despre scoli si religie

De pe vremea de când eram eu la şcoala generală (cre’că clasa a patra) s-a introdus o nouă materie în şcoli şi anume Religia. Fără opţiune de a te desubscrie de la ea. Vroiai nu vroiai, trebuia să participi la ore şi să fii de acord cu faptul că omul a fost creat de Dumnezeu şi că teoria evolutiei a lui Darwin e balsfemie. Sau cel puţin aşa credea profesorul meu de religie din clasele 5-8, care din păcate a încercat să-i convingă şi pe restul de profesori din şcoală de asta. Ghinion aş putea spune, că mai mult i-a întarâtat împtotriva lui, şi aşa am putut să-l chinui la ore cu fel şi fel de chestii (că îşi risca catedra dacă îl mânca cumva să nu-mi dea medie de trecere pe fiecare trimestru).

Revenind în zilele noastre, acu ceva vreme, un profesor din Buzău a făcut plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) legtă de prezenţa icoanelor în sălile de clasă ale şcolilor din România pe motiv de discriminare religioasă. Consiliul i-a dat dreptate, Ministerul Educaţiei mânat de la spate de BOR(ala) a făcut contestaţia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă a primit fix mumu înapoi, adică ÎCJ a avut aceeaşi părere ca şi CNCD. În prostia lui, MECT o să facă recurs întrucât i se pare anormal să nu fie discriminare religioasă în şcoli.

Hoţnews are un articol subţire despre asta, însă ce e de menţionat sunt comentariile la articolul respectiv. O să citez câteva din perlele de pe acolo (sper să nu fiu acuzat de ciordeală de pe site-uri de ştiri):

Nuuuuuuuu, nu trebuie scoase icoanele din scoli. Ateii si alte religii sunt in minoritate si trebuie sa se supuna majoritatii. Si asa tinerii nu sunt in legatura prea mare cu religia, daca mai scot si icoanele vor uita de tot.

Că de parcă e obligatoriu ca toţi să fim credincioşi la o religie.

Este cea mai mare greseala pe care o savarseste omul care nu se inchina sfintelor icoane! Din nefericire, daca se va intampla pacatul acesta, toti vom plati. Il rog pe Bunul Dumnezeu sa nu plece de la poporul roman.

No comment, ortodoxism hardcore pe la unii românaşi.

A scoate religia si simbolurile religioase din scoli inseamna inceperea prabusirii unei societati si desfiintarea principilor sanatoase.

Right, şi marmota îşi deschidea fabrică de împachetat ciocolată în staniol.

Toti cei care vor sa scoata icoanele. Niste oameni posedati de diavol. O sa ardeti in ofcul vesnic, nenorocitilor. Cu Dumnezeu o sa va intalniti toti , fie ca vreti , fie ca nu vreti, si daca credeti si daca nu credeti. Blestematilor!

Vorba lu Patric, o să murim cu toţii în flăcări.

Allah să aibe grijă de noi :))

One thought on “despre scoli si religie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.