6 thoughts on “luminite

  1. Macar le pun acolo. Stii cum se zice: decat deloc, mai bine asa :)

    Nu prea stiu eu ce face ISO, stiu doar ca n-am gasit meniul de night mode (care stiu ca e acolo, da nu-l gasesc).

    Tot cochetez cu ideea de un DSLR, da zice piticul din dotare ca n-am talent fotografic, asa ca nu cre’ca o sa se intampe in viitorul apropiat sa-mi iau o camera mai buna care sa scoate poze bune noaptea sau macro-uri misto de tot.

  2. ISO e sensibilitatea senzorului, la o valoare mica de ISO ies fotografiile foarte “curate”, clare, dar daca nu e lumina suficienta, iti vor trebui timpi lungi de expunere (si probabil sa iti tremure mina in timpul ala lung de expunere). Poti mari sensibilitatea – la fotografiile tale cica e ISO 3200, comparat cu, sa zicem 100 pentru calitate maxima – scad timpii de expunere necesari dar apare zgomot in fotografii (zgomotul il reprezinta punctele alea vizibile).

    Daca sa iti iei DSLR sau nu e o decizie importanta: camera e mai scumpa, va trebui sa iti iei si mai multe obiective (in functie de ce fel de fotografii vrei sa faci) care si alea sint scumpe, plus o multime de alte accesorii. Iti va rezulta o camera mare si grea (la mine camera si obiectivul pe care il folosesc de obicei au impreuna ~1Kg) pe care nu va fi usor sa o cari mereu dupa tine. Nu ma intelege gresit, nu mai imi place sa fotografiez cu altceva decit un DSLR, dar asta implica un “commitment”… ca daca iti iei kit cu obiectivul ala “basic” si nimic altceva, atunci ai dat banii degeaba, mai bine stai cu o compacta mai potenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.