my new e6400

De vreo saptamana asa de cand am primit jucaria noua, m-am tot jucat sa vad ce si cum. Primu lucru pe care-l am de spus despre noul laptop e ca e scump foc :)

Tastele se simt foarte misto la atingere, sunt moi, iar oricum as apasa, tastatura se simte la fel pe toata suprafata. Ce-mi place foarte tare, e tastatura iluminata care e o super chestie cand e lumina putina si nu vrei sa-ti strici ochii dand lumina mai tare la display sa vezi si tastele.

Display-ul de 14,1″ este LED si totul pe ele se vede asa “crisp” si foarte fin. Rezolutia nativa este de 1440×900 si imi da suficient loc pe ecran sa pot deschide si’un VMWare si cateva aplicatii mai speciale de le folosesc eu mai zi cu zi.

Pentru autonomie are o baterie cu 9 celule si tine cam ~ 5-6 ore, ceea ce e foarte cool cand ai de lucru pe ici pe colo si n-ai la indemana nici o priza de curent. Mai are o chestie misto legata de baterie, in BIOS se poate seta incarcarea bateriei in mod rapid sau in mod normal. In modul de incarcare rapid (ExpressCharge) intr-o ora se poate incarca pana la ~ 80% din baterie si cu sistemul oprit teoretic in doua ore am bateria incarcata.

Hard disk-ul este Western Digital 160GB, 7200RPM cu FreeFall sensor care teoretic opreste captele de citire daca detecteaza miscare sau alte dume din astea de pot aparea in utilizarea unui laptop.

Se pare ca in modelul asta de Latitude, nu mai exista probleme cu placa video si oricat i-as fi dat forja cu aplicatii 3D n-a avut nimic, doar ventilatorul sistemului s-a turat mai tare, in rest nici o problema. Placa video este nVidia Quadro NVS 160M cu 256MB memorie video dedicata.

CPU-ul este Core2 Duo @ 2.4Ghz cu 3MB L2 cache pe tehnologie de 35nM (Penryn) si se simte fata de un T7500 @ 2.2Ghz (cum era pe vechiul laptop).

La memorie n-am decat injuraturi la adresa maretului Windows XP care vede doar 3.48GB RAM din 4GB care are sistemul in total, dar se compenseaza prin faptul ca memoria este la 800Mhz si merge ceva mai repede.

Overall parca sunt ceva mai productiv c’un laptop asa flumooos si dlaguuut :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.