troubleshooting a la zapp

Cum conexiunea mea la internet nu functioneaza tot timpul din varii motive, iar suportul tehnic in weekend nu exista, azi am simtit nevoia sa folosesc telefonul zapp dat de corporatie sa ma dau pe net. Instalez frumos driverele de la cablu de date, de la modemul de pe telefon, dau sa ma conectez si bum, eroare. Dupa ceva timp de clickuit prin Control Panel si prin alte locuri, decid ca e cazul sa sun la suportul de la zapp ca poate cine stie… s-o fi intamplat ceva si poate trebuie alti parametri.

Prima incercare, imi raspunde o domnisoara, ii explic problema si incepe procedura de troubleshooting: stergem toate cookiurile din internet explorer, toate fisierele temporare, resetam toate intefetele de retea, dam restart la calculator, resetam telefonul. Dupa care ma pune sa incerc sa ma conectez la net, ii zic ca nu merge in acelasi timp cat vorbesc la telefon, ea zice ca sa fac ce zice ca stie ea ma bine, dau connect, vine si raspunsul: No dialtone, ca deh… asa e cand vorbesti in acelasi timp. ii zic asta, mai zice sa incerc o data, incerc, acelasi raspuns, si ajunge la concluzia c’ar fi mai bine sa inchid convorbirea cu ea si sa incerc fara sa vorbesc la telefon. Din nefericire n-a mers jucaria.

A doua incercare, rapunde un nene, ii explic problema (si bineinteles ca la inceput i-am zis “nu merge”), ii spun si ce mi-a zis tanti la telefon, imi zice ala sa pun modemul pe alt port, il pun, cica sa dau connect in timp ce vorbeam cu el, ii zic si lui ca n-o sa mearga, imi zice ca stie da ca sa fac asa ca e bine. fix acelasi rezultat: no dialtone. concluzia lui fiind sa inchid discutia cu el, si sa dau connect ca acu sigur ar trebui sa mearga.

Tough luck. Tot n-a mers. Error 720. Si cum windows n’are nici o tool de debug de mai doamne ajuta cand vine vorba de dial-up am renuntat si m-am dus la McDonalds sa bag ceva sanatos in mine :))

Overall am invatat o lectie importanta azi: daca nu merge dial-up -ul, trebuie sa dai delete la cookies si temporary internet files din Internet Explorer.

cj to buc via valea oltului

Dupa dusu’ la Cluj, a venit vremea sa ma reintorc in orasul minunat. Cum in weekend se cam omoara lumea pe Valea Prahovei, am venit via Alba Iulia – Sibiu – Ramnicul Valcea – Pitesti. Drum liber, vreme frumoasa, numai bine de condus. Bine nu asa mult, da deh… nu pot zbura cu masina. De la iesire din Cluj pana la intrare in Bucuresti, cu mers normal si fara forja am facut ~ 6 ore si 20 de minute, durata din care am scazut 20-30 de minute cat au insumat pauzele facute pe drum pentru pipilica sau mancare.

As avea cateva urari de facut unora si altora intalniti pe drum, da cum nici io nu’s usa de biserica (mereu), ma rezum doar sa le zic ca s-ar putea sa-i vad pe la reflectii rutiere.