intrebare intrebatoare

Oare ce ce pana mea ăştia care impachetează filme simt ei nevoia să le facă arhive rar ? Că nu câştigă nimic la compresie…

5 thoughts on “intrebare intrebatoare

  1. Daca te referi la faptul că le impachetează într-o singură arhiva atunci nu ştiu de ce fac asta. Dacă te referi la faptul că le împachetează în arhive despărţite în volume, atunci există un motiv.

    Dacă cumva filmul era undeva buşit, atunci doar îl reîmpachetează şi tu în loc să-l mai dai odată pe tot jos, dai jos numai volumul cu probleme.

    Asta-i toată chestia AFAIK.

  2. pai daca filmul e undeva busit, si se face re-encodare, arhivele alea vor contine cu totul si cu totul altceva.

  3. @Cristi: chestia aia se aplica pe vremea cand distributia se facea peste ftp/http/etc.
    In prezent majoritatea protocoalelor folosite pentru transferul de fisiere (ma refer la cele dedicate P2P) stiu sa verifice automat bucatele mici transferate si sa le ceara din nou daca nu corespund hashurile.

    Impartirea in volume era utila doar atunci cand se corupea un volum pe teava.

    In cazul in care filmul era corupt la sursa se aplica ce a spus sin , si nu aduce nimic util impartirea in volume.

  4. Si am uitat sa explic.
    In prezent foarte multe ISPuri au echipamente aplasate sa-ti limiteze transferul in cazul in care vad ei ca tu tragi un .mpeg printr-un protocol p2p.
    Tot odata multi robotei cauta materiale care sunt distribuite fara licenta prin diverse canale p2p , si de multe ori ii intereseaza fisierele care contin muzica sau filme. Cum copaniile care au facut roboteii aia nu s-au stresat prea mult , iti scad putin sansele de a te trezi in instanta.

    Toate acestea insa nu se intampla asa des , iar problema coruperii fisierelor nu prea mai e prezenta deci tot o prostie e si iti cresc sanele de a lua teapa (nu-ti poti da seama daca ce iei e umplutura sau nu pana cand nu termini tot transferul)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.