Monthly Archives: March 2008

franklin covey stuff – focus

Azi pentru juma de zi m-am nimerit si io la un curs de reviw la “The 7 habbits of highly effective people” si’am invatat urmatoarele:

Ze time matrix:

  • I – Important / Urgent

Crises
Pressing problems
Deadline-driven projects, meetings, reports etc

  • II – Important / Not urgent

Preparation
Prevention
Planning
Relationship building
Re-creation

  • III – Not important / Urgent

Needless interruptions
Unnecessary reports
Other people’s minor issues

  • IV – Not important / Not urgent

Trivia, busywork
Time wasters
Irrelevant phone-calls, e-mails

In felul asta poti prioritiza mai bine ce-ai de facut in functie de prioritati, care’s patru mari si late.

Ze productivity pyramid:

  • Plan daily

E bine sa ai un plan pe ziua in curs care pe cat posbil ar fi bine sa-l faci cu o seara inainte (ca io nu stiu pe nimeni de vine dimineata la birou si primu lucru pe care-l face e sa scrie in agenda ce-are de facut pe ziua in curs)

  • Plan weekly

Pe acelasi principiu, e bine sa-ti schitezi ce-o sa ai de facut pe saptamana in curs astfel incat sa-ti faci o idee de cat timp ai alocat si cam cand si ce timp ti-a mai ramas liber pentru alte situatii care pot aparea pe parcurs.

  • Set goals

Asta teoretic e simplu: iti stabilesti obiectivele majore pentru o zi sau o saptamana si dupa aia vezi cum faci sa le atingi.

  • Identify values

Identificarea valorilor precum munca in echipa, creativitate, loialitate etc si crearea unui statement despre ele asa cum sunt vazute de tine.

Saying NO. Da, e bine sa ajuti lumea cu tot felul de chestii marunte care adunate 5min colo, 10min colo, 15min colo inseamna o gramada de timp pierdut pe zi pe chestii ne-esentiale pentru jobu tau si uite asa risti sa ajungi in criza de timp cand vine vorba sa faci ceva care chiar e important si trebuie facut acum si nu peste 2 ore. Asa ca trebuie sa inveti sa zici NU; intr-un mod politicos, desigur.

O chestie funny si de foarte multe ori adevarata: Don’t use e-mail when you expect a response.

In incheiere e pretty useful informatia primita azi, cre’ca o sa cer de la colegi cartea de la cursul trecut sa ma mai dumiresc si io ce e cu time management asta; nu c’acu n-as mai sti de mine in organizarea trebii… da parca suna mai misto s-o faci asa stiintific.

PS: sper ca n-am incalcat vre-un NDA ceva cu informatiile de mai sus.

hapdate, mancat'as

Am intrat si io in randu lumii cu upgrade la Word Press 2.5 si acu sunt in pregatiri de upgrade si la MediaWiki pentru partea de wiki de pe domeniul asta. Dupa ce termin si cu ala, tre sa vad cum fac io sa reorganizez toata jucaria sa fie accesibila direct pe numele domeniului fara click click pana la blog sau la wiki.

A, da, sunt in cautari si de o noua tema ca parca asta de-o am acu e simplista rau. Desi imi place, parca as pune alta mai colorata un pic.

paaaartyyyy

Ze mighty Fat Puma a bagat iar party si de data asta am facut o chestie super mega inteligenta, si anume am venit cu taxi :) Lume multa and stuff, da cel mai important e ca m-am intalnit cu doi prieteni vechi: J&B si Jack cu care am sarbatorit pana s-au terminat. Dupa care, extenuat fiind de la lupta indelungata cu o narghilea am cazut la datorie pana m-am trezit asa brusc ca nu mai era nimeni in jur :)) Trecand si la lucruri serioase, m-am intalnit cu K9 care a disparut din peisajul mumuistic acu vreo cativa ani, care acu are si el blog da nu stiu unde l-a ascuns.

In alta ordine de idei, si la dus si la intors am dat peste taximetristi grabiti, care unu era sa faca vreo catva accidente pana m-am dus la locul de party. Al doilea, la dus acasa nu cre’ca a fost constient de riscul la care s-a supus cand punea frane bruste si lua curbele mai strans asa.

cura, week 4

Uite asa am ajuns io sa fac o luna de cura. Ieri am fost iar la tanti nutritionista, care ca fapt divers, are o diploma pe perete ca si-a luat doctoratul in nutritionism cu Magna Cum Laude, asa ca parca acu am ceva mai multa increde in ea. Dupa 4 saptamani de cura am ajuns la 76kg si mai am de dat ceva jos si’o sa fiu taman cum trebuie :)

Cu ocazia asta am schimbat si regimul alimentar, si acu pot sa zic si io ca mananc chestii serioase :) So, here goes programul meu de haleu pentru urmatoarea luna:

Mic dejun (ora 8:00)

Rulada de pui sau de curcan (50g)
O felie de branza Mozarella sau cas (50g)
Rosie, castravete
Doua felii de paine de secara
Cafea

Gustare (10:00)

mere sau kiwi sau mandarine sau grapefruit sau portocale sau pomelo sau struguri (250g)

Pranz (13:00 – 14:00)

Pui la gratar sau la cuptor (150g)
Salata de varza, rosii, castraveti cu lamaie si ulei de masline
O felie de paine de secara
Ceai de plante

Gustare (16:00)

mere sau mandarine sau grapefruit sau portocale sau pomelo (250g)

Cina (18:30 – 19:30)

Peste la gratar sau la cuptor (150g) – e bun si tonul daca nu se poate gratar
Salata verde sau andive, rosii, castraveti cu lamaie si ulei de masline
Iaurt
Ceai de plante

Lichide: apa minerala, plata, ceai de plante sau ceai verde