bruschetta con pomodoro e olive

Azi am dat o tura pe la maretul targ de haine si alte accesorii de la Sala Palatului in speranta ca poate-mi gasesc si io doua-trei pulovere pentru cand o da frigul si prin orasul minunat, ca alea de anul trecut nu stiu in ce stare mai sunt. Anyway, dupa filma ne-a pocnit foamea, pe mine si pe madamme, si-am zis ca ce-ar fi sa mai bagam o portie de bruschette.

De data asta am pozat si materialul brut cat si rezultatul. Cooking is fun :)

no images were found

Dureaza toata jucaria cam 20 de minute si e foarte usor de preparat: se iau 2-3 rosii, se taie pe jumate, se scoate continutul, iar pupla se marunteste un pic; se adauga si cateva maslina maruntite (noi am folosit din alea fara samburi, ca-s mai usor de preparat); se adauga si 2-3-4 lingurite de ulei de masline extra-virgin (d’ala folosesc eu) si se amesteca. Eventual se adauga si putin piper negru dupa gust si se mai amesteca un pic. Feliile de paine se prajesc in toaster si se ung cu ulei de masline imediat cum sunt scoase de la prajit si se lasa putintel sa intre uleiul in ele. Faza finala presupune adaugarea compozitiei peste feliile de paine si servirea lor.

De data asta n-am mai folosit usturoi din motiv ca persista destul de mult gustul in gura si e cam aiurea. Dara daca se decide folosirea usturoiului, se freaca felia de paine cu un catel de usturoi pana prinde miros si dupa aia se da cu uleiul de masline.

Noua din trei rosii medii ne-au iesit sapte bruschette – in caz ca are careva dubii cam de ce cantitate de ingrediente ar avea nevoie.

Cu ocazia asta am inaugurat un nou tag, si anume: mancare. Sa fie un inceput bun :)

One thought on “bruschetta con pomodoro e olive

  1. Bah, deci pita prajita frecata cu usturoi rulz so much! Da, ramane gustu in gura and all, da` noa, asta e… Io mai adaug smantana si peste mai pun bucati de sunca si castraveti murati de ex sau whatever.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.