Monthly Archives: November 2007

impresii de cracovia

bon, dupa ce m-am dat si eu putin 2 seri de-a randul prin piata mare, cam asta e ce-am vazut:

– exista prin oras un fel de fastfood-uri cu mancare gatita la dictai ceaunul si e buna
– cersetorii lor stiu sa vorbeasca engleza curat  :) (asta m-a lasat masca)
– deja a inceput sezonul sarbatorilor la ei si poti cumpara tot felul de chestii traditionale din lemn
– ninge, si desi intr-o seara eram rupt tot de frig ca viscolea putin, unii jucau fotabil pe-un stadion si aveau si galerie ca se auzea si de la ~500m departare
– am vazut niste cracovience de’am ramas D’uh…..

Intrucat dusul la Cracovia a fost exercitiu impus, pot spune ca trainer-ul e era o ea, stie foarte bine ce preda si overall era destul de cool. Ex Marine Core, in timpul liber se da cu GSXR1000 pe circuite la ea acasa in Chicago. Daca arata si bine o ceream de nevasta ca tanara era :)

:( mi se strica hard disk-ul

chkdsk d: /r /x

[crap deleted]

File data verification completed.
CHKDSK is verifying free space (stage 5 of 5)…
Free space verification is complete.
Adding 78 bad clusters to the Bad Clusters File.
CHKDSK discovered free space marked as allocated in the
master file table (MFT) bitmap.
CHKDSK discovered free space marked as allocated in the volume bitmap.
Windows has made corrections to the file system.

Mos Craciuneeeee…. imi dai si mie bani de’un hard disk nou ? Pretty please ?

krakow

Bon, dupa miile de draci facuti de LOT, am ajuns relativ ok in Cracovia. Aci ninge ca la balamuc, asa cum n-am mai vazut prin Bucuresti de cativa ani. Poze am putut face doar seara intrucat unde tre sa fiu io in timpul zilei inseamna 9-18 si la ei se intuneca cam pe la 4 asa…

1460146114621463146414651466146714681469

Pozele sunt facute in “Main Market Square” ca nu stiu sa zic cum se cheama in limba lor. Cu ocazia asta am ajuns la concluzia ca mi-ar prinde bine un aparat de pozat mai bun decat bunul meu prieten Nikon S1. Calitatea pozelor e slabuta datorita faptului ca era intuneric si ca eu nu’s cine stie ce pozar, stiu si io acolo sa apas pe focus, si cand zice apratu gata… apas si mai tare pe buton si gata poza :)

Ce mi-a placut tare mult e faptul ca ningea cu fulgi mari, nu era frig deloc… ce sa zic, se potrivea perfect unei plimbari romantice prin oras cu iubita langa tine…

Legat de LOT: ete ce-mi zice un polonez get-beget azi: “Never ever fly domestic with LOT. When I travel to Bucharest, I always use other airlines that fly international from Krakow”.

LOT-ul mortilor si ranitilor

Deci (ca sa-ncep cum trebuie): LOT suge si cu curu si cu gura. Rau. Azi m-au bucurat nespus de mult ca fac si ei ce face si Tarom-ul nostru: uita sa mai vina cu avioanele la aeroport si nici nu zic de ce nu se mai da drumul la imbarcare, si zic doar chestii generice: In 10 minute o sa se dea drumul, peste o ora, zicand fix acelasi lucru: peste 10 minute…

Mancarea din avion suge ceva nemaipomenit la astia. Aveam o parere proasta despre Tarom, insa saptamana trecuta am zburat cu ei si au o mancare super mega buna si zboara si misto. Si speaking of Tarom, saptamana trecuta au intarziat sa ajunga in Munchean cu avionul, si ca scuza au zis c’a fost traficul aglomerat si de aia au ajuns mai tarziu :))

Anyway, data viitoare cre’ca o sa sar peste retarzii numiti LOT.

Munich, Tag zwei, Teil zwei

Bon, ramasesem dator cu niste poze, so here it goes:

Hotelul: NH Hotel am Dornach

1234

In principiu cam asa arata camera de hotel.

Bavaria Film Studios, Figurine din Neverending Story

1 2345679142014211422

Intr-una din poze, se observa si ghidul nostru, draguta Steffi. Si guess who l-a calarit pe Falcor pe acolo ? ;))

Das Boot (cica e must see movie)

1397 1398139914011402140314041405140614071408140914101411

Si pentru ca am fost in tara lu BMW, cam asa arata unele masini de politie:

1438 14391446145014511452145314541455

Intrucat mi s-a blocat aparatul fix cand erau facute cascadoriile, n-o sa pot pune acu film cu oameni in flacari and stuff pe motiv ca inca le astept de la restul de la ailalti participanti.

Munich, tag zwei

Surprise, surprise, am aflat unde ne distram diseara: la studiourile Bavaria Film, pe platoul de filmare de la Das Boot, si-o sa facem diverse chestii misto, nu stiu exact, ca cica o sa fim cascadori si sa aratam pe acolo ce stim sa facem :)

In alta ordine de idei, am aflat despre ce canta Rammstein in melodiile lor (digging up your dead girfriend to keep it in your arms just once more… si altele cica si mai sick asa), si ca daca o sa fie vreodata vre-un concert de-al lor prin zona, sa nu-l ratez pe motiv ca fac un spectacol  deosebit.

Intr-o alta ordine de idei, oamenilor cu care am vorbit le-au placut la nebunie bancurile cu francezi de pe IHateFrenchPeople.com, ei fiind germani :))

Deutschland, tag eins

Intrucat am fost cuminte in ultima vreme, azi am ajuns in Germania pe motiv de conferinta, mai precis in Munchen. Ce-am observat pana acu:

– ei au metrou pana in aeroport, care aeroport e cam la 40km distanta de oras
– autobuzele au afisata in fiecare statia durata pana cand o sa ajunga (like autobuzul 196 o sa vina in 6min), si chiar vin cand trebuie
– sunt semne peste tot, tre doar sa stii unde vrei sa mergi si sa ai o vaga idee de orientare (nu toata lumea a avut-o)
– internetul e scuump la hotel de fite: 10eurocenti pe minut primele 2 ore, dupa care 16eur/zi (in alte locuri mai de putine fite e moca)
– mancarea spcifica bavareza, e muuulta si buna
– weisbier-ul e super mega ok, si aici se gaseste si la draft

Pe partea de aventuri am stat cam asa: mergand pe ideea ca nu e bun taxi, am zis hai sa mergem cu transportul in comun. Luat bilet, compostat (bilet care merge pe metrou, S-Ban, autobuz, troleu etc) si am inceput sa mergem… si-am mers, si-am mers pana nu stiu unde, important era ca vedeam la un momen dat semne de autostrada care indicau spre Munchen :)) Am schimbat autobuzul, am gasit alte semne de autostrada care indicau Salzburg :)) si am luat-o in sens opus pana la un moment dat am gasit hotelul mult dorit.

Zbor Bucuresti – Munchen:2ore.
Durata drum de la aeroport Munchen la hotel, 2 ore si 30 de minute. Priceless :))

Dupa ce-mi trece capul, o sa pun si ceva poze. A, si sa nu uit, vinul spaniol de la Herez is the shiznit :) Absolut delicios.h