armata cauta iar carne de tun

Cre’ca au inceput sa se prinda retarzii aia de prin armata ca nici pulea nu vine sa moara pentru tara doar pentru ~ 1100-1200RON/luna, drept urmare au venit iar cu ideea retarda de a lua lumea in evidenta pentru armata in caz de ceva. Acu io nu pricep un lucru: de ce as fi obligat sa lupt pentru tara daca din punctul meu de vedere sa zicem ca ne-o meritam ?

Exemplu simplu: Romania e implicata in omorarea diversilor omuleti prin Irak si Afghanistan. Acu daca ne trezim c’un irakian sau afghan prin Bucuresti sau alt oras din tara sa arunca in aer un autobuz plin de oameni din cauza ca un retard de soldatel/sergent/locotenent/etc a socotit de cuviinta ca e OK sa duci in pula cu satelitul 10-15.000 de kilometri si sa-i omori familia, nu mi s-ar parea nimic anormal sa vina unu sa ne casapeasca la noi acasa. Sau chiar mai multi. Ca sunt foarte convins ca si astia ai nostri au facut ceva omor pe acolo. Mai ales ca in Irak si Afghanistan sunt numai mercenari din Romania, ca soldati nu’s, ca n-au fost fortati sa se duca acolo, s-au dus voluntar.

4 thoughts on “armata cauta iar carne de tun

    1. Pai din 2005 nu mai era stipulat in lege ca au dreptul sa te ia in evidenta pentru armata, ca armata devenise voluntara.

  1. Înțeleg. Eu credeam că tot te iau în evidență, chiar de nu faci lunile de armată pnetru că am primit prin 2007 invitație să-mi ridic nu știu ce act de recrutare de acolo. (Pînă la urmă am tot uitat să mă duc, și cînd am sunat după un an au zis că nu mai e nevoie)

    Să înțeleg că după legea din 2005 nu avea voie țara să te ia în armată nici în cazuri grave de război?! Să facă 3 zile de instrucție cu pușca și apoi să te pună la bucătărie sau știu eu ce chestii la care nu tre să fii prea isteț?

    1. Stiu doar ca dupa dracia aia de lege, nu mai aveau voie sa te ia cu japca in armata si nici sa te mai notifice de chestii. In caz de razboi mi se pare normal, la fel ca in orice business, sa lucrezi pentru aia care dau mai multi bani. Si Romania nu cre’ca se incadreaza la acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.