ambulante si girofare

Mai acu ceva vreme eram prin Drumul Taberei si cum ma pusesem io asa primul in fata la semafor, vine un gigi c’o salvare din aia privata (BGS) si da flash-uri in disperare sa ma dau la o parte ca el se grabea. Bai si insistent al dracu ca nu-i dau lui voie sa treaca pe rosu. Se face verde, plec, ma depaseste prin dreapta si s-a dus grabit dracu stie unde. Ca in misiune nu parea sa fie ca n’avea sirena pornita.

Aseara am aflat ca orice gigi cu cacat de girofar si sirena poa’ sa te faca in trafic c’asa vrea muschiul lui. Acu io stau si ma gandesc cam cat o fi amenda daca te pisi p’un d’asta cu girofar daca ai impresia ca merge cu el doar ca sa evite aglomeratia, nu ca s-ar intampla ceva grav daca ar sta si el ca ailalti fraieri fara girofar in trafic.

9 thoughts on “ambulante si girofare

  1. Daca nu ma insel, te alegi cu permisul suspendat. Si din pacate nu scapi daca ala nu era in misiune. Isi ia si el amenda sau ce si-o lua, ca a folosit semnalele aiurea, dar si tu.

  2. Daca ai certitudinea ca doar vrea sa evite traficul, pisa-te pe el. Ce poti sa patesti in afara de un permis saltat.

    Dar sa nu te sti dupa cu vre-un sarman accidentat pe constiinta, la care salvarea privata BGS a ajuns prea tarziu ;)

  3. Dupa cum ti-am zis si aseara, daca e sansa de 1% ca in salvarea aia sa fie un amarastean pentru care chiar conteaza fiecare minut pe care il face pana la spital, nu merita riscul sa-l ai pe constiinta. Lasa-i pe altii sa urmareasca cum abuzeaza aia de sirena, daca chiar te roade dai un telefon dupa aia si intrebi daca ambulanta cu numarul XXX chiar era in misiune.

  4. Dudă, nu-ți doresc decât să fii odată în stare critică într-o salvare căreia NU i se cedează trecerea de către vreun gigi duru’ așa ca tine. Iar salvarea să întârzie la spital din această cauză exact atât cât trebuie. E singurul mod în care vei putea pricepe.

  5. Eu nu inteleg ce ai putea avea impotriva ca si o ambulanta privata sa aiba girofar. Mda, daca se grabeste doar ca are el chef, atunci te inteleg, dar nici in cazul ambulantelor publice / de stat nu poti sti care este situatia de fapt. Poate (nu stiu) ca respectivii de la BGS isi fac mai bine treaba decat cei din spitalele de stat. Chestia e ca nu poti sa stii sigur.

  6. Dragul meu,
    stau si ma intreb ce ai fi spus daca salvarea aceea o avea pe mama ta si se grabea la spital iar unu dur asa ca tine nu ii facea loc sa inainteze.
    Afla puiule ca in alte tari te bat ceilalti din trafic daca nu ii faci loc la salvare. Veneam cu o pacienta din Franta, romanca de-a noastra care a fost in Alpi la schi si a avut un accident. pai taica sti cum veneam cu salvarea pe traseu? ca in branza, toti imi aceau loc, cand am trecut in Romania deja in Oradea am intalnit pe gigi duru ca tine, doar ca si eu am tupeu si stiu ce responsabilitatea am fata de pacient si i-am dat jos de pe sosea cu tupeu chiar daca le-am atins oglinziile si s-au speriat putoii.
    Iti doresc sa ma intalnesti pe mine in traseu cand sunt cu bolnav, sa vezi atunci cat o sa plangi,mai mult decat te pisi.
    Pana atunci Sanatate iti doresc.

  7. Ambulanta de stat are competente doar pe teritoriul Romaniei, nu aveai de unde sa stii. Eu vorbeam de ambulante indiferent ca sunt private sau de stat, au acelasi statut, medicii aceleasi competente masinile atestate la fel si oamenii sunt salvati de ambele. O rugaminte: cand vezi ambulanta in trafic fa loc sa treaca, vei fi respectat de toti din jurul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.