Monthly Archives: August 2007

religia in scoala

Dupa ce-am auzit la radio si am citit prin ziare ca ministerul invatamantului intentioneaza sa faca religia materie de studiu obligatorie la scoala am vrut sa-mi dau si eu cu parea pe blog despre asta, insa fiind cam ocupat in ultima vreme, abia acum am timp sa zic si eu cateva vorbe.

Nu pricep de ce sunt tot felul de oameni care simt nevoia de a baga pe gat elevilor inca o materie inutila pe langa cele multe care sunt (si de cand am terminat eu scoala am auzit ca tot s-au mai adunat). N-o sa aiba nici un elev de castigat nimic de pe urma acestei materii, ci doar popii burtosi si dobitoci, ca deh… le mai da statu niste bani ca vin sa predea la scoala. In loc sa se dea bani pentru renovarea scolilor si pentru construirea altora noi, guvernul se gandeste cum sa bage mai multi bani in visteria bisericii… care in loc sa-i ajute pe aia nevoiasi, o tot da inainte cu construirea marelui cacat de catedrala a curului. Acu vreo 2 ani se estima pretul constructiei megalomanice la aproximativ 200 de milioane de euro, bani care sigur puteau fi folositi sa se faca foarte mult bine in tara asta.

Revenind la ideea de religie in scoli, sunt curios ce-or intelege elevii de clasa intai si dupa aia… cu trecerea anilor ce dracu o sa fie in capul lor cand la biologie li se spune ca omul a evoluat de-a lungul mileniilor si popa le va zice ca a pocnit dumnezeu din palme si l-a cacat direct in rai, frumos si destept.

Pe vremea cand eram si eu la scoala, era si la noi moda asta cu ora de religie. Si era facuta de un popa tembel care era convins ca omul a fost facut de dumnezeu si nu accepta sub nici o forma teoria evolutiei. Din fericire pentru mine, am putut sa ma pis pe el (la figurat) dupa pofta inimii, intrucat pur si simplu nu putea sa ma lase corigent. Pe vremea aia, cateodata aveam regrete despre ce-i faceam, dar cu timpul mi-am dat seama ca am facut bine ca l-am crizat in timpul orelor pana ajungea sa ma dea afara din clasa (bine, asta daca pofteam eu).

Eu sper sa se stranga mai multi parinti si sa dea judecata ministerul invatamantului pentru incalcarea articolelor din constitutie referitoare la libertatea religioasa si interzicerea indoctrinarii intr-o religie.

Eu teoretic sunt crestin ortodox, dar nu pentru ca am vrut eu si pentru ca asa au fost parintii mei si s-au gandit ei c’ar fi bine sa fiu ei eu la fel. Practic mi se rupe de biserica, intrucat ma scarbesc toti popii care sa fie ai dracu daca vin ei o data la usa sa te intrebe daca esti bine si daca te pot ajuta cu ceva… nu, in schimb vine la fiecare sarbatoare mare sa mai cerseasca bani sa aiba sa-si ia masini and shit.

Sper ca toti popii sa arda in iad pentru toate cacaturile care le fac pe lumea asta (bine, daca o exista iadu, daca nu, sa moara incet si dureros).

In alta ordine de idei, sa-mi arate si mie cineva lucrui bune facute de religie care sa cantareasca mai greu moral decat inchizitia, cruciadele si restul de crime impotriva umanitatii facute in numele religiei si a lu cristos si dumnezeu.

Un film reprezentativ de ce anume religia e evil este Numele trandafirului.

the name of the rose

fun la magazinul de maci

Azi am fost c’un coleg la magazinul de maci sa-si ia un maci book pro . Invartindu-ma plictisit prin magazinul respectiv intrucat nasterea unei facturi acolo dureaza decenii, la un moment una din vanzatoare m-a remarcat si m-a intrbat daca ma poate ajuta cu ceva. Nu cre’ca o sa uit prea curand expresia de pe fata ei cand i-am spus ca mie imi place sa ma plimba asa prin magazine fara sa cumpar nimic :))

[geek stuff] JNCIA

Zilele astea m-am uitat pe studyguide-ul de la JNCIA si m-am speriat de ce e acolo. Comparativ cu el, CCNA e o gluma. Adica in CCNA inveti rutare statica, rutare dinamica (numai RIP, iirc), ACL-uri, cum merg bitii pe fire si cam atat. JNCIA presupune ca deja stii cum e cu bitii pe fire si pe langa rutare statica (ca pe orice router), la aia dinamica exista capitole destul de serioase despre BGP, OSPF, IS-IS, RIP. Si ca sa fie treaba treaba, exista si ~ 70 de pagini de introducere la fel de serioasa in MPLS. Si cum toate astea nu erau suficiente, exista cam tot ~ 70 de pagini de multicast.

It’s gonna be fun.

fomei

Azi dupa job m-am scapat si eu putin la shopping intr-un hypermatket si uitandu-ma in stanga si in dreapta dupa ce sa mai cumpar mi se duc ochii spre o pereche de picioare care intrau cu succes la categoria ‘killer legs’. Continui cu uitatul in sus (de la spate) si sa-mi pice fata… picioare misto, fund misto acoperit de-o rochie carea abia il acoperea… mers din ala criminal sa vezi fiecare muschi cum se incordeaza pe fese… ce mai… za perfect woman. Ma intorc putin, vad si profilul… sani misto, nici exagerat de mari, nu pareau lasati… si vine surpriza: vad fata. Si ma sperii. Acu stau si ma gandesc… cat de ghinionista sa fii sa ai un corp superb si o fata de zici ca a fost aranjata cu dalta ?

online shopping, II

Hainele comandate vineri au ajuns. Comandat vineri la ~ 12, ajuns azi la ~ 9:40. Au venit toate, exact ce-am comandat. Partea misto cu Casual Wear e ca au pe site un anunt ca le poti returna in 10 zile daca nu-ti plac. Din probele preliminare se pare c’am nimerit marimile care trebuie. Trebuie doar calcate si sunt gata de folosire.