we in .nl

Saptamana trecuta m-am dus sa vad piticul din dotare in Olanda.

Si pentru ca e iarna, am avut parte de aventuri cu ajunsul acolo si de aventuri a avut parte si piticul care venea din Germania spre casa.

Din ce-mi spune piticul, in Olanda nu prea ninge, iar cand ninge toata lumea e mega panicata, dupa care le trece si totul revine la normal, chiar daca mai ninge dupa aia.

Avion vineri, cu decolare la ora 14:00 de pe OTP si ajungere la 16:00 (local time) pe AMS. Pe AMS ninge, coafura nu rezista, asa ca pilotul vine frumos in sala de asteptare de la poarta de la care trebuia sa ne imbarcam si ne spune ca vom mai astepta un pic pentru ca inca nu au permisiune de a ateriza pe Schiphol si ca n-are rost sa plecam, si ca imbarcarea incepe cu vreo o ora mai tarziu. Dupa ora aia, revine pilotul, spune ca in continuare nu putem ateriza pe Schiphol, da trebuie sa ne imbarcam si mai asteptam in avion. Vreo 2 ore asa am asteptat pana am decolat. Zborul a decurs fara probleme, chiar placut as spune, mancare buna (un fel de shaorma de pui la masa) si uite asa am ajuns repede-repede in Olanda. Unde surprise, pentru ca au anulat zboruri si trebuiau sa le debarce & stuff, am mai stat la sol vreo 2 ore pentru ca nu aveam poarta de debarcare.

Si uite asa un zbor de 3 ore s-a transformat in unul de vreo 7-8 ore. Abia asteptam sa ma pot misca, ca sa stai 7 ore cu curul pe scaun incepe sa doara destul de rau.

Ce mi-a placut a fost faptul ca au fost foarte comunicativi pilotii si insotitorii de bord, cred ca din 10 in 10 min dadeau update-uri cat am stat la sol in Romania si Olanda despre ce se intampla, care e statusul si asa mai departe. in afara de asta au pus la dispozitia pasagerilor sucuri, apa, mancare. Toate astea cumulat au dus la calm, nu s-a panicat nimeni si asa mai departe. Foarte profesionisti oamenii.

Anyway, piticul era sa ramana prin Utrecht ca acolo avea stop trenul ei si de acolo lua altul pana acasa (care apropos, olandezii folosesc trenurile precum folosim noi metroul, ca asa repede vin), asa ca a facut blatul pana in Amsterdam pe principiul ca de acolo are sanse mai mari sa gaseasca un tren spre casa decat din Utrecht.

Am ajuns seara acasa amandoi infrigurati si cu foamea in glanda. Am halit prin oras ceva subtire, io am fost mai jmecher si mi-am luat bere, insa n-a fost cea mai buna idee ca era rece :))

Sambata mi-am facut damblaua si am mers in Amsterdam la Burger Bar unde am bagat burger cu cartofi prajiti si o cola mica (sa nu ne ingrasam, nu de alta).

no images were found

Si inapoi acasa, ca am avut un bulan nemaipomenit: cand am plecat am asteptat sub 5 minute sa vina trenul, iar la plecare tot cam asa.

Piticul s-a invatat cu frigul si acu e jmechera si merge cu capul descoperit la -15 grade, iar eu am redescoperit izmenele care m-au ajutat sa nu ma cacarisesc pe mine de frig cand mergeam prin oras.

Luni la plecare din AMS a fost destul de OK, am avut intarziere doar o ora, si aia iar a fost cu informari regulate de ce facem, de ce stam, unde mergem si asa mai departe. Am prins sa vad decolarea de foarte aproape a unui 747, care a fost fascinanta la cum viscolea zapada in spatele motoarelor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.