Monthly Archives: July 2009

new blog server

Pentru ca din cand in cand se napustesc multi oameni sa vada blogu, saracul server intra in fibrilatii si-i ia cateva ore sa-si revina. Io n-am ce sa-i reprosez. Pentru un Pentium 3 @ 1Ghz si 512MB RAM se descurca mai mult decat onorabil. Si cum exista ocazii si ocazii, s-a ivit si ocazia de’un mic upgrade. Drept urmare, azi am instalat noul server fizic pe care va rezida masina virtuala in Xen pentru noul loc unde voi migra blogu meu si’a lu madamme.

Nu e cel mai nou din parcare, insa e mai potent. Noul server, adica:

processor       : 3
vendor_id       : GenuineIntel
cpu family      : 15
model           : 2
model name      : Intel(R) Xeon(TM) CPU 3.06GHz
stepping        : 5
cpu MHz         : 3056.856

Big improvement. Acu sa vedem cum vor merge lucrurile. Cu ocazia asta imi fac si io mana cu Xen, sa vad ce si cum.

freebsd

Saptamana trecuta am descoperit mai in amanunt asa FreeBSD. Io mai m-am intalnit cu el tangential prin cateva incercari nereusite de a face ceva cu el si dupa instalare. Astea au fost cateva, da mereu dupa ce-l instalam uitam de el. Acu l-am instalat si-am facut si lucruri cu el.

Am invatat sa fac RAID-1 la discuri folosind GEOM. Am invatat sa fac interefete VLAN tagged. Am invatat sa instalez pachete fie via pkg_add fie via portsnap. Am invatat sa fac update la sistem cu freebsd-update.

Trebuie sa mentionez ca mi-a butat abia dupa al cincilea install. Si asta dupa ce am dezactivat un hard disk, si dupa ce l-am vazut butand l-am pus si pe al doilea hard disk la loc si a inceput sa buteze.

In curand o sa aflu cum functioneaza si openbgpd. Si firewall cu pf.

nirvana

Joi sau vineri cand veneam de la job m-am oprit la magazinul de la parterul blocului vecin sa-mi iau suc si daca tot am nimerit langa frigider am zis sa incerc si io sa vad ce e cu inghetata Nirvana. Si d’atunci pana acu am bagat 2 cutii d’alea mari si tot as mai baga. Ca e asa buna si cremoasa. Si buna si cremoasa. Si buna si cremoasa. Si buna si cremoasa.

harry potter and the half-blood prince

harry potter and the half blood prince

Sau cum sa o lalali aproape doua ore jumate fara sa faci nimic. Asa entuziasmat am fost de film, ca le vazusem si pe restul si erau cu efecte misto and stuff. La asta au dat cu mucii in fasole. Amuzant pe alocuri, da overall nimic excitant. Noroc cu un gigi din sala de radea asa interesant de ne facea si pe noi sa radem :))

statiune turistica de interes national

Prin mai toate statiunile de pe malul marii, la intrare e cate o placuta din asta cu “Statiune turistica de interes national”. si dupa aia o groapa sau un trotuar spart. In Venus imediat pe dreapta, dupa semnul minune, e un hotel distrus si aproape sta sa cada. Probabil din cauza interesului national.

Parcari sunt doar unele scobite in drum, si dupa ce ca’s doar doua benzi pe drum, hotelurile si-au rezervat si bucata de drum din dreptul lor pe post de parcare. Ca deh, daca se poate, de ce nu ? si uite asa tre sa te intelegi cu ala de vine din sens invers ca altfel se fac blocaje… ca deh, nici unu nu e prost sa dea in spate.

Hotelurile mai ca stau sa cada (alea ale statului, desigur) si alelalte iau cat pot de mult din spatiul public pentru parcari. Nici pe trotuar nu ai pe unde sa te duci, ca e plin de masini. Si daca mergi pe strada… te claxoneaza masinile, ca esti pe strada. Distractie nevoie mare.

Cu ocazia asta am fost si pana in Albena sa vedem si noi cum e litoralul acolo. Si e frumos. In statiune, la intrare iti iei tichet de parcare pentru 5 leva/zi (~ 2.5EUR). si de banii aia, se pare, bulgarii fac curat in statiune, au asfalt fara gropi si alte cele. Si ei stau prost cu locurile de parcare, dar parca totusi sunt ceva mai multe si mai asezate si pe trotuare poti circula linistit ca ai loc.

Oare la ei de ce se poate si la noi nu ?