Monthly Archives: February 2007

Isus and stuff like that

In ultima vreme tot sar de cur toti popii din lume (aia asa zisi crestini) ca vai doamne ce necredinciosi sunt astia de cred ce scrie in “Codul lui Davinci” si aia care s-au dus la film ca n-au avut rabdare sa citeasca cartea. Noroc ca s-a inventat libertatea de exprimare si uite asa omul de rand a avut si el ocazia sa afle o alta parere despre crestinism decat ce zice biblia scrisa dupa bunul plac al unuia si al altuia de-alungul timpului. Nici bine nu incepu 2007, ca hop, aparu’ un nou documentar referitor la religia crestina, acum cu o tema si mai interesanta: momrantul lui Isus, al Mariei Magdalena si al copilului lor. Vai, erezie, cum vor toti nemernicii astia de popi sa ne faca sa credem. Acu, stand stramb si judecand drept, ma gandesc la urmatorul scenariu:

– te cheama Isus si tactu’ e un zeu
– ai puteri speciale printre care poti sa faci vin din apa
– poti sa mergi pe apa si sa faci alte giumbuslucuri

Pai dupa ce ajungi adolescent, nu-ti vine si tie sa dai o buca, ca dracu, daca nici tu n’oi avea dreptu… iti mai vine sa dai un chef ca bautura e din partea casei (bagi mana in fantana si te-ai scos) … te faci manga si bagi mana in rau si gata, toata lumea bea vin pe moka cat tine raul :)

Acu nu stiu de ce sunt unii de nu vor sa accepte ca poate omul ala pana cand l-au prins romanii a avut si el o viata, o nevasta… ca doar n-o fi umblat de tampit prin lume fara nici un cusur timp de 30 si ceva de ani cat zic astia c-ar fi trait.

note to self

1. Nu mai bea palinca pana ti-e cald noaptea intr-o camera la munte care nu are caldura suficienta si afara sunt multe grade sub zero.

2. Nu bea pana dimineata la 4 si dupa cateva ore de somn sa te pui la volan si sa te dai pe serpentine.

vila niculina

In weekend am fost la munte la Moeciu la Vila Niculina. Frumos pe dinauntru, camere mistocute, cabine de dus cu hidromasaj, televizor cu HBO. Ce sa zic, pretty ok jucaria. Si toate astea pana sa ne strangem toti si sa ne comunice proprietarii ca: trebuie sa luam masa la ei ca ei nu dau camere fara sa iei si masa, ca nu prea putem sa ne facem gratar ca ala e acolo doar de ornament si multe alte tampenii de nu le-am vazut pana acu la nici o vila la care am stat pe la munte. Toate aceste aspecte mentionate nu ne-au fost comunicate atunci cand am facut rezervarile. Probabil s-au gandit ca daca tot venim multi poa sa ne tapeasca mai bine ca deh… vineri seara e greu sa gasesti o vila care sa-ti ofere 12 camere. Au cedat doar cand au fost amenintati cu OPC-ul si cu alte organe ale statului in primul rand pentru reclama mincionasa, prejudicii de nu stiu care fel si altele (noroc c’un coleg de le are cu chestiile astea jurico-legale). Dupa toatea astea chiar ne-au dat si niste lemne sa aprindem gratarul mai bine :)

Morala cu vila asta a fost asa: daca vrei sa fii tapit pe fata, du-te la Vila Niculina si-o sa ai o experienta unica :(

[geek stuff] got a new toy (J)

root@% uname -a
JUNOS  8.1R1.5 JUNOS 8.1R1.5 #0: 2006-11-02 00:58:55
root> show chassis pic fpc-slot 0 pic-slot 0
 FPC slot 0, PIC slot 0 information:
 Type                           4x GE Base PIC
 State                          Online
 PIC version                 1.8
 CPU load average             0 percent
 Interrupt load average      10 percent
 Total DRAM size             20 MB
 Memory buffer utilization    0 percent
 Memory heap utilization      0 percent
 Uptime                      53 minutes, 54 seconds

eu si .torrent

Da, ştiu că Bittorrent nu e ceva nou da’ până acum nu prea am avut nevoie (găseam mai uşor la prieteni ce căutam), şi când am avut, aplicaţia oficială se strica fix când aveam eu nevoie sa downloadez câte ceva (error X, Y, Z si Q). Toate astea până în ziua când am descoprit μTorrent. Cre’că e printre puţinele programe care merg din prima fără sa le configurezi. Acum sunt bittorent addicted, şi innebunesc tracker-ele căutând ultimele episoade din serialele preferate. Oare o să pot scăpa de dependenţa asta ? ;))

young, free and single

După o perioadă destul de indelungată, cre’că e prima dată când sunt “Young, Free and Single” pur şi simplu, fără nici un fel de commitment faţă de cineva, chiar şi teoretic. Azi a fost o zi tare interesantă şi anume o persoană cu care aveam o înţelegere de genul: “we have fun and that’s just about it” s-a hotărât să-mi spună că înţelegerea a picat definitiv întrucăt ori devine ceva serios ori ‘it’s over’; şi cum unde sentimente reciproce nu sunt, nu poate fi nimic… a fost over (de data asta definitiv, întrucât încercarile anterioare s-au lăsat cu rezultatul opus). Si ca să fie treaba treabă, în ideea de ‘how was sex ? read my blog’, am decis să repar şi o greseală de acu vreo lună, în ideea de luat fomeia la plimbare şi explicat că n-a fost bine ce-a fost şi că e momentul ăla în care ne urăm succes in viaţă şi că poate ocazional ne mai vedem prin oraş (nu d’alta, da când n-ai nimic în comun c’o persoană… nu e deloc palpitant să te plimbi cu ea de nebun prin oras ‘just because it’s trendy’ si să nu prea ai subiecte de conversaţie şi nici să treci pe treabă din prima nu merge). Surprinzător, nici una n-a vrut să mă taie sau să-mi facă chestii nasoale. Adică dacă tot sunt la momentul ala de sinceritate, una tot ar fi vrut, dar din fericire s-a rezolvat cu vorbă bună

fumat: pro si contra

De vreo lună şi jumătate n-am mai fumat şi nici n-am mai băut cafea (cea din urmă pentru că n’are nici un farmec fără o ţigare). Încă nu sunt eu sigur c’am facut un lucru bun întrucât imi plăcea să fumez şi să beau cafea, da dintr-o dată pur şi simplu n-am mai pus ţigare în gură. Rar îmi mai vine câteodată să fumez da’mi trece repede.

Ce-am obervat până acum:

Pro:

  • nu-mi mai miros hainele a fum, ne mai stând aşa mult printre fumători şi ne mai fumând nici eu (până acum cre’că e cel mai pozitiv lucru)
  • mă simt mai odihnit, deşi dorm la fel ca şi înainte şi nici nu mai beau cafea, ceea ce mi se pare cel mai ciudat din toată afacerea asta
  • nu-mi mai miroase gura a scrumieră (dimineaţa mai ales), ceea ce e pretty cool

Contra:

  • nu mai e ca inainte: “hai la o ţigare; hai la o cafea”
  • not cool. deloc.

Momentan încă nu m-am hotărât dacă să mă apuc iar de fumat sau nu. Adică mi-aş dori foarte tare să fumez dar în acelaşi timp să mă simt ca acum când nu fumez.

PS: postul ăsta e scris cu diacritice să văd şi eu cum e şi dacă s-o vedea bine şi la alţii in browsere poate, poate. Da tot nu mi se pare normal că limba română are asemenea prostii.

google si viitorul

Pe o lista de discutii am vazut urmatoarea diagrama a cum vor arata pachetele IP daca Google o sa fie singurul provider de internet din lume :)

-----------------------------
- destination address       -
-----------------------------
- data you asked for        -
-----------------------------
- data you did not ask for  -
-----------------------------

unde:

  • destinatination address: doar campul destinatie definit, intrucat sursa va fi mereu google
  • data you asked for: ce-ai cerut efectiv de pe internet
  • data you did not asked for: partea de publicitate aferenta fiecarui pachet trimisa de google

Enjoy!