Monthly Archives: September 2010

chrome

De azi am decis sa trec de la Firefox 3.6 la Chrome 6.  Motivul e ca Firefox are prostul obicei sa incetineasca destul de mult atunci cand e deschis de cateva zile si cu multe tab-uri. Sper ca asta sa nu faca la fel.

Un alt motiv care m-a facut sa trec a fost faptul ca e destept si stie sa importe toate datele din firefox de la brwosing history la parole si la bookmark-uri. Ca altfel nu schimbam browserul :)

hobby

Am stat io asa si m-am gandit mai mult si am ajuns la concluzia ca-mi trebuie un hobby din asta semi-permanent ca mereu as vrea sa fac cate ceva, da nu-mi iese tot timpul si as vrea o chestie care sa ma captiveze si sa ma tina ocupat si peste o saptamana sau o luna.

Si uite asa am zis sa incerc marea cu degetul si sa investesc intr-o platforma Arduino si sa-mi fac o masina teleghidata cap-coada cu diverse abilitati.

M-am dus pe site la Arduino, am gasit reselleri in .ro cu magazine online, am studiat piata si acu astept sa ajunga si in tara noastra Arduino Mega 2560 ca tot e scos proaspat si are o caruta de memorie: 256 kilobytes.

Cu ocazia asta am descoperit si Tehnorama.ro, un site facut de pasionatii de Arduino cu tot felul de howto-uri.

Dupa ce am umplut casa de lipici si bucati mici de plastic de la asamblat avionase, portavioane si elicoptere acu cre’ca o sa ma omoare piticul din dotare cand o s-o umplu de fire, conectori, fludor de la letcon si alte cele ce-am vazut io ca e nevoie sa faci masinute cu Arduino.

nesimtitii

Nesimtitii aia de la guvern zice-se ca se apuca de schimbat legislatia si sa dea voie SPP-ului sa opreasca circulatia dupa cum i se scoala oricarui “demnitar” care are dreptul la protectie din partea acestui serviciu.

Nu era suficient ca oprea politia circulatia, acu poa s-o opreasca diversi alti indivizi care nu dau socoteala nimanui, ca vai, ei se ocupa de siguranta nationala. Sau cel putin asa mint pe site-ul lor.

Probabil s-a prins Baselu si piticul ala retardat de Boc ca o sa fie nasol daca trebuie sa stea la semafor ca restul muritorilor.

1,8

Saptamana trecuta am fost la nutritionist in ideea de a scapa de burtoi. M-am dus la om, m-a intrebat cam ce halesc, cand, si-a facut o idee si mi-a dat o lista ce sa halesc pe zile: mai pun piept de pui, mai o ciorba, mai o salata, mai un peste. Ce n-am halit au fost prajeli, chestii grase, cartofi in combinatie cu carne. La micul dejun aveam cateva optiuni dar am ales-o pe aia cu iaurt cu cereale ca e buna.

Si uite asa am slabit de la 87.1 la 85.3. Si dupa estimarile doctorului in 3-4 luni ar trebui s-ajung la ~ 75. Io o sa vreau un pic sub, sa fiu sigur de jucarie :)

Sunt tare fericit c’am slabit asa repede si nici n-am facut foame, doar am mancat chestii care nu ingrasa.

mircea badea

Asera, din cauza de niste evenimente nefericite mi-am petrecut vreo 3h30m printr-un datacenter incercand sa restaurez un router caruia i s-a corupt CF-ul in timpul unui upgrade de rutina si cand scriam cu viteza modemului un stick USB pentru resuscitare am nimerit sa ma uit si la TV si era Mircea Badea.

Din punctul meu de vedere asta e un dobitoc cretin, da din cand in cand e distractiv. Ma si ce i-a muit aseara pe Boc si pe Basescu. Cica lu Boc i se zice Tom Degetel, ala mare de la mana. I-a facut albie de porci. Si oricat imi displace mie Badea, n-am putut sa-i gasesc ceva rau in ceea ce zice. Motivul e simplu, avea dreptate. Avem un prim ministru dobitoc, un presedinte mincinos, si un guvern format din retardati. Cre’ca o sa ma mai uit la emisiunea aia, ca ma face sa rad.

Routerul n-am reusit sa-l repar, noroc ca s-a milostivit si de mine un coleg care e mai priceput intr-ale d’astea decat mine si s-a dus dimineata si la fixat. Acu sa vedem ce-o pati la urmatorul upgrade.