interzis vs strict interzis

Io am ajuns la concluzia ca romanilor le place sa dea un ton grav lucrurilor interzise. Nu mai vezi pe usi semne cu “Accesul interzis”, ci “Accesul strict interzis”… adica ce pana mea, daca e strict interzis nici hotii n-au voie sa intre ? Ca parca “acces interzis” e doar pentru fraieri, sa fie speriati… da cand zici “strict interzis” deja e grava situatiunea… nimeni un intra. wtf ?

2 thoughts on “interzis vs strict interzis

 1. Lol. Da, asta cam asa este – ne place sa traim viata la superlativ. Peste cativa ani vom avea probabil la intrarea in directoratul din spital un semn mare cu “Accesul in aceasta incinta se pedepseste cu sectionarea membrului” sau un mai simplu “Pericol de moarte” :))

 2. INTERZIS este un termen absolut care inseamna ca ceva nu e permis pentru NIMENI… fara nici o exceptie.

  In schimb… cand spui “STRICT INTERZIS” exista o portita de a incalca “interzicerea”.
  Pentru ca… “strictetea” se refera la o reglementare/ lege/ hotarare care reglementeaza acea interzicere putand oferi posibilitatea incalcarii ei de catre anumite categorii.

  De exemplu… daca pe o usa scrie “Accesul strict interzis”… asta inseamna ca accesul e permis totusi anumitor categorii reglementate de o hotarare/ regulament/ lege si… cei ce pot intra, se stiu ei.

  Daca pe o usa scrie “Accesul interzis” asta inseamna ca NIMENI… dar absolut NIMENI nu are acces pe acea usa… lucru total ilogic.

  Daca exista o usa… e clar ca cineva trebuie sa poata trece “prin ea”… altfel nu aveam o usa ci un zid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.