[geek stuff] server nou

Dupa o perioada de shared hosting s-a ivit oportunitatea de a-mi muta domeniul pe o masina separata, pe care sa pot s-o configurez io asa cum imi place. Si uite asa, prin bunavointa unei colege care avea un appliance uitat de sfinti printr-un depozit, am ajuns sa am server propriu si personal. Configuratia este relativ modesta raportata la zilele noastre (Pentium III @ 1Ghz, 512MB RAM, 20 GB ATA HDD), insa pentru ce am io nevoie, e mai mult decat suficient.

Pe langa faptul ca-mi e mult mai usor sa fac modificari la sistem daca vreau sa schimb ceva la configurare sau sa mai restartez un serviciu ceva, am avut si oportunitatea sa instalez cyrus-imap pentru partea de mailbox server si IMAP server, ca vroiam de mai demult sa invat cum se lucreaza cu el, dar n-am avut pana acum nici masina de teste nici timpul necesar. Si ca sa fie treaba treaba, am activat si sieve pentru a face sortarea mailurile in foldere server side. Singurul dezavantaj la dracia asta e ca Thunderbird nu prea se uita prin toate folderele cand face refresh la mailuri ci doar in INBOX, si uite asa tre sa dau io click pe fiecare folder sa vad daca a mai aparut vre-un mail prin el sau nu. Pana acu n-am gasit nici un butonas prin care sa-i zic lu Thunderbird asta sa verifice toate folderele :(

Inca mai am de mutat servicii pe masina noua, insa ce-a fost mai important a fost mutat. Mai am chestii mici like sa updatez DNS-urile sa includa serverul nou.

Partea cea mai cool din toata treaba asta e ca masinuta respectiva acum se lafaie intr-un datacenter, in conditii optime de ventilatie si alimentare :)

Cu ocazia asta am zis sa-mi pun si-un webmail pentru cand n-am laptop la mine, insa in afara de roundcube care e putin tembel la niste faze n-am gasit nici unu care sa arate uber cool, in ideea ca vreau ceva foarte eye candy.

6 thoughts on “[geek stuff] server nou

  1. mda, am cautat mai peste tot, da acolo nu m-a dus creieru sa verific (ca pe Inbox nu apare). 10x, you’re a life saver :)

  2. am vazut si io ala de la atmail, insa ma enerveaza ca trebuie sa dau dublu click pe un mesaj ca sa-l deschid, which kind of sucks :(

  3. Incearca si SOGo. Are nevoie de GNUStep, dar altfel e demential. Stie si de addressbook in LDAP, si de Calendar (accesibil prin CALDAV si de catre Thuderbird cu Lightning sau de catre Outlook cu OpenConnector) si multe alte jucarii.

    Regards,
    R.

  4. edit->preferences->advanced->config editor->mail.check_all_imap_folders_for_new trebuie sa fie true. restart la tb si te-ai rezolvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.