Monthly Archives: January 2014

la job nou

La noul job e caterinca maxima. Echipa mixta diversa: grec, rus, arabi.

Grecul e cel mai simpatic. Vorbeste engleza de parca zici ca e mereu beat. Nu pot sa il ascult serios fara sa ma ia rasul. E nou in regiune si-l mira toate cele. Motiv de caterinca maxima pe spinarea lui. Ieri i-am aratat o poza cu un patent fara sa zic nimic si dupa aia am plecat de la el de la birou. Acu se uita dubios la mine.

Rusul e tare, vorbeste engleza ca’n filme si isi stie stuff-ul.

Cand e plictiseala mare o dam gangsta cu arabii.

Am avut si o gagica, da saptamana asta a fost ultima pentru ea.

Anul asta o sa-mi exersez la maxim skill-urile de project management (ca tot sunt calificat cu acte pentru asta). More or less o sa insemne sa alerg indieni sa faca treaba.

abu dhabi

M-am intors iar pe plantatie in desert, de data asta in Abu Dhabi.

Retrag ce-am zis de Dubai ca nu e utilizabil cu piciorul. Orasul asta e facut pentru masini si daca nu stai aproape de o intersectie faci sport pana traversezi pe partea cealalata.

Taxiurile par a fi ceva mai ieftine, insa nu cu mult.

Partea buna e ca stau la un hotel. Partea proasta e ca stau la hotel.

Cea mai proasta combinatie e ca internetul aici suge cu gratie si abia se incarca un site.

Ieri am fost la un mall, cel mai mare (cred) de aici. Pe la pranz asta era pustiu rau, iar spre 4 era ceva aglomeratie da nu mult. Cam pricajit, fara prea multe chestii. Partea buna e ca mi-am gasit parfum la un pret apropiat de duty free.

Cred ca o sa aflu mai multe dupa ce incep si munca.

secure e-mail

Ieri in timp ce ma uitam pe un geam mare la niste verdeata, mi-a venit o idee.

Spionilor astora de pe la cam toate agentiile de informatii le place foarte tare sa se uite prin e-mailuri, poate, poate le-o pica si lor vre-un terorist. Sau macar ceva conversatii picante sa treaca timpul mai repede.

Si cum cam oriunde te-ai duce din cauza colaborarii intre tari a serviciilor de informatii nu prea poti fi in siguranta cu posta electronica, mi-a strafulgerat mintea o chestie: daca s-ar hosta un serviciu din asta securizat de e-mail in Coreea de Nord ? Eventual undeva bine pazit, sa fie treaba treaba.

Aia nu’s prieteni cu nimeni. E greu de intrat acolo sa ajungi la servere sa le faci ceva. N-au nimic de castigat daca afla ca Gigi se fute pe ascuns cu Maricica sa nu-l prinda nevasta’sa si tot asa.

S-ar frustra maxim toti spionii ca nu se mai pot duce in secret la judecatori secreti (sic!) sa le puna aia stampile pe mandate de urmarire fara sa puna prea multe intrebari si providerii de servicii sa nu aiba voie sa zica nimic despre asta.

Iar castigul cel mai mare ar fi ca tara cea mai inchis din lumea unde daca nu razi cand trebuie mori e folosita de oamenii din lumea libera sa poata discuta fara riscul de a fi interceptati de cine stie cine. Nu cred ca ar fi ironie mai mare :)