Putin, CFE si Evenimentul Zilei

Dupa ce m-am trezit azi (destul de brusc as putea spune) si mi-am terminat treburile aparute, dau si eu sa citesc evenimentul zilei online. Titlu mare sus: Putin reincepe Razboiul Rece. Mirat, ma apuc sa vad despre ce e vorba si ce e cu razbelul mentionat. Dupa juma de articol, incep sa pricep. SUA isi fac baze peste tot pe langa Rusia; si pe Putin l-au apucat pandaliile vazand ca nu e lasat in pace de americani si a semnat un decret prin care se retrage din tratatul fortelor conventionale din Europa, tratat care in 1999 a fost actualizat, mai mult in defavoarea Rusiei, a fost ratificat de Rusia, nu si de tarile NATO, si tot ei sunt cu gura mare… vezi doamne Rusia sa-si retraga trupele si din Georgia si Moldova (unde in Moldova are ~ 2500 soldati… si nu, nu sunt spartani :)) ). Tratatul respectiv este explicat pe larg pe Wikipedia aici, si pe site-ul american Arms Control and Munitions. Ce scrie acolo e destul de clar: NATO isi tine bazele de parte de Rusia; si Rusia isi muta armamentul greu dincolo de muntii Urali (tancuri, artilerie etc). Acu in eu il inteleg pe Putin, vine NATO si-ti sufla in ceafa si cu nesimtire se asteapta sa nu zici nimic. Pai sa nu-ti vina pandaliile ? Ca doar n-o sa vedeti cea mai mare tara de pe planeta sa tremure de frica europenilor si a americanilor. Dar dupa cum zic si altii… in presa se scrie la comanda. Ca deh, toti cred toate prostiile de se scriu prin ziare si nu se obosesc sa verifice din mai multe surse interne si externe sa vada care e adevarul pana la urma. Eu inteleg ca Evenimentul zilei e pro america… da nici in halul asta pana sa minti pe fata.

5 thoughts on “Putin, CFE si Evenimentul Zilei

  1. Pe rusi ii apuca pandaliile de fiecare data cand nu au bani.
    “bre nu avem bani sa pastram toate depozitele de munitie asa ca pe astea nu le mai pazim” si hopa , sa vezi cum sar tarisoarele celelalte cu banu’ , ca n-ar vrea sa dispara cateva focoase mai nucleare de fel de acolo.
    Asta …sau o dau in amenintari. Nu va crizati inca :p.

  2. nu-i chiar asa. momentan economia rusiei e intr-o crestere destul de mare si vizibila. in moldova si in georgia nu’s arme nucleare, doar armament conventional.

    ca fapt divers, americanii au mai mult de 800 de baze militare in lume. rusii au cam vreo ~ 30.
    ghici ce ? americanilor li se pare ca rusii au cam multe baze…

  3. >>in moldova si in georgia nu’s arme nucleare, doar armament conventional.

    Comunitatea internationala e ingrijorata de tot armamentul din depozitele alea ,am mentionat diversele focoase nucleare doar pentru a sublinia ca este o problema destul de mare. Armamentul care dispare din respectivele depozite e destul de conventional , prin diversele regiuni unde inca se casapesc unii cu altii nu le trebuie decat un set de arme automate si multa munitie, Eventual niste explozibili & grenade / RPGuri.

    Politica asta de noi avem 800 voi 30 si tot voi sunteti de vina am mai vazut-o. De pilda ei se duc in iraq “ca sa urmareasca teroristi” pentru ca respectivii comit crime impotriva umanitatii si recurg la tortura dar ei au la ei acasa (si pe la altii pe acasa) diverse baze militare secrete unde cel mai mare numar din detinuti sunt nevinovati dar totusi torturati zilnic.

  4. incerc sa zic, ca de data asta putin are dreptate. nu poti sa asisti la nesfarsit la nesimtirea unora.

    oare cine l-a antrenat pe binladen ? sau cine i-a dat irakului arme chimice ?

  5. Am inteles ce vrei sa spui si sunt de acord , era si evident ca trebuia sa puna candva piciorul in prag.
    Interesant e ca retragerea din tratat nu e singura “arma” pe care o au , daca se enerveaza destul inchid gazul si sa vezi ce iarna (/financiara) placuta o sa avem prin zonele astea in care se instaleaza bazele….iar chestia asta va avea un efect mult mai rapid decat retragerea din tratat. (aproape instant chiar)
    Putin e un om extrem de inteligent , nu se arunca degeaba cu capul inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.