despre 'the american dream'

Recent pe o lista de discutii s-a pus problema emigrarii. Un concetatean pe care se intampla sa-l si cunosc a zis ca probabil poti emigra in orice alta tara mai putin in USA, si evident a venit si intrebarea ‘de ce nu ?’. Mai jos este parerea omului si cu discutia initiala:

On Fri, 2007-01-26 at 18:29 +0200, X-ulescu wrote:
>> > > orice ai face daca te hotarasti sa pleci, NU SUA! fugi de ca dracu de
>> > > tamaie.
> >
> > Daca tot e vineri, de ce nu SUA ?

pentru ca singurele lucruri bune pe care le gasesti in sua sunt autostrazile si calitatea jucatorilor de bridge.

daca vrei o luam pe rand, dupa criteriile enuntate in mail initial:

– labareala politica este. doar ca aici se rezolva cu tancu. in sensu ca aca scade bush in sondaje cu 2 puncte, mai trimite 20K de soldati in irak. iar mai scade, iar mai trimite. congresul si senatu au ajuns ecorative, ca oricum domnu presedinte face ce vrea. asadar te las sa alegi dintre “Bush – Great President” sau “Bush – The Greatest President”

– in spitale nu e dezordine, dar sistemul de asigurari de aici e vai de apul lui. In 15 luni de cand sunt aici n-am avut nevoie de doctor decat odata, ca aveam nevoie de o reteta de antibiotice. vizita la doctor a costat 1600$ (ca au zis ca am fost la emergency room – daca vroiam appointment la doctoru meu el era liber in aprilie). din banii astia am platit $190 iar restul a platit asigurarea. Dar retine, tot ce aveam nevoie era o reteta de antibiotice. In cele 25 de minute petrecute la clinica, m-am vazut 1 minut cu doctoru, 2 minute cu o nursa, si 22 pe minute cu scaunele din sala de asteptare.

– desi jobul meu e _FOARTE_ sigur (nu sunt multi oameni care stiu ce e cisco in kentucky), sunt total dezgustat de atitudinea angajatorului fata de ceilalti colegi. in principiu de faptul ca lor li se da sigurare medicala dupa ce au fost cu compania timp de 6 luni, dar 75% sunt dati afara dupa 5 luni jumate. avand si alte rude si prieteni care ucreaza in sua (new york, georgia, florida si texas) am aflat ca situatia de la mine de la firma nu e un caz singular. ca cu mine nu-si permit sa faca trickereli dintrastea, e alta poveste.

in afara de asta, iq-ul mediu este cu cel putin 20 de puncte sub cel din romania.

in afara de asta, am stat la mine pe balcon, ascultand muzica (am o colectie de muzica clasica de 10 cd-uri pe care imi place sa o ascult dimineata la cafea). am avut vecini care au facut plangere ca ii deranjeaza zgomotul. muzica era data la un nivel decent (nu faci headbanging pe Mozart sau Haydn). politia a venit in 3 minute. intamplarea face ca respectivul politist bause cu mine cu 3 seri inainte, si in ziua anterioara ii configurasem wireless routerul. so vecinul respectiv a avut o problema, pe motiv de “invading my privacy”. dar n-ar fi fost acelasi lucru daca nu il cunosteam pe politist.

in afara de asta sua e o tara de procesomani. se reclama la politie si se dau in judecata pentru ABSOLUT ORICE, iar faptul ca ai un accent oarecare diferit de cel local e un mare dezavantaj, si vei fi discriminat instant. poate situatia e mai blanda in zone cu multi imigranti, dar in hopkinsville (ky), demorest (ga), orlando (fl) si dallas (tx) e bine sa ai acelasi accent cu localnicii. si sa nu fii mexican.

in afara de asta, mancarea e absolut mizerabila.

sumarizand: in america, cainii umbla cu covrigi in coada, la robinet curge lapte si miere si dolarii cresc in copac.

4 thoughts on “despre 'the american dream'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.