prince2

Saptamana trecuta am fost studinte la curs de PRINCE2, sa mai invat si io una alta de cum se face project management in mod profesionist. Si cum un Europa se cam foloseste metodologia PRINCE2… am invatat PRINCE2 :)

Ce e cool la PRINCE2 asta e ca niste neni, acu ceva vreme au pus cap la cap si intr-o ordine bine definita cunostinte de se folosesc zi cu zi in a implementa ceva, a face management la ceva, a crea un business case si alte cele intr-o chestie foarte usor de aplicat la project management.

Pe langa catralionul de expresii si cunostinte prezentat in curs, ce mi-a placut foarte tare a fost trainerul: stia ce preda, putea da exemple din proiecte din viata reala (el cam ~ 6 luni pe an, daca-mi aduc bine aminte face proiecte), putea sa explice de ce la chestionare trebuie ales A si nu B (exceptand partea aia cu pentru ca asa zic io ca e bine) si alte cele.

Si mai interesant e ca dintr-o jucarie din asta de project management inveti si management per se, ca tre sa inveti si sa aprofundezi cunostintele despre analiza riscului, cum sa faci un business case cum sa standardizezi status reports, cum sa faci multe chestiuni d’astea manageriale.

Overall a fost foarte tare da in acelasi timp si foarte obositor. Trei zile la rand am luat Saridon si Nurofen, ca ma durea capu de nu mai puteam. Prima zi am zis ca na… efectele din weekend unde am fost muci de beat, da marti deja era suspicios ca pe la pranz asa ma lua durerea de cap si miercuri m-am convins ca de la curs mi se tragea :))

Mnoah, acu nu-mi ramane decat sa-mi chitai colegii sa facem chestii folosind PRINCE2, sa-mi intru si io cum trebuie in mana cu ideea de Project Management. Wish me luck!

3 thoughts on “prince2

  1. Cursul l-am facut in firma; a venit un nene de la QRP sa-l predea. Cat costa… beats me.

    Daca e mai valoroasa sau nu depinde foarte mult de angajator. Unii poate prefera PMP iar altii PRINCE2 – e un fel de Cisco vs Juniper: a matter of taste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.