cretinatati

Cum io nu prea ma uit foarte des la televizor, ma uit online la Stirile ProTV la ce chestii mai pun pe site. Si ma minunez de ce rahaturi debiteaza alesii tarii, in cap cu retardul ala mic de Boc.

Cica vor sa bage o ordonanta de urgenta prin care daca ai firma da n-ai avut profit deloc, sau chiar ai avut pierderi, vrei nu vrei tre sa platesti impozit vreo 1500EUR (pe an cred). Si daca tot ai firma si decontezi ca omul cheltuielile cu carburantul pentru masinile firmei, iar n-o sa mai fie voie, ca daca tot faci cheltuieli pe firma inseamna ca impozitul pe profit e mai mic, si atunci nu poate statul sa-ti ia mai multi bani. Si nici TVA-ul nu mai vor sa fie dedus pentru masinile cumparate pe firma, ca inseamna ca iar nu mai e loc de luat bani de la firme, asa ca mucles, tre sa platim mai mult pe o masina… ca d’aia e criza, sa aiba muii astia mai multe motive sa mareasca taxele si impozitele, si daca tot nu e de ajuns, sa inventeze altele noi. In loc sa concedieze grupa mare din angajatii de la stat, care nu produc nimic si sa reduca costurile, vin repede cu taxe la firmele private…

Inca o chestie super tare, pe care numai o minte de militian o putea gandi, politia (cel putin din Bucuresti) in cazul in care te ia radarul, sau faci ceva si te filmeaza doar cu camere video vor sa trimita direct amenda proprietarului masinii, ca cica e prea mult de munca sa identifice soferul si atunci mai bine il amendeaza pe proprietar. Probabil logica de militian e simpla: e masina lu X, atunci X e de vina ca i-a imprumutat-o lu Y si ala a trecut pe rosu sau mai stiu io ce-a facut. La faza asta astept cu nerabdare sa vad cate procese o sa fie daca o sa aplice pe bune logica de militian borat pe strazile din oras sau din tara.

Ce nu pricep eu: in afara de multa muie, ce ofera statul oamenilor inapoi pe banii luati cu japca sub forma de impozite ? Ca daca te duci la doctor cu asigurare platita… tot tre sa marci banul sa se ocupe de tine. De drumuri nu mai vorbesc, ca in 20 de ani au facut 150km de autostrada si’au mai peticit pe ici pe colo niste sosele. Politia se da cu muschii mari doar la cetatenii simpli, platitori. La aia de fac tot fel de cacaturi se duc doar asa, cand e televiziune si chiar ii pune careva la munca, ca altfel n-au tupeu.

2 thoughts on “cretinatati

  1. Referitor la firme, era o statistica, din 600.000 de firme au raportat profit doar 20.000. Restul au avut pierdere.
    Intr-o tara in care 29 din 30 de firme fraudeaza statul, ori esti “ca ei”, ori taci din gura si inghiti, ori emigrezi (si rezolvi si celelalte probleme de care ai mentionat).

    Referitor la ultimul paragraf, in Romania, da, primesti inapoi ceea ce ziceai. In alte tari, este “asa cum ar trebui sa fie”.
    Dar nu toata lumea are “balls” ca sa emigreze asa ca stau si se plang “vai, ce rau ne e”.

    1. Am avut o data gandul cu emigrarea dar n-a fost sa iasa o intelegere buna cu partea financiara la momentul respectiv. Inca mai caut (nu foarte activ) job pe afara tocmai din motivele exprimate in ultimul paragraf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.