doi ani de vw golf

Acu vreo 2 ani si cateva zile am devenit fericitul posesor al unui Golf V negru. Cu ocazia asta m-am gandit si io sa scriu una alta asa, un fel de bune si rele dupa 2 ani de condus aceeasi masina.

La bune pot sa zic ca are o tinuta de drum extraordinara si se tine al dracului de bine pe drum viraje stranse si alte chestii de genul asta (am scris la un moment dat ca am fost sa ma dau pe serpentinele de la Cheia sa simt adrenalina) in diverse momente ale calatoriilor mele. Nu mi s-a stricat nimic la bord, adeca toate butonasele alea de sunt acolo merg bine mersi si in ziua de azi, si desi ascult destul de tare melodiile cu bass, inca n-am reusit sa desprind nici un difuzor. Sistemul de climatizare automata face toti banii: de cand am luat masina, l-am pus la 22 de grade si n-am mai umblat la el prea des (iarna, sau mai umbla pasagerii pentru partea lor de masina). RadioCD-ul, desi nu reda MP3-uri are 10 boxe care baga grupa mare fara distorsionari.

La rele nu pot decat sa zic ca nu e chiar asa de sprinten motorul la reprize lungi de depasiri unde e musai sa te accelerezi repede de tot. Asta comparat de exemplu cu un motor de 2 litri tot pe motorina. Si ca intre 2 schimburi de ulei mai tre sa bag dupa cam 10.000km aproape inca un litru de ulei la motor. Ca asa scrie in carte. Si cam atat :)

Ce mi s-a stricat pana acu a fost un bec la un stop pe spate, la vreo ~ 2-3 luni dupa ce-am luat masina. Cre’ca a fost prost din fabrica ca e singurul schimbat de atunci. Iar inlocuirea lui a costat ~ 10RON cu tot cu becul nou. Dupa care dupa vre-un an si ceva a inceput sa-mi curga ulei pe la EGR care a fost schimbat pe garantie fara nici un fel de problema. Si cam atat.

Ce regret e faptul ca n-am avut mai multi bani sa-mi mai fi luat una alta la optionale. In rest, la cat am tras de masina n-am ce sa zic. nici de faptul c’am ramas intepenit in zapada pe motiv de cauciucuri de vara sau ca am spart pana acum 2 anvelope: una din greseala si alta din prostie.

Referitor la intretinere, o revizie cu schimbare de ulei, filtre (praf, polen, motorina) si ce-or mai face aia acolo costa 650RON+TVA. Ce costa extra e motorina si lichidul de spalare pentru parbriz si luneta.

Antigel am pus o data vreo 500ml si cam atat. Desi inca nu stiu cum sa mai scot ca e putin peste semnul de maxim.

Avand in vedere faptul ca anul asta se lanseaza Golf VI, iar eu la anul termin leasing-ul la asta, in functie de cum o sa arate urmatorul Golf, intentionez foarte tare sa-mi iau tot Golf.

Sper sa-mi pot face pe Casco toate zgarieturile de pe masina, unele facute de mine, altele facute cu cheia :) Daca reusesc sa spal si tapiteria dinauntru o sa arate ca noua. Mai putinĀ  numarul de kilometri de pe bord :))

Ca fapt divers, in primul an am bagat cei mai multi kilometri, adeca vreo 30.000km, ca acu ma atentioneaza computerul de bord ca mai am 700km sau 29 de zile pana la revizie. De unde deducem ca ultima revizie a fost acu 11 luni, adeca pe undeva pe la sfarsitul lu iulie, inceputul lui august. In ritmul asta pana termin leasing-ul o sa am 65-70.000km cu ea, tocmai bine de vandut ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.