profii si elevii

Citeam azi dimineata un articol prin Evenimentul Zilei cum ca violenta in scoli e in crestere. Nu, nu violenta intre elevi, si violenta intre elevi si profesori. Toata jucaria pleaca de la un filmulet postat cred ca anul trecut pe net cu un elev de pe la un liceu din Bucuresti care era cat pe aci s-o plezneasca pe-o profesoara care zice-se ca l-ar fi batut (pe el sau pe vre-un prieten de-al lui). Acum io nu inteleg o chestie: la o gramada de profesori li se pare normal sa-si loveasca elevii da invers nu. Adica cum, ce-i face pe ei mai cu mot in fata elevilor ? Pe mine personal m-au scarbit toti profesorii care aveau impresia ca-mi sunt superiori sau ca sunt mai destepti ca mine. Probabil daca ar fi fost adevarat, n-ar mai muri de foame si n-ar mai iesi in fiecare an in strada.

A doua distractie este ideea tampa a ministrilor educatiei de-alungul anilor sa impuna uniforme in scoli. Elevii se opun, ei o dau tot inainte in prostia lor ca e mai bine, ca ii face pe elevi mandri ca sunt la o scoala sau la un liceu anume. Ce nu se gandesc ei ca prin impunerea uniformelor, omoara individualitatea din fiecare elev. O scuza penibila a fost la un moment dat ca asa se acopera diferentele sociale, si aia saraci n-o sa se mai simta prost ca unii colegi sunt mai avuti. Sau ca fetele vin cu decolteuri foarte evidente, sau ca baietii se imbraca nu stiu cum. Ce nu inteleg ei e ca asta n-are nici o legatura cu capacitatea unui elev de a invata mai bine sau mai prost, sau mai nu stiu cum. Daca vrea cineva uniforma, sa se duca la parnaie, ca acolo sunt toate la fel.

Cand eram si eu prin liceu, a venit si la noi moda asta cu uniformele. Totul era simplu: trebuia sa ai sacou visiniu pe tine in timpul orelor. Dupa aia s-a renuntat, au pus portari care sa te verifice la intrarea in liceu ca ai sacoul pe tine (asta ca sa ai dimineata ce face: scoate sacolul din rucsac, pune-l pe tine, treci de poarta, baga-l la loc in rucsac). Dupa un timp le-a trecut, si noi am fost happy, ei happy ca nu mai trebuie sa ne pandeasca ca prostii sa vada daca purtam prostia aia de sacou pe noi sau nu.

Viva la revolucion!

2 thoughts on “profii si elevii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.