google apps

Mai acu o vreme, si anume intr-o sambata, imacandi.net a fost vizitat de mai multi oameni decat poa sa serveasca un P3 @ 1Ghz si 512MB RAM, drept urmare saracul computer a inceput sa afiseze mesaje dragute in dmesg:

Out of Memory: Kill process 13563 (apache2) score 5870 and children.
Out of memory: Killed process 8279 (apache2).

Pana s-a potolit nebunia a durat cam 2-3 ore, si asta doar dupa ce l-am taiat din firewall pe routerul de dinaintea lui astfel incat sa blochez crearea de noi conexiuni in speranta ca poate isi revine de capul lui. Load-ul era atat de mare incat nici macar login pe seriala nu puteam face…

Anyway, s-a potolit dracia, dupa care a doua zi mirat de ce pisici nu primeam nici un mail am dat si io un pstree sa vad ce mai ruleaza pe sistem. Surpriza: amavisd-new nu mai rula, presupun ca a fost terminat de OOM killer. Repornit amavis-ul, inceput sa vina mailul, toate bune si frumoase.

Acu vreo saptamana si ceva studiam cam ce avantaje as avea ca si companie sa trec fluxul de primire al mailurilor prin serviciul oferite de Postini pentru anti-{spam,virus}. Si asa am vazut io ca daca ai un domeniu personal, poti sa-ti hostezi domeniul pe GoogleApps pentru e-mail, web (folosind doar website builder-ul lor), calendar si cre’ca atat.

Dupa vreo cateva ore de binganit prin verificarile de domeniu de la google, modificat inregistrari in DNS si mai reverificat una alta mi-am mutat mailul pe GoogleApps. Activat IMAP, facut folderele de rigoare in Mozilla Thunderbird, vazut ca’n Gmail folderele mele se vad ca label-uri, facut reguli in gmail sa sortez mailurile. La partea cu filtrele m-a ajutat rpetre, ca el are gmail-fu :)

Si uite acu scap de duda de gija cu mailurile c-o sa se ocupe Google de ele de acum incolo.

Ma gandesc sa fac un test si cu web builder-ul pentru site-uri ca poate mut si wiki-ul pe Google si asa sa-mi ramana doar blog-ul pe micutul serveras. N-am uitat nici de de madamme, ca si blogul ei o sa ramana ;))

Cre’ca asta e ultimul post pe anul asta. So: Un an nou fericit! Happy New year!

4 thoughts on “google apps

  1. Mai bine mai tarziu decat niciodata, in spiritu lu driving home for xmas.

    Apropo, pana ai aflat tu de Google Apps pana si Microsoft a scos ceva asemanator deci Cisco, Juniper dauneaza grav sanatatii.

  2. Google Apps rulz… şi eu în folosesc pentru toate domeniile mele unde am email…
    Din câte ştiu eu, varianta de la Microsoft este cu bani (nu sunt chiar sigur)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.