cum fu

Cum fu, ca sa zic asa toata jucaria cu dusul in Times Square New York de revelion si cam cum arata peste 1 milion de oameni ingramaditi pe cateva strazi.

Pai sa incep cu inceputul, care a inceput in brooklyn, mai precis statie de metrou York street, fiind locul unde am putut parca masina. Pentru ca spre deosebire de Piata Unirii din Bucuresti, la astia nu te poti duce cu masina sa vezi bila. Si’n plus, in 3 zile n-am apucat sa cunosc Manhattanul suficient de bine incat sa ma plimb pe strazi fara GPS, cu care reusesc sa ma ratacesc din cand in cand pentru ca mai ratez cate o strada, cate o iesire de pe autostrada, sau si mai penal, ies de pe autostrada cum trebuie insa pe unde stau io e un giratoriu pe care daca nu-l fac cum trebuie nimeresc iar pe autostrada :)) chestie pe care o fac cam des in ultima vreme.

De pe York stree am luat “the F train” pana la 34th Street. Dupa care m-am bagat la loc in metrou ca nu acolo trebuia sa ma dau jos. Pedalat inapoi cateva statii pana la 4West si de acolo intrebat pe oamenii de la NYPD unde e times square, aflat ca e in fata da ca pe acolo e inchis drumul si tre sa ma duc la mama dracu. Dupa ce am ajuns la ma-sa, am aflat ca tre sa merg si mai departe de atat. In total pana de la 42nd street pana la 52 street. Acolo coada ca la balamuc ca era filtru de politie sa ne caute de arme/bombe si alte cacaturi din astea de se mai gasesc pe la ei. Dupa toata jucaria asta am dat de alt filtru de politie care ne-a mai cautat o data si dupa vreo ~100 de metri ne-am oprit. Vorbesc la plural ca eram la gramada cu vreo cateva mii de oameni. Ne-am oprit ca era drumu inchis de politie. Da daca veneam de duminica noapte cre’ca prindeam loc in fata, da cum am venit la 7 seara luni, am prins locurile de intarziati si drept urmare am vazut numaratoarea inversa de la ~ 8 strazi distanta (de la 50 la 42). Am stat langa Michelangelo Building care se pare ca e un hotel italian si am avut ca spectacol pe unii de si-o trageau pe la etaju 3. Ca deh… ce poa sa faca oamenii in noaptea de revelion.

Dupa numaratoarea inversa am luat-o fiecare pe ce stradute s-a putut ca pana in piata tot nu s-a dat voie. Adica puteai sa iesi de acolo da sa intri nu. Asa c’am luat-o la pas pe niste stradute pe acolo pana am nimerit pe 8th Avenue. Mai baut un suc, mai zis happy new year la oameni ca toti erau veseli.

La un moment dat am vazut si politiunea in actiune care il alergau pe unu de sparsese un geam intr-o casa. Inca nu-mi dau seama de ce-a facut asta cand el a spart geamu la o casa fix pe coltul strazii si la mai putin de 20 de metri de 3-4 politisti… da anyway, imediat au aparut cre’ca inca vreo zece politai, unii cu automate si s-au apucat sa-l alerge. Tot pe strada aia am vazut un nigger beat mort pentru care a venit o ambulanta sa-l ia.

Cam pe la 8th ave cu 45th street m-au acostat vreo 2 niggeri sa ma intrebe daca nu vreau fetite, and let me quote them “black girls, asian girls, they’ll suck your dick for $150 half an hour or $250 an hour”. Raspunzand negativ la asta, unu m-a intrebat daca nu vreau heroina. Noah acu daca vrea cineva fomei in Manhattan, sa-mi zica, ca stiu io unde sa-i duc :))

Am vazut cladirea lu New York Times. Si e mare. Al dracului de mare. Like incredibil de mare. Cand o sa scap intr-o zi de treburi o sa-i fac poze ca prea e misto rau. de fapt cam toate cladirile in Manhattan sunt d’alea de minim 20-30 de etaje, ca mergi cu masina pe acolo si nu prea te bate soarele de cata umbra fac alea.

Dupa ce m-am mai plimbat asa de nebun, am luat iar metroul, pe care l-am mai gresit o data si ajuns iar in York street, unde surpriza, mi-am gasit masina intacta.

Ajuns la loc in New Jersey, facut un plin, care a insemnat cam 1mil pe 50 de litri de benzina, de unde deducem ca benzina e aproximativ 20 de mii litru. Si de asemenea intr-o oarecare masura pot sa-i inteleg acupe toti aia de au jeep-uri si truck-uri cu motoare de 5-6-7-8 litri.

Overall a fost ceva misto desi imi pare rau ca n-am vazut bila cazand. Poate mai mult noroc data viitoare :)

Apropos de metrou, cam asa arata harta traseului. Pretty nifty, eh ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.