Monthly Archives: February 2012

otp-clj & return

Duminica nevoie mare am plecat spre Cluj in peripetiile anuale in orasul de pe dealuri si cu ocazia asta am avut parte si de primul zbor domestic.

Cu zborurile astea interne pe Otopeni e o chestie tare dubioasa:

– check-in si lasat bagaje se face la plecari internationale
– security check si ce mai e de facut se face la plecari interne
– plecari interne se afla in terminalul de sosiri internationale la parter

Am zburat c-o pocnitoare de ATR-42. Si face un zgomot rahatul ala de avion de necrezut. Mic si nervos. Si uite asa am ajuns sa apreciez incredibil de tare investitia facuta un Bose QC-15. Se mai aud zgomote, dar foarte putin, suficient incat sa poti sa dormi daca vrei si esti obisnuit cu putin de zgomot.

La Cluj s-au intamplat niste lucruri tare dubioase la debarcare:

– au tras avionul in fara terminalului de sosiri (~50m or so de el)
– ne-au pus sa urcam in autobuz, a mers aia 50m, ne-au dat jos (I fail to see the logic in that)
– bagajele au venit dupa 10min

M-am plimbat, am prestat stuff si am dat cu bifa ca’s si io acu in randul lumii, am mancat salate si ceva chestii bune si scumpe, m-am ingrasat vreo 2 kile in 4 zile.

Azi, cand sa ma intorc, era cat p’aci sa pierd avionul ca m-am intins la discutii pana unu de la masa s-a gandit sa ma intrebe la cat am avion: era 13:07 si la 13:15 era ultimul check-in. Fugit grupa mare prin Iulius Mall la masina, dupa care dat goarna prin oras pana la aeroport si am reusit sa fac check-in la timp.

Am mai observat o data ca am facut o investitie minunata in Bose QC-15, dormit un pic ca batea soarele direct pe mecla mea si m-a molesit un pic.

A nins ceva peste tara asta, ca pe jos pe unde nu-s localitati e totul foarte, foarte alb.

Ajunsul a fost fara peripetii, suit in masina, condus pana la ferma sa zic “wassup biatches” si sa-l las pe colegul de m-a pescuit de la aeroport si m-am dus spre casa (teapa crunta cu drumul am facut de m-am plictisit).

la coafor

Azi am fost la coafor. Nu la frizerie, la coafor.

Experienta misto de tot: spalat si masat pe cap inainte de tuns, schimbat locul si trecut pe scaunul de tuns cu discutii din alea stiintifice de cum se aranjeaza parul, tuns milimetric stiintific, spalat pe cap dupa tuns, trecut iar la scaunul de tuns si uscat astfel incat sa stea parul cum trebuie.

Inca nu stiu daca ala de m-a tuns era gay sau doar asa era el prietenos.

Anyway, super combinatie dusul asta la coafor. Cred ca o sa-mi caut si in bucuresti unul.

mancare de legume cu carne de curcan

Vineri mi-a venit ideea ca ce-ar fi sa mai gatesc si io, asa ca mi-am luat ingrediente, iar ieri m-am pus pe treaba. Nu stiu io sa fac multe, da le fac bune :))

Asa ca:

  • pulpe de curcan (o caserola)
  • ardei vezi (4-5)
  • rosii (4)
  • morcovi (4-5)
  • cartofi (3-4 mari)
  • usturoi (2 capatani mari)
  • ceapa (2 mari)
  • sos Barilla Napoletano (un borcan 400gr)
  • piper (dupa preferinte)
  • sare (dupa preferinte)
  • fasole verde (~1-200 grame)
  • ciuperci (un borcan de 400gr)

Prerechizite:

  • se fierb pulpele de curcan vreo 45min pana se fragezeste bine de tot carnea si poate fi data la o parte de pe os (si se face si acest lucru)
  • se fierb cartofii si morcovii vreo jumatate de ora pana sunt numai buni de facut piure

Procedura principala =)):

Intr-o oala ca a mea (preferabil sa nu se lipeasca stuff de ea) se pune ulei de floarea soarelui (eu cred ca am pus 50-100ml) si dupa ce se incinge un pic se pune ardeiul gras taiat felii si se mesteca pana incepe sa se rumeneasca un pic (5-10min), dupa care se adauga ceapa in bucati mari (eu am pus doua cepe mari, chiar daca taiasem trei initial) si se incepe sa se rumeneasca un si aia in timp ce se mesteca bine in oala sa nu se lipeasca nimic (inca vreo 5 minute or so)

Se adauga dupa aia si ustoroiul la combinatie si se tot mesteca in oala.

Rosiile cubulete se pun si ele, si evident se mesteca si mai mult pana se amesteca bine compozitia si dupa vreo 5 minute or so se pun ~100ml de apa plata (eu am folosit Borsec) sa aiba in ce sa inceapa sa se fiarba lucrurile (in special rosiile).

Se pune sare si piper dupa gust, se amesteca si se gusta sa se verifice daca totul e oki doki.

In sosul facut se adauga ciupercile (luate la Borcan, deja fierte, doar clatite cu apa inainte de aruncat in oala) si se amesteca cu restul compozitiei.

Se adauga si putina fasole verde si se amesteca si aia.

Se adauga cartofii, se amesteca un pic timp de 1-2 minute.

Se adauga carnea si morcovii si se mai amesteca un pic.

Pentru gust (ca nu aveam toate ingredientele prin casa) am pus un borcan de 400gr de sos Barilla Napoletana (pe langa rosii si ardei rosu mai are busuioc, cimbru si alte cele). Se amesteca si asta la gramada acolo, se mai aduga sare/piper dupa gust, se lasa cateva minute la fiert cu capacul pus se se inabuseasca bine si gata.

Mancarea e servita.

Au iesit cam 6 portii or so din toate ingredintele alea, e foarte gustoasa si nici nu ingrasa :)

Mai jos si versiunea grafica a operatiunii:

no images were found

Azi dimineata, ca sa justific si tag-ul cura, aveam 74.9kg – un record in questul meu de-a fi numai piele si os :))

we in .nl

Saptamana trecuta m-am dus sa vad piticul din dotare in Olanda.

Si pentru ca e iarna, am avut parte de aventuri cu ajunsul acolo si de aventuri a avut parte si piticul care venea din Germania spre casa.

Din ce-mi spune piticul, in Olanda nu prea ninge, iar cand ninge toata lumea e mega panicata, dupa care le trece si totul revine la normal, chiar daca mai ninge dupa aia.

Avion vineri, cu decolare la ora 14:00 de pe OTP si ajungere la 16:00 (local time) pe AMS. Pe AMS ninge, coafura nu rezista, asa ca pilotul vine frumos in sala de asteptare de la poarta de la care trebuia sa ne imbarcam si ne spune ca vom mai astepta un pic pentru ca inca nu au permisiune de a ateriza pe Schiphol si ca n-are rost sa plecam, si ca imbarcarea incepe cu vreo o ora mai tarziu. Dupa ora aia, revine pilotul, spune ca in continuare nu putem ateriza pe Schiphol, da trebuie sa ne imbarcam si mai asteptam in avion. Vreo 2 ore asa am asteptat pana am decolat. Zborul a decurs fara probleme, chiar placut as spune, mancare buna (un fel de shaorma de pui la masa) si uite asa am ajuns repede-repede in Olanda. Unde surprise, pentru ca au anulat zboruri si trebuiau sa le debarce & stuff, am mai stat la sol vreo 2 ore pentru ca nu aveam poarta de debarcare.

Si uite asa un zbor de 3 ore s-a transformat in unul de vreo 7-8 ore. Abia asteptam sa ma pot misca, ca sa stai 7 ore cu curul pe scaun incepe sa doara destul de rau.

Ce mi-a placut a fost faptul ca au fost foarte comunicativi pilotii si insotitorii de bord, cred ca din 10 in 10 min dadeau update-uri cat am stat la sol in Romania si Olanda despre ce se intampla, care e statusul si asa mai departe. in afara de asta au pus la dispozitia pasagerilor sucuri, apa, mancare. Toate astea cumulat au dus la calm, nu s-a panicat nimeni si asa mai departe. Foarte profesionisti oamenii.

Anyway, piticul era sa ramana prin Utrecht ca acolo avea stop trenul ei si de acolo lua altul pana acasa (care apropos, olandezii folosesc trenurile precum folosim noi metroul, ca asa repede vin), asa ca a facut blatul pana in Amsterdam pe principiul ca de acolo are sanse mai mari sa gaseasca un tren spre casa decat din Utrecht.

Am ajuns seara acasa amandoi infrigurati si cu foamea in glanda. Am halit prin oras ceva subtire, io am fost mai jmecher si mi-am luat bere, insa n-a fost cea mai buna idee ca era rece :))

Sambata mi-am facut damblaua si am mers in Amsterdam la Burger Bar unde am bagat burger cu cartofi prajiti si o cola mica (sa nu ne ingrasam, nu de alta).

no images were found

Si inapoi acasa, ca am avut un bulan nemaipomenit: cand am plecat am asteptat sub 5 minute sa vina trenul, iar la plecare tot cam asa.

Piticul s-a invatat cu frigul si acu e jmechera si merge cu capul descoperit la -15 grade, iar eu am redescoperit izmenele care m-au ajutat sa nu ma cacarisesc pe mine de frig cand mergeam prin oras.

Luni la plecare din AMS a fost destul de OK, am avut intarziere doar o ora, si aia iar a fost cu informari regulate de ce facem, de ce stam, unde mergem si asa mai departe. Am prins sa vad decolarea de foarte aproape a unui 747, care a fost fascinanta la cum viscolea zapada in spatele motoarelor.