d'ale lu hr

De cand avem hr in corporatie se intampla tot felul de chestii HR-istice. Ultima chestie HR-istica este un link la un articol de pe WallStreet.ro despre cum sa fii angajatul ideal pe timp de criza. Acu inca nu stiu daca e vreo aluzie la unul sau la altul, da pentru ca tot scria in articol ce poti sa faci sa fii remarcat, raspund si io pe blog ca tot se mentiona acolo ca ce cool e sa-ti faci blog sau cont pe twitter. Cre’ca ar muri de fericire sefii daca as avea cont pe twitter si din 10 in 10 minute sa mai bag acolo un “tweet” cu ce-am mai facut :))

Ce-am inteles io din articol:

Pe criza nu trebe sa te plangi daca ti se da mai mult de munca in timp ce ti se si micsoreaza salariul. se pare ca ideea asta nu e romaneasca. e importata din afara. cel mai tembel exemplu mi se pare British Airways care spera sa convinga angajatii sa lucreze moca si in felul asta sa reduca din cheltuieli.

Daca vrei sa fii productiv, prima data sarcinile importante dupa care restul de lucruri. Fair.

Fii pozitiv. Asta cu pozitivul e prea cu dus si’ntors. Si e prea mult subiectiva, ca s-a dovedit ca nu poti sa te duci la oameni sa le zici sa fie pozitivi daca ei nu au starea de spirit necesara sa faca asta.

Statistic, aia care au luat mariri de salariu au fost aia care au stat in preajma sefului. Acu e nasol ca biroul unde sta seful are loc de doar doua birouri si deja unu e ocupat de seful sefului. Cre’ca o sa intreb daca pot sa stau pe balcon sa ma vada muncind toata ziua. Si viceversa: nu e seful, nu prestam ca tot n-are cine sa vada :)) Super tar logica :)

Sau pot sa-mi fac blog in care sa vorbesc despre ce proiecte sunt implicat. Cre’ca ar muri de fericire toata lumea sa scriu pe internet pe la ce clienti am fost, ce-am facut acolo, de ce probleme m-am lovit si asa mai departe. Cre’ca o sa zic pas la partea cu spusul pe blog la ce clienti ma duc si ce fac pe acolo. o alta idee geniala a astora de-au scris/preluat articolul e sa-ti faci cont pe twitter: ma duc sa-mi iau o cafea, scriu pe blog, ma duc la buda, cre’ca ma duc sa si muncesc ceva pe ziua de azi, mda muncii, mai twitteresc un pic. Fun, fun, fun.

Cica trebuie sa si invat si sa ma perfectionez citind reviste cu continut targetat catre industria in care activez. Pai la cat de mare e IT-ul cre’ca pot bine-mersi sa stau toata ziua citind chestii pe internet si sa justific frecatul de menta :)) Pure genius. Trebuia sa ma gandesc la asta de mai mult timp.

Cica daca aleg sa lucrez peste program tre sa fac asta cat ma vede si seful, sa aprecieze :) Drept urmare daca seful s-a tirat la 5 jumate… nu are nici un rost sa stam si noi mai mult, ca tot nu ne vede :))

Concluzia: da-te bine pe langa sef si citeste reviste din “domeniu” ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.