secure e-mail

Ieri in timp ce ma uitam pe un geam mare la niste verdeata, mi-a venit o idee.

Spionilor astora de pe la cam toate agentiile de informatii le place foarte tare sa se uite prin e-mailuri, poate, poate le-o pica si lor vre-un terorist. Sau macar ceva conversatii picante sa treaca timpul mai repede.

Si cum cam oriunde te-ai duce din cauza colaborarii intre tari a serviciilor de informatii nu prea poti fi in siguranta cu posta electronica, mi-a strafulgerat mintea o chestie: daca s-ar hosta un serviciu din asta securizat de e-mail in Coreea de Nord ? Eventual undeva bine pazit, sa fie treaba treaba.

Aia nu’s prieteni cu nimeni. E greu de intrat acolo sa ajungi la servere sa le faci ceva. N-au nimic de castigat daca afla ca Gigi se fute pe ascuns cu Maricica sa nu-l prinda nevasta’sa si tot asa.

S-ar frustra maxim toti spionii ca nu se mai pot duce in secret la judecatori secreti (sic!) sa le puna aia stampile pe mandate de urmarire fara sa puna prea multe intrebari si providerii de servicii sa nu aiba voie sa zica nimic despre asta.

Iar castigul cel mai mare ar fi ca tara cea mai inchis din lumea unde daca nu razi cand trebuie mori e folosita de oamenii din lumea libera sa poata discuta fara riscul de a fi interceptati de cine stie cine. Nu cred ca ar fi ironie mai mare :)

2 thoughts on “secure e-mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *