Monthly Archives: July 2008

reclame tembele

Aia care au gandit reclama la ‘GE Money’ chiar au luat bani pe ea ? Daca da, inseamna ca aia de la GE sunt mai prosti decat prevede legea.

Nici macar funny nu e reclama aia. Ei chiar cred ca exista pe undeva pe lumea asta (in afara de japonezi) oameni care stau de placere dupa program sa-si faca norma ? Si sa se bucure ca stau la servici pana la tzashpe noaptea ?

Fockin’ shit, man. What are they smoking ?

dell fixups

Se pare ca exista un fix si pentru duda mea cu noile noastre laptop-uri Dell, macar pentru o parte din probleme.

Faptul ca mi se oprea brusc laptopul parea sa fie o problema cu GPU-ul de la nVidia care in anumite conditii nu prea se raceste el cum trebuie. Drept urmare Dell a lansat un update de BIOS pentru laptop si pentru GPU prin care mai regleaza una alta.

Rezultatul e ca dupa aplicarea patch-ului nu mi s-a mai futizat laptopul, desi abia l-am schimbat recent cu un altulĀ  (aceleasi specificatii).

Pentru cine e interesat, cititi postul asta pe blogul lu Dell.

Pe mine unu m-ar fi bucurat mai tare daca schimbau GPU-ul cu unul functional, da macar acu imi sta laptopul in medie pe la 45 de grade Celsius, iar pana acu a avut peak doar pana la 74 de grade.

wildcard bits

Din motive de lipsa de cunostinte in calculul binar, din cand in cand sunt pus in fata situatiei de a calcula wildacard netmasks pe diverse echipamente pentru includere in ACL-uri si dureaza forever pana dau un search pe google sa aflu cum se face si eventual poate gasesc si raspunsul pentru subnetul meu.

Therefore, am mai bagat repede o pagina pe wiki, pentru IPv4, cu echivalenta CIDR – Decimal – wildcard netmask:

IPv4 subnet and wildacard bit masks

Macar acu cand ma intalnesc cu dume d’astea, pot sa binganesc repde pana pe wiki si sa aflu ce si cum.

O sa arate si mai bine tabelul ala cand m-oi prinde cum formatez cum trebuie tabele in mediawiki.

wanted

wanted

Angelina rulez ca de obicei, pe Morgan Freeman nu-l prind deloc bine rolurile de bad guy, iar pe actorul din rolul principal sunt tare curios pe ce drac de criterii l-au ales ca o cam suge.