turcia, 2009

Anu asta am zis io sa fiu d’ala jmecher si sa ma duc la all-inclusive, ca nu stiu cum se face, da atunci cand am haleala si bautura la discretie consum mai putin decat atunci cand vad chestii pe la unul si altul si imi vine si mie pofta si ma duc sa dau banii pe toate prostiile.

Hotelul unde am stat era un fel de vila luuuuunga de tot, cu 2 etaje si 20 de camere pe corp, 5 corpuri. Piscina langa. Ce m-a secat foarte tare a fost faptul ca aveam camera spre piscina si astia bagau muzica tare de tot pana pe la 12-1 noaptea. Si cum nu prea mai sunt io asa pasare de noapte, pe la 11-12 ma bagam la nani. Noroc cu termpoanele de la geamuri si usi ca mai anulau din zgomot.

In rest mancarea era buna, desi nu stiam ce mananc. Ca astia nu puneau si ei indicatore cu ce contin tavile si bolurile de la mese. Si ete asa am tot facut experimente. Unele reusite, altele nereusite. Si asta aventura.

Scorurile prin statiune erau cam pe la noi pentru terase, dar aveau un obicei bun ca erau afisate la intrare, ca sa nu te pui la masa si sa te sperii de preturi. Fiecare local mai spalat un pic asa avea cate un gigi la intrare care daca te ginea ca te uiti la preturi incepe sa te imbie si sa te invite in local pentur o bere, un suc ceva. Foarte amabili nenii astia.

La tarabe se gaseau tot felul de falsuri de la Adibasi la Lacost. La fel si parfumuri.

Calatoriile cu vaporul sau pe la diverse obiective turistice erau relativ ieftine: aproape o zi intreaga cu vaporul pentru facut plaja si inotat in mare cu masa de pranz inclusa si bauturi la discretie costa 26EUR/persoana. Excursie tot asa de aproape toata ziua da cu curs de scufudndari si costume de scanfandru si toate cele, inclusiv masa de pranz si bauturi la discretie era vreo  40EUR/persoana. Pe asta am ratat-o ca eram tot ars :(( Da am in plan ca urmatoarea excursie sa nu mai ratez scufundari.

Chestiile specifici like: parasailing, skijet etc erau scumpe (din punctul meu de vedere): 100YTL/20min/2persoane.

Am vizitat si centul de aur din Bodrum, unde prima oara am crezut ca preturile sunt in YTL, da dupa aia ni s-a zis ca’s in EUR si-am renuntat la ideea de a ne mai uita indeaproape la pret. Cu ocazia asta am vazut si io cum arata bijuterii de zeci de mii de euro, sa nu mor prost.

In rest, balacit cat cuprinde in piscina, dupa aia in marea Egee unde am zis ca e momentul sa ma simt liber si-am sarit in apa fara vesta de salvare si am invatat sa inot. Si’acu ma simt jmecher ca pot sa inot si io pana la geamandura, sa ma opresc sa ma odihnesc in mijlocul apei ca am invatat sa bat si apa. Dupa aia am descoperit ca daca stau o zi intreaga cu fruntea in soare ma prajesc de-mi sar mucii si cam doua zile asa am stat mai la pat, mai la umbra ca aveam asa o alergie la soare.

Desi turcii sunt 99% musulmani, n-au nici o taina cu legile islamice si alte cele. E foarte important sa nu zici nimic rau de Mustafa Kemal Ataturk, ca atunci e caz penal si risti parnaie.

De zburat am zburat cu BlueAir si desi aveam o parere proasta despre companiile low-cost, zboara bine oamenii astia. Ce-a fost frumos a fost c’au zburat mai repede dintr-o parte in alta decat scria pe bilet. Si fara zgaltaieli, tremureli si alte cele ce-am mai experimentat pe la alte linii aeriene. Halealea in avion: un sandwich de la SnackAttack costa 20 de lei, un Snickers mic 10 lei. Apa plata la pahar e moka.

Overall a fost misto, si cu cateva intreruperi de o ora-doua la cateva zile chiar m-am odihnit. Ca anu trecut m-a sarit randul la concediu :)

Asta fuse si se duse.

O sa pun la un moment dat poze cu creierii mei arsi, ca sa fie ca exemplu pentru altii de vor sa stea toata ziua cu mecla in soare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.