laptopuri

Deci, ca sa zic asa,  cine puii mai mai face laptopuri de calitate in zilele astea ?

Primul laptop care l-am avut a fost un IBM R50 (Centrino 1.5Ghz, 1GB RAM, 40GB HDD, ATI 9000PRO). Aproape 2 ani a mers impecabil. Inca mi-e dor dupa el.

Din cauza trecerii timpului, cresterii nevoilor de cpu/ram/hdd am trecut la un Lenovo R60 (Core Duo 1.83GHz, 2GB RAM, 100GB HDD, ATI X1400). Buba lu R60 asta era ca nu prea scoteau astia drivere, alea care le scoteau erau buggy rau, like driverele lor pentru placa video nu mergeau, a trebuit sa pun d’alea de la OmegaDrivers sa mearga si mie decent; iar release notes-urile erau absolut oribile, scrise in Engrish. Faptul ca mi-a picat hard disk-ul si a trebuit sa-l inlocuiesc nu se pune

Anul asta am mai facut un upgrade de la Lenovo la Dell. In speranta ca Dell nu e chinezesc si c’o sa mearga mai bine treaba. Fix pixu. E facut in tara retarzilor: Polonia. Acu am un Latitude D830 (Core2 Duo 2.2Ghz, 2GB RAM, HDD 160GB, nVidia 140M). Asta are o mica maaaare buba: se incinge de-l iau dracii. Si se opreste brusc si dintr-o data. fara warning, fara nimic. Bum. Asta ca asta, sa zicem ca mai suflu in el. Da mai face o chestie total tembela, si anume faptul ca aleator dupa ce-l scot de la curent si-l pun la loc, ingheata. Si face asta fix cand am treaba sau am multe console sau aplicatii deschise. Cand ma uit la film, peula, nu se intampla nimic. cand am treaba, se blocheaza.

Bine, modelul l-am ales eu, da pe criteriul ca era cel mai performant model. Si la cat a costat nu ma asteptam sa faca dude din astea. Cica sa nu-ti faci draci si sa spargi masina in capul alora de au facut-o.

19 thoughts on “laptopuri

  1. Eu am un Dell Inspiron 1501 de un an si jumatate. E asamblat in Irlanda. Pana acum am schimbat la garantie un HDD si bateria. Acum a doua baterie face probleme (scade durata de functionare, BIOS-ul nu o recunoaste), touchpad-ul este la garantie, iar tastatura face probleme ocazional.

  2. Eu am de mai bine de un an un Sony Vaio SZ4/MN nu am avut nici o problema cu el, acum o sa inlocuiesc hdd-ul pt ca nu mai imi ajunge 100G, pun un seagate de 250, dar merge struna, 2 placi grafice, nvidia + intel, pt “stamina mode” sau “speed mode”, linux-ul vede tot hardware-ul, etc.

    O alta solutie ar fi Mac dar am inteles ca si la Pro te cam arzi la …. daca stai cu el pe picioare.

  3. Am avut si io probleme cu un Latitude D430. La cateva luni dupa achizitie n-a mai pornit, a fost trimis in garantie si i-au schimbat placa de baza. Dupa ce-a venit inapoi parea ok, dar, dupa ce-l porneai, in 10 minute incepea sa se tarasca si sa arda ca dracu. Trimis inapoi in garantie, au descoperit ca au uitat sa conecteze un ventilator dupa ce au schimbat placa de baza… A venit inapoi si so far, so good. Tot se incalzeste destul de tare in partea dreapta, dar acum merge ok. Deci verifica daca functioneaza ventilatorul in el.

  4. Şi eu am un Dell D630 care după 9 luni a trebuit să-l duc la garanţie că i se buşise placa video. Au schimbat placa de bază (am primit o placă de bază refurbished; Dell nu trimite componente noi la reparaţii; aşa ca fapt divers ;) ), dar când l-am luat ventilatorul se învârtea ca nebunul în BIOS şi apoi se stingea (era ciudat că în Windows XP se comporta normal). L-am dus la garanţie şi au descoperit că lipsea nu ştiu ce burete de la heatsink-ul de pe chip-ul video. Au schimbat heatsink-ul şi acum e ok.

    Du-l la garanţie. O să ţi-l rezolve. E trist însă că nu mai poţi avea încredere nici măcar în firmele deja consacrate.

  5. thanks for the info. o sa ma incerc cu unu sa vad daca tot la fel face (in ideea ca poate al meu a fost busit din restul).

    legat de mac: cand mi-o cumpara corporatia macbook pro, o sa-mi iau si mac… pana atunci… PC-ul e de baza.

  6. Am doua HP-uri (nx6225 si nx6325). Unul de vreo doi ani, celalat cam de un an. Niciunul nu mi-a facut probleme pana acum.

  7. Eu am un Latitude d610. Se incalzeste si se inchide… checked. Uneori cand se trezeste din suspend se blocheaza… checked. Bateria ma tine fix 7 minute… checked.

    Eu nu-mi mai iau niciodata Dell…

  8. Bateria la asta ma tine ~ 4h pe wireless which is kind of cool. Da ma scoate din sarite cu restul.

    Acum ~ 20 de minute s-a incalzit (rulam niste masini virtuale) si s-a inchis de unul singur. Fix cand aveam nevoie sa nu faca asta.

    Am luat Dell in speranta ca astia fac laptopuri calumea. Se pare ca s-au prostit si ei :((

  9. Unde muncesc eu avem numai Dell Latitude D620 si D630, toate facute in Irlanda.

    In mai putin de 1 an au fost trimise la garantie 9 (~12% din total). Se incing prea rau si se strica adaptorul video AFAIK.

    Plus ca ultima faza facuta de ei: au trimis laptop-uri cu sistem antifurt pentru alta firma. :)

  10. Hmm, problema cu stinsul o am si eu ocazional, dar pe un laptop Acer de 1600 lei. Crapa pe la 65-70 grade. Doar ca la banii astia, cu dotari f apropiate de ale laptop-ului tau (Core2Duo 1,83GHz, 2GB RAM, HDD 160GB, video on-board Intel), parca defectul asta pare mai putin important. Asta e, pun un ventilator pe el cand pornesc VirtualBox. Bateria ma tine cam o ora si 20 minute cu wifi pornit, ceea ce mi se pare o gluma proasta.

    HP mi-a prajit… mostenitorii, Dell la fel, Acer la fel.
    Singurele mai OK cu care m-am jucat au fost de la Toshiba si IBM/Lenovo.

  11. Io am un Dell D505 de 3 ani si merge brici. Intre timp i-am schimbat alimentatorul si i-am facut upgrade de ram, dar atat. Toti ce-i ce stiu ca si-au luat dell latitude serii mai noi, au cam avut probleme. Pe cei cu Inspiron ii aud multumiti.

    Saptamana asta am vazut niste monstri de Lenovo T61p ce m-ar fi atras daca nu-mi promisesem cu ceva timp in urma ca urmatorul laptop va avea max 700g. Pana atunci imi tin d505-ul.

  12. Am mai facut azi niste teste pe acelasi tip de laptop, abia scos din cutie si temperatura e cu ~ 10-15 grade mai mica in acelasi regim de utilizare (mutat HDD dintr-o parte in alta).

    Time for service :(( :((

  13. am un Inspiron 6400 irish, o prietena la fel, amandoua merg OK de un an, drept e ca sunt cam caldicele, dar.. nu a fost cazul de garantie. cred ca depinde si de noroc, pana la urma nici hardul, nici bateria nu sunt facute de Dell. backup cat cuprinde, si in rest.. garantia. Vaio sunt misto, dar cam scumpe, si se incalzesc si ele. HP-uri am avut 2, din care unul caramida (17″) si erau OK, dar nu le-am folosit prea mult. din cate stiu proprietara n-are inca probleme cu ele, au 1 an. de vreo luna ma joc cu un D420, avem vreo 3 in echipa, au 2 ani si merg bine, fara probleme. un singur Acer am folosit, era umflat si greu, dar sta mai mult in dulap, asa ca nu pot spune cat de fiabil e. masini virtuale nu am decat pe server, dar promit sa testez pe cate laptopuri prind de-acum, asa, de curios.

  14. Buna, am si eu o problema si din cate am citit sunteti patiti cu tot felul de probleme legate de laptopuri. Am un laptop Fujitsu Siemens Amilo Li2735 si mai am garantie numai 2 saptamani. Cam de o saptamana a inceput sa tremure imaginea, si cand e mai incalzit si cand nu, in special cand sunt pe paginile de explorer, s-a blocat, a dat ceva eroare de drivere video. Am cautat altele, am adus, am pus, am reinstalat Windows-ul (tot Xp). Cand l-am cumparat era preinstalat Windows Vista, peste tot scria ca merge numai pe Vista, dupa un timp am reusit sa gasesc drivere de Xp si am pus Xp-ul si a mers perfect mai bine de o jumatate de an pana acuma…uneori am impresia ca atunci cand tastez incepe sa tremure imaginea ca ar avea legatura cu tastatura. Are cineva o idee? Acuma repun sistemul de operare initial si vad daca mai face asa si am sa-l duc la garantie dar sunt sigura ca o sa astept mult si bine dupa el…

    1. buna, fiind timpul foarte scurt eu zic sa-l duci la garantie, intrucat din simptomele descrise de tine pare sigur o defectiune fizica, fara sa fie cauzata de software.

  15. salut am si eu o intrebare care stie mai bine , am un acer aspire ime of this report: 3/12/2009, 13:39:18
    Machine name: PAL
    Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_qfe.070719-1309)
    Language: English (Regional Setting: English)
    System Manufacturer: Acer
    System Model: Aspire 5720Z
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2370 @ 1.73GHz (2 CPUs)
    Memory: 3070MB RAM
    Page File: 416MB used, 4537MB available
    Windows Dir: C:WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    DX Setup Parameters: Not found
    DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode

    dar ce ma intereseaza este dece mi-se incinge asa de tare mia ajuns chiar si la 98 de grade celsius ce as putea sa ii fac sa nu mai mise incinga in halul asta iam loat chiar si un suport cu culer de racire dar degeaba :(((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.